Minciunile prin care PSD încearcă s-o blocheze pe Codruța Kovesi în Parlamentul European

1
5298
Emilian Pavel, europarlamentar PSD

PSD a demarat campania de compromitere a Laurei Coduța Kovesi în Parlamentul European, pentru a determina un vot împotriva româncei, când va fi desemnat primul șef al Parchetului European.

Emilian Pavel, europarlamentar PSD, le-a trimis deja colegilor din Parlamentul European un mesaj, prin e-mail, cu informații neadevărate – exagerate, inventate, mincinoase – despre Laura Codruța Kovesi, încercând astfel să blocheze numirea acesteia ca procuror-șef al UE.

Mesajul a intrat în posesia unui europarlamentar PNL, Siegfried Mureșan, care a dat alarma pe pagina sa de Facebook.

Afirmații mincinoase sau exagerate din mesajul lui Emilian Pavel 

  • „Kovesi este investigată în acest moment în nu mai puțin de 18 dosare penale. (…) Acuzațiile care îi sunt aduse doamnei Kovesi merg de la intimidarea judecătorilor, procurorilor, martorilor, avocaților până la obținerea de denunțuri forțate, fabricarea de jumătăți de adevăruri și fapte, chiar și corupție”.
  • „Numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european reprezintă un adevărat pericol, căci ea va folosi din nou metodele abuzive la nivel european”.
  • „În ultimii ani, doamna Kovesi și-a fabricat o inteligentă campanie media, care a inclus, pe de o parte, amânarea trimiterii în judecată pentru acuzații de corupție a celor care o promovau (și care s-au dovedit a fi vinovați, fiind condamnați de instanțe după plecarea ei de la DNA), cât și formularea de acuzații false împotriva celor care nu au sprijinit-o (și care, recent, s-au dovedit a fi nevinovați)”.

Înaintea eurodeputatului PSD, însuși ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că-i va informa pe miniștrii de Justiție ai tuturor țărilor din UE despre „abuzurile Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA”.

După selecția făcută de o comisie de 12 profesioniști europeni din tot atâtea țări, Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă de trei magistrați, dintre care va fi ales procurorul-șef al Uniunii Europene. Ea s-a clasat pe primul loc, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).

Primul procuror-șef din istoria Uniunii Europene va fi desemnat de Parlamentul European și Consiliul UE, care se vor pune de acord.

Mai mulți oficiali din Germania, Austria și Olanda au avut deja cuvinte de apreciere la adresa Laurei Codruța Kovesi. Unii dintre ei au anunțat că țările lor o vor susține pe româncă la șefia Parchetului european. Această instituție va putea instrumenta dosarele cu mari fraude cu fonduri europene și/sau cu caracter transfrontalier. Fraudele mari sunt considerate de peste 100.000 de euro.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here