Acasă News 108.238 de semnături, până la acest moment, în sprijinul Laurei Codruţa Kovesi!

108.238 de semnături, până la acest moment, în sprijinul Laurei Codruţa Kovesi!

Comunitatea „Declic” a reuşit să strângă până la acest moment 108.238 de semnături (ora scrierii acestui articol), dar numărul celor interesaţi să semneze petiţia creşte de la o oră la alta. Iniţiatorii şi-au propus să strângă 200.000 de semnături, pe care să le trimită pe adresa preşedintelui Parlamentului European şi a ministrilor de Justiţie din ţările UE, însoţite de textul de mai jos.

Stimate domnule presedinte, stimati domni Ministri,

Prin prezenta, semnatarii, cetateni ai statului roman, va solicitam explicit sa respingeti ferm tentativa Ministrului Justitiei din tara noastra de a o defaima pe d-na Laura Codruta Kovesi, cu intentia de a descuraja alegerea domniei-sale in functia de Procuror-sef european. Va solicitam respectuos, de asemenea, ca la momentul votului sa comunicati Legislativului european existenta prezentei initiative.

Este opinia ferma, asumata explicit, a fiecaruia dintre semnatarii acestui demers ca, prin gestul sau, Ministrul Justitiei din Romania nu doar ca nu ne reprezinta interesele si vointa ci, dimpotriva, continua in mod abuziv un efort personal si guvernamental de subordonare politica a justitiei si de oprire a luptei impotriva coruptiei in Romania. Pentru cetatenii romani onesti, Laura Codruta Kovesi a capatat o valoare simbolica tocmai prin efortul ei (si al Departamentului National Anticoruptie, sub conducerea ei) de a investiga faptele de coruptie la nivel inalt in ciuda actelor politice si a modificarilor de legislatie pe care actuala putere politica le-a realizat tocmai pentru a-i proteja pe politicienii corupti”, se afirma in petitie.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, recent, ca va incerca sa blocheze alegerea Laurei Codruta Kovesi in fruntea Parchetului European.

„Cred ca membrii Comisiei de selectie nu cunosc abuzurile comise de catre Laura Codruta Kovesi in detrimentul cetatenilor, in detrimentul statului de drept. In Franta sau in Germania, un procuror nu ar putea sa comita atatea abuzuri, pentru ca ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar daca in zilele de joi si vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea ministrilor de justitie din statele membre ale UE, maine dimineata voi trimite decizia CCR privind demiterea din functie, fiecarui ministru de justitie”, a declarat ministrul Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Laura Codruta Kovesi s-a clasat prima in cursa pentru functia de sef al Parchetului European, dupa interviul sustinut in fata unui juriu de specialisti in drept ai UE.

loading...

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările