I-auzi, Tudorele! Kovesi e susținută de PPE, cel mai mare partid din Parlamentul European

1
2814
Esteban Gonzalez Pons

Un mesaj important transmis de Partidului Popular European (PPE): cel mai mare grup politic din Parlamentul European o susține „clar” pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European!

Precizarea a fost făcută marți, la Strasbourg, de vicepreședintele Grupului PPE, Esteban Gonzalez Pons, care a răspuns unei întrebări din partea HotNews.ro, la briefingul oficial al Grupului PPE de la Parlamentul European. Europarlamentarul spaniol fusese întrebat dacă acest grup o susține pe Kovesi la șefia viitorului Parchet al Uniunii Europene.

Esteban Gonzalez Pons:

„Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că abordarea politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, numai gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”.

Laura Codruța Kovesi s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror-șef al UE. Ea este urmată de alți doi procurori: Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).

Dintre cei trei procurori de le lista scurtă, unul va fi ales ca procuror-șef al Parchetului European. Decizia o vor lua Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.

PSD, ALDE și ministrul Justiției, Tudorel Toader, se opun vehement numirii Laurei Codruța Kovesi în înalta fncție europeană.
PNL, USR-PLUS și Monica Macovei au anunțat că o susțin și o votează pe Kovesi în Parlamentul European.
Parlamentul European și Consiliul îl numesc de comun acord pe procurorul-șef european pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit. Consiliul UE hotărăște cu majoritate simplă; un vot este al României, prin prim-ministrul Viorica Dăncilă, care are instrucțiuni de la București (de la iviu Dragnea) să voteze împotriva Codruței Kovesi.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.