Acasă Infracțiuni "Medicul cu 8 clase" a fost prins când fugea din țară. Funcționara...

„Medicul cu 8 clase” a fost prins când fugea din țară. Funcționara îi eliberase parafa „din milă”. Cheia șarlataniei: corupția

Falsul medic italian a fost prins de polițiștii de frontieră când voia să plece din România, călătorind cu un tren spre Budapesta. Poliția de Frontieră a anunțat că Matteo Politi a fost depistat, în cursul acestei dimineți, la punctul de trecere a frontierei Curtici. „Nu a opus rezistență când a fost reținut”, au declarat polițiștii.

Comunicatul Poliției Române de Frontieră

  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.
  • În data de 6.02.2019, ora 6.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.
  • În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune.
  • Cetăţeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Incredibila șmecherie a italianului escroc

„Chirurgul” Matteo Politi

Funcționara Direcției de Sănătate Publică (DSP) București spune că i-a eliberat codul de parafă italianului cu opt clase „din milă”. În baza acestui cod, Matteo Politi a operat la mai multe clinici private din România.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (la Europa FM): „Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? A spus: «Din milă». N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. (…) Cu siguranță este vorba și de corupție aici, este principala bănuială”.
Întrebată dacă italianul a operat efectiv, Sorina Pintea a răspuns: „Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate că e un talent nativ”.
Ministrul Sănătății mai susține că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România. Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcut două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă, la Colegiul Medicilor, a fost sărită. Matteo Politi a avut grijă însă să își facă o asigurare de malpraxis.
„Acest domn avea încheiată și o poliță de malpraxis, românească. Deci, el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract cu o clinică privată în 12 ianuarie și a obținut o poliță de malpraxis în februarie”, a afirmat Pintea.
Întrebată cine ar trebui să-și asume răspunderea pentru cele întâmplate, Sorina Pintea a replicat: „Eu spun că instituțiile statului. Și îmi asum ceea ce spun. Pentru că un funcționar a eliberat un document care, teoretic, ar fi trebuit să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost”.
Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private, deşi absolvise doar opt clase, a declarat, marți seară, că a plătit o avocată pentru a obține dreptul de a practica în țara noastră și că aceasta i-a transmis că toate actele sunt în regulă.

Timp de un an, italianul, condamnat la închisoare cu suspendare în Italia după mai mulți ani în care a mințit că este medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog, a reușit să opereze în mai multe clinici din București, inclusiv la Spitalul Monza. După ce a fost condamnat, bărbatul a fugit din Italia, apoi a revenit în România sub o altă identitate și a primit aviz de la Ministerul Sănătății, pentru a profesa ca chirurg plastician.

CITIȚI ȘI:

Dragnea nu mai merge în SUA! Criza bugetului și fierberea din PSD l-au făcut să renunțe la poza cu Trump

loading...

2 COMENTARII

  1. Bineinteles ca nu va spune care medic l-a invat sa opereze.Italianul,se pare ca stia teorie perfect iar pt practica probabil ca a ,,ucenicit,, pe langa un medic in baza protocolului gen studenta din apuseni.Ce ar fi ajuns si studenta scolita fara acte dar cu stiinta clandestina de a preleva daca s-ar fi dus prin Africa?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările