Medic din Bergamo: „Avem cel puțin 1.800 de tineri de 30 de ani bolnavi de pneumonie provocată de coronavirus”

1
5716

„La Bergamo suntem 600 de medici de familie și fiecare dintre noi are sub observație minimum trei pacienți tineri, în jur de 30 de ani, cu pneumonie provocată de coronavirus”.

Aceasta este declarația Paolei Pedrini, președintei Federației Italiene a Medicilor de Familie (FIMMG – Federazione Italiana Medici di Medicina Generale) din regiunea Lombardia, nordul țării.

Paola Pedrini a spus că la Bergamo sunt minimum 1.800 de pacienți tineri cu pneumonie, în urma infectării cu coronavirus. Aceste cifre sunt extrem de îngrijorătoare, deoarece demonstrează că virusul nu amenință doar oamenii în vârstă, cum se credea la început, ci și foarte mulți tineri, ajunși deja în faza de pneumonie.

„Pneumonia provocată de coronavirus este prezentă la foarte multe persoane tinere și poate provoca inclusiv moartea lor. Nimeni nu este în afara pericolului. Este un miracol că nu sunt mai multe victime tinere, deoarece foarte mulți tineri au scăpat ca prin minune de moarte, după săptămâni de stat la reanimare.”

Tocmai medicii de familie din regiunea Bergamo au plătit un preț mare pentru grija lor de a fi alături de bolnavii de coronavirus aflați în dificultate. 118 medici de familie, din totalul de 600, s-au infectat, la rândul lor, ceea ce reprezintă 19,6%.

Profesorul Marco Rizzi, medicul-șef al secției de boli infecțioase de la spitalul „Papa Giovanni XIII” din Bergamo, a explicat că „sunt mulți bolnavi închiși în casă, iar unii dintre ei nu reușesc nici măcar să ajungă la spital”.

În rest, această boală poate avea o accelerare fulgerătoare. Pietro Brambillasca, anestezist la spitalul din Bergamo, povestește cum situația bolnavilor se poate înrăutăți pe neașteptate: „Persoanele infectate lăsate sub observație la domiciliu trebuie să fie sunate în permanență, să li se ia temperatura constant, să li se facă anumite controale, cum ar fi cel al respirației și cel cardiac, să li se dea anumiți integratori, dacă este nevoie. Pentru că dacă situația se înrăutățește, ambulanța poate să ajungă și într-o oră, având în vedere numărul enorm de cereri; și s-ar putea să fie prea târziu”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Sucharit Bhakdi e specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz și șeful Institutului de Igienă și Microbiologie Medicală. Este unul dintre cei mai citați oameni de știință germani. În acest interviu își exprimă părerea despre isteria creată de coronavirus.
    Sucharit Bhakdi explică: Viețile și mijloacele de viață ale concetățenilor noștri sunt expuse riscului pentru a evita un pericol inexistent. Măsurile impuse acum sunt un dezastru pentru întreaga populație. Vor face pagube uriașe, dar în schimb nu vor face niciun bine. Măsurile luate (interzicerea spectacolelor; în Germania încă nu s-a trecut la interzicerea ieșirii bătrînilor pe stradă) vor scădea speranța de viață la cei vîrstnici. Fiindcă îi distruge psihologic și asta îi bagă în mormînt pe cei cu vîrste înaintate.
    https://youtu.be/OfYKd4C-pbE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here