Masacrul din Bucea la televiziunile rusești: “Înscenare făcută de profesioniști, probabil britanici. Au creat o imagine frumoasă pentru conștiința necrofilă occidentală”

1
1254
Civilii uciși de ruși în Bucea n-au existat, spune presa rusă. E vorba de o mascaradă pusă la cale de experți "probabil" britanici

La televiziunile și în mass-media rusă, masacrul oribil din Bucea nu a existat. Cine se uită la posturile TV ale Moscovei descoperă că acolo a fost o înscenare pusă la cale „probabil” de britanici, care “sunt cei mai buni din lume” la astfel de lucruri. Când accesezi mass-media rusă, intri „într-un univers paralel ciudat”, unde nu există război și atrocități, iar soldații ruși eroici au mare grijă de civili, notează BBC, ai cărui jurnaliști au avut răbdarea să monitorizeze propaganda internă a Kremlinului.

Încă de la începutul războiului din Ucraina, din 24 februarie, Moscova a negat absolut toate acuzațiile că trupele sale au comis crime de război. Cele mai groznice dintre acestea au apărut după eliberarea orașului Bucea, de lângă Kiev. Acolo, trupele ucrainene au descoperit cadavre de civili împrăștiate pe străzi și gropi comune, iar mărturiile supraviețuitorilor sunt cutremurătoare. Rușii au violat femeile și au ucis toți bărbații până în 50 de ani pe care i-au prins.

Toate acestea se văd însă cu totul altfel prin ecranul televizioarelor rusești. De când au apărut dovezi ale atrocităților rusești din preajma Kievului, editorii de programe ai posturilor de televiziune controlate de Kremlin au făcut eforturi extraordinare pentru a discredita rapoartele și a le prezenta ca fiind o invenție, o minciună pusă la cale de Ucraina și de Occident, scrie BBC.

Un „univers paralel straniu”, în care „prezentatori lucioși” relatează despre o operațiune militară de succes dusă de eroicii soldați ruși foarte grijulii cu civilii

„Universul paralel” din presa rusă prezintă lupta armatei pentru a apăra țara și a-i învinge pe „naziști”, totul făcut cu mare grijă ca populația civilă să nu sufere. „Prezentatori lucioși și experți bine îmbrăcați relatează o operațiune militară specială de succes în Ucraina. Nu există niciun război, ci doar soldați ruși eroici care apără patria, având grijă să nu vizeze civili“, scrie BBC.

Imaginile de la Bucha au fost difuzate, dar prezentate într-o cu totul altă cheie. Telespectatorilor li se spune că scenele macabre au fost puse în scenă de ucraineni și experți în manipulare occidentali. Comentatorul Gevorg Mirzarian le-a spus telespectatorilor, în timp ce pe ecran rulau imaginile din Bucea: „Acest lucru a fost făcut de profesioniști, probabil britanici. Sunt cei mai buni în domeniul operațiunilor de manipulare. Ei știu cum să plaseze corect cadavrele, să facă totul corect, să creeze o imagine frumoasă pentru conștiința necrofilă occidentală.”

Olesia Loseva, prezentatoare de talk-show, a sugerat chiar că orașul Bucea a fost ales în mod deliberat, deoarece președintele Joe Biden a folosit recent cuvântul „măcelar“ (“Butcher”) pentru a-l descrie pe Vladimir Putin, astfel încât „pentru americani acest cuvânt ar trebui să fie clar”. Analogia ar fi că în engleză localitatea unde s-au produs ororile se scrie „Bucha” și, deci, seamănă cu „Butcher”.

Masacrul din Bucea și negările rușilor dezgroapă amintirea crimelor de la Katin, din 1940, când sovieticii au ucis 22.000 de prizonieri polonezi, apoi au pretins că aceștia fuseseră omorâți de nemți

Episodul petrecut în martie în Bucea (imagini din satelit arată că unele din cadavrele găsite pe străzi la începutul lui aprilie zăceau acolo încă din 18 martie) și reacția Moscovei au dezgropat amintirea celebrului caz Katin. În 1940, NKVD-ul (poliția secretă a Rusiei sovietice) a împușcat în pădurea de la Katin circa 22.000 de prizonieri polonezi: ofițeri și intelectuali. Ideea masacrului a fost a maleficului Beria, șeful NKVD, iar Stalin a îmbrățișat-o cu plăcere.

În 1943, germanii – care ocupaseră acel teritoriu – au descoperit grozăvia și au făcut public totul. Kremlinul a negat vehement, acuzând că, de fapt, ar fi vorba de o înscenare. După ce Armata Roșie a recuperat teritoriul de la Katin, Stalin a ordonat ca totul să fie rearanjat în așa fel, și să se producă probe în acest sens, încât să fie acuzați germanii că, de fapt, ei ar fi comis masacrul, nu sovieticii.

Timp de 46 de ani, din 1945 până în 1991, nimeni n-a contestat versiunea sovietică asupra crimelor de la Katin. Polonezii știau adevărul, dar n-aveau voie să vorbească. Istoricii ruși și serviciile speciale ale Moscovei au fabricat o întreagă literatură care să susțină că, de fapt, nemții făcuseră crimele. Occidentul n-a contestat această versiune.

Abia în 1991 procuratura Uniunii Sovietice aflată pragul disoluției a stabilit, scoțând la iveală documente indiscutabile din arhivele KGB, că acea crimă în masă a fost comisă la ordinul lui Stalin de trupele de securitate rusești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* VIDEO. Ce-a înțeles Șoșoacă din discursul lui Zelenski: „Normal, ai avea obligația să-l inviți și pe Putin”. A părăsit sala ostentativ când vorbea președintele Ucrainei, a revenit când vorbea Ciucă

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO. Parlamentul României a rămas repetent la organizarea „momentului Zelenski”. Probleme cu transmisia, sonorul și traducerea

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* Rușii le rad în cap pe femeile din armata ucraineană capturate, ca să le umilească. Prizonierii sunt ținuți în câmp și bătuți periodic cu paturile puștilor

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de „kompromat” organizată de statul român împotriva sa, după ce a dat în vileag plagiatul premierului Ciucă. Au fost sesizate instituțiile internaționale

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

1 COMENTARIU

  1. Sigur ca da. Dupa ce ca sunt primitivi mai sunt si mincinosi. Probabil si imaginile cand trimiteau lucrurile furate familiilor tot furate erau. Probabil gropile comune au fost sapate singure si mortii s-au asezat cuminti in ele. Vazand amploarea genocidului acum nu alta cale decat de a nega. Se apara precum copilul care a spart un geam si de frica bataii da vina pe altii. Planul lui Putin era sa-si instaleze un guvern marioneta apoi sa inceapa epurarea etnica prin masacre de care nu stia nimeni si prin relocarea ucrainenilor in gulagul din Siberia. Repet, Ucraina a adoptat singura solutie posibila – razboiul. Daca ar fi eliberat orasele importante din est de populatie ar fi fost mult mai usor sa lupte cu sovieticii. Oricum erau distruse cladiri. Sceleratul a vrut de la inceput sa rada Ucraina de pe fata pamantului, sa plece din est cu totii fortati de saracie si foamete. Aici se ajunge cand marea Uniune Europeana face afaceri cu un derbedeu si in principal este vina lui Schroeder si a lui Merkel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here