Mafie transpartinică. Directorul liberal promovat de Dragnea la APIA, reținut de DNA: a cerut șpagă 2.000 de euro ca să angajeze fiica unei „pile“

0
1142
Bogdan Dumitrașcu, unul din bugetarii de vază ai statului român, mutat și el din șefie în șefie până l-a prins DNA

Bogdan Dumitrașcu, directorul general adjunct al instituției-cheie APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), a fost săltat miercuri de DNA Constanța pentru luare de mită. Membru PNL pus în funcție de Guvernele PSD din timpul domniei lui Dragnea, Dumitrașcu e acuzat că a cerut șpagă 2.000 de euro ca s-o angajeze “la loc călduț”, în instituția de stat, pe fiica unei cunoștințe.

Directorul părea rutinat în astfel de operațiuni, pentru că planul era bine stabilit – același folosit în toate instituțiile de stat pentru angajarea pilelor. Fiica „pilei” urma să fie încadrată mai întâi în APIA – structura centrală, adică la București, apoi transferată la agenția județeană din Constanța, ca să fie fata aproape de casă.

Procurorii au descoperit că Bogdan Dumitrașcu voia banii în două rate: un avans înainte de angajare și restul sumei după aceea. Așa că pe 21 decembrie, în timp ce AUR se dădea de ceasul morții la Parlament să lupte cu Oculta Mondială, directorul APIA își lua prima tranșă de bani, 5.000 de lei. A fost momentul în care procurorii l-au prins în flagrant.

Șpăgarul a fost reținut 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentat la Tribunalul Constanța cu propunerea de a fi arestat preventiv 30 de zile.

Ascensiunea lui Bogdan Dumitrașcu în aparatul de stat este una pur politică, tipică pentru România. De fel din Vâlcea, el a fost în perioada 2010-2017 director executiv adjunct la Centrul Județean APIA Călărași. Soția e și ea bine înfiptă tot în aparatul bugetar: mai întâi la Consiliul Județean Călărași, apoi mutată la Casa de Asigurări de Sănătate.

Valeriu Nicolae semnala în octombrie, în Libertatea, că numai în 2016 soții Dumitrașcu și-au cumpărat o mașină care, singură, valora mai mult decât salariul cumulat pe un an întreg al celor doi!

Comunicatul DNA privind reținerea directorului adjunct al APIA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 decembrie 2021, a inculpatului DUMITRAȘCU BOGDAN DUMITRU, director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare.

În contextul menționat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 22 decembrie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Mineriada lui Simion. Protestatarii AUR au luat cu asalt Parlamentul. Sute de oameni au pătruns în curte și au vandalizat mașini. SPP a blocat ușile

* Tensiuni majore în PNL. Cîțu: Premierul Ciucă să dea explicații în partid despre buget. S-a cedat iar în fața PSD, adoptându-se măsuri sociale prin sacrificarea investițiilor

* VIDEO. Sorin Grindeanu nu poate arăta cartea pe care ar fi scris-o împreună cu tatăl său! El se ascunde în spatele unei înșelătorii pe care a făcut-o în 2017. Dezvăluirile vin de la soțul lui Clotilde Armand, matematician de elită

* Parlamentul ca o mahala: grobianul PSD-ist Solomon l-a lovit pe istericul AUR-ist Ciubuc: „Prostule, hai, pleacă!”. Plus cotocodăcelile Șoșoacei: „Criminalilor! Îmi băgați soțul la pușcărie!”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Guvernul dă liber la cheltuieli de lux pe bani publici, în instituții conduse de „oamenii lui Dragnea”! Ordonanță de urgență: pot fi cumpărate limuzine fără limită de preț

* La doar 36 de ani, liderul deputaților PSD are împrumuturi acordate de 800.000 lei. Alfred Simonis a primit cadouri de 135.000 euro

* Români nevaccinați îi scuipă și înjură pe medici la intrarea în țară. „Carantinăm autocare întregi. 100% nevaccinați. Prognostic trist pentru ce va fi din ianuarie în România”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (33) / Moartea bate la ușă

* Candidații regimului comunist din China câștigă alegerile din Hong Kong după modelul sovietic din România în 1948. Absenteism-record de 70%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here