sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLumeaLupte sângeroase la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, pe ruinele URSS. Azerii...

Lupte sângeroase la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, pe ruinele URSS. Azerii au ocupat un teritoriu lângă satul Salatin, ucigând 3 armeni și rănind alți 15

-

În paralel cu războiul din Ucraina, curge sânge și la granița dintre Azerbaidjan și Armenia, tot în fosta Uniune Sovietică. Se dau lupte pe viață și pe moarte în zona coridorului Lacinsk din enclava armeană Nagorno-Karabah (146.573 de locuitori în 2013) din Azerbaidjan, unde Rusia trimisese la un moment dat 2.000 de militari pentru “menținerea păcii”.

Miercuri, 3 august, s-a raportat moartea a 3 militari armeni și rănirea gravă a altor 15. Conform site-ului Obozrevatel.com, unitățile forțelor armate azere au ocupat un teritoriu în apropierea satului Salatin. Informațiile au fost furnizate de anumiți oficiali din Stepanakert, capitala zonei Nagorno-Karabah.

Printr-o declarație oficială, Ministerul de Externe de la Baku a acuzat partea armeană de încălcarea gravă a acordurilor privind provincia Karabah: “Incidentul sângeros care a avut loc la 3 august demonstrează încă o dată că Armenia încalcă grav acordul trilateral și, de asemenea, subminează eforturile de normalizare a relațiilor dintre cele două state. Acest lucru indică și lipsa de respect a Armeniei față de eforturile mediatorilor internaționali”.

Rușii au sărit în apărarea Armeniei. Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Azerbaidjanul că a încălcat regimul tăcerii din Nagorno-Karabah

Oficialii azeri au subliniat că toată responsabilitatea pentru incidentul de pe teritoriul Azerbaidjanului revine conducerii politice și militare a Armeniei, fiindcă n-a retras nici până acum grupurile armate ilegale de pe teritoriul statului vecin.

- Advertisement -

Rușii au sărit imediat în apărarea Armeniei. Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Azerbaidjanul că a încălcat regimul tăcerii din Nagorno-Karabah.

Se presupune că, în urma bombardamentelor, ar fi fost rănit și un conducător al formațiunilor armate din Nagorno-Karabah.

Dictatorul rus Vladimir Putin a avut o conversație telefonică pe această temă cu premierul armean Nikol Pașinian. Kremlinul a specificat că s-au discutat “aspecte practice ale implementării acordurilor trilaterale privind Nagorno-Karabah”.

- Advertisement -

Încă din luna iulie, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a declarat că reprezentanții Ministerului rus al Apărării au încălcat garanțiile oferite cu privire la Nagorno-Karabah. Moscova a promis o retragere a armatei armene din enclavă până în iunie, dar acest acord n-a fost respectat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Și sinistrul Nicolicea rămâne fără certificatul de revoluționar! Maximă impostură: nu s-a găsit nicio dovadă că fostul parlamentar PSD ar fi jucat vreun rol în evenimentele din 1989

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* „Ne vom recupera prin mijloace militare teritoriile capturate de ruși. Mai întâi îi vom distruge pe ocupanți, apoi va veni diplomația”

* Noua spaimă a rușilor: dronele secrete create de SUA pentru armata ucraineană. Avioanele-kamikaze Fantoma Phoenix pot zbura neîntrerupt 6 ore chiar și noaptea, având senzori în infraroșu

* Raport clasificat american: Rusia a pierdut în Ucraina 75.000 de militari, uciși sau răniți, adică peste 1‰ din populația masculină a țării! „Este colosal! Sunt împotmoliți și obosiți. Ucraina va lansa contraatacul înainte de căderea iernii”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* După Bin Laden, a fost eliminat și al doilea mare lider Al Qaida: Ayman al-Zawahiri. Joe Biden: „S-a făcut dreptate!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -