vineri, aprilie 12, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaNoua spaimă a rușilor: dronele secrete create de SUA pentru armata ucraineană....

Noua spaimă a rușilor: dronele secrete create de SUA pentru armata ucraineană. Avioanele-kamikaze Fantoma Phoenix pot zbura neîntrerupt 6 ore chiar și noaptea, având senzori în infraroșu

-

O nouă veste grozavă anunțată de SUA. După ce le-au furnizat ucrainenilor celebrele sisteme de lansare multiplă HIMARS, care au făcut deja ravagii în rândul invadatorilor ruși, americanii vor trimite trupelor lui Zelenski dronele secrete Phoenix, create special pentru Kiev în contextul războiului sângeros declanșat de puterea criminală de la Kremlin.

Noul pachet de ajutor pentru ucraineni va include aeronavele kamikaze Phoenix Ghost (Fantoma Phoenix). Informația a apărut pe site-ul Obozrevatel.com: “Această dezvoltare a dronelor rămâne strict secretă. Ideile despre capacitățile armelor se formează pe baza unor informații limitate. Dar ceea ce este important – dispozitivul a fost creat special pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei”.

Aceste aparate de zbor sunt produse de compania americană Aevex Aerospace. Prin intermediul lor, americanii luptă împotriva trupelor teroriste ale lui Putin. Se știe că noua dronă rămâne în aer o perioadă lungă de timp, chiar și 6 ore, înainte de a lovi ținta. Dispozitivul prezintă o eficiență ridicată contra vehiculelor blindate medii. Are capacitatea de a decola vertical, de a urmări obiectivul vizat și de a funcționa pe timpul nopții prin folosirea senzorilor în infraroșu.

“Când intră într-o poziție de atac, UAV trimite o imagine video operatorului, care este capabil să controleze dispozitivul fără nicio pregătire specială”

Site-ul ucrainean Obozrevatel.com prezintă câteva caracteristici ale acestei drone-kamikaze, menită să distrugă echipamentele militare ale rușilor.

- Advertisement -
  • “Când intră într-o poziție de atac, UAV trimite o imagine video operatorului, care este capabil să controleze dispozitivul fără nicio pregătire specială.”
  • “Durata zborului Phoenix Ghost este uluitoare: 6 ore. De exemplu, pentru Switchblade-600 antitanc și Warmate-ul polonez, timpul în aer este de aproximativ 40 de minute.”
  • “Dezvoltarea dronei a început chiar înainte de invazia pe scară largă declanșată de Federația Rusă, dar pe baza modului în care rușii au luptat împotriva ucrainenilor din Donbass până acum.”
  • “După toate probabilitățile, sarcina acestui dispozitiv este să atace radarele anti-baterii, punctele de control UAV, vehiculele de control ale artileriei și sistemele de artilerie în sine, precum și sistemele de apărare aeriană.”
  • “Pentru a folosi aceste drone, militarii nu au nevoie de aerodromuri sau de zone mari deschise. Mobilitatea majorității dronelor-kamikaze permite unităților mici să plaseze discret armele pe câmpul de luptă.”

Kievul va mai primi 78 de multicoptere DJJ Matrice, 20 de drone de recunoaștere Fly Eye și 20 de drone-kamikaze Warmate

Ministrul Digitalizării din Ucraina, Mihail Fedorov, a anunțat pe canalul său de Telegram că „superdronele vor apărea în curând pe front”.

Potrivit ministrului Fedorov, citat de jurnaliștii de la Obozrevatel.com, luptătorii lui Zelenski vor mai primi următoarele aeronave fără pilot:

  • 78 de multicoptere DJJ Matrice;
  • 20 de drone de recunoaștere Fly Eye;
  • 20 de drone Warmate kamikaze.

DJJ Matrice: este definită ca o dronă pentru scopuri industriale, comerciale. Conform caracteristicilor declarate, poate sta în aer aproximativ 55 de minute, se ridică la o înălțime de până la 7 kilometri și are o autonomie de zbor de până la 15 kilometri.

- Advertisement -

Fly Eye: este fabricată de compania poloneză WB Electronics S.A. Greutatea dispozitivului – 11 kilograme. Lungime – 1,9 metri. Anvergura aripilor – 3,6 metri. Durata de zbor – între 120 și 180 de minute, în funcție de condițiile meteo. Drona se lansează din mâini, fiind capabilă să atingă viteze de până la 160 km/h și să urce la o înălțime de 4.000 de metri. Totodată, raza maximă de zbor este de 50 de kilometri. Recunoașterea se realizează datorită unei camere electro-optice de înaltă rezoluție, a senzorilor cu infraroșu și a unui telemetru laser.

Warmate: este dezvoltată de WB Electronics S.A. Poate transporta un focos puternic exploziv, cumulativ sau termobaric cu o greutate de până la 1 kilogram. Raza de acțiune – 10 kilometri. Durata zbor – 30 de minute. Viteza maximă – 150 km/h. Altitudinea maximă de zbor – 500 de metri. Greutate – 4 kilograme. Țintele principale sunt vehicule de comandă, radare, sisteme de apărare aeriană, MLRS și alte obiective importante, ușor blindate. Se utilizează împreună cu Fly Eye, care oferă operatorului date inteligente.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Raport clasificat american: Rusia a pierdut în Ucraina 75.000 de militari, uciși sau răniți, adică peste 1‰ din populația masculină a țării! „Este colosal! Sunt împotmoliți și obosiți. Ucraina va lansa contraatacul înainte de căderea iernii”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Rusia pune în pericol alegerile din Italia. Moscova s-ar implica în campanie, „bombardând” cu fake-news-uri pentru a favoriza partidele pro-Kremlin

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* România a ratat prima tranșă de 2,6 miliarde euro din PNRR, care trebuia să intre la sfârșitul lunii iulie. Guvernul PSD-PNL n-a fost în stare să respecte angajamentele față de UE

* Și sinistrul Nicolicea rămâne fără certificatul de revoluționar! Maximă impostură: nu s-a găsit nicio dovadă că fostul parlamentar PSD ar fi jucat vreun rol în evenimentele din 1989

* Pusă șefă la Cazane, cu salariu de 11.000 de euro pe lună, nepoata directorului SRI din regimul Iliescu tocmai și-a luat penthouse de 260 de metri pătrați, cu 4 terase, într-un bloc din Băneasa

* Sub Iohannis, Tel Drum-ul moșit de Dragnea continuă să primească super-contracte de zeci de milioane de euro cu statul

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* VIDEO. Mesajul mult așteptat al lui George Buhnici: „Iertați-mă, doamnelor! Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier, fără pic de minte-n cap” / „O pauză de rațiune” / „Grobianism și lipsă de politețe” / „Dintr-o inconștiență, mi-am expus familia la un val național de oprobriu”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -