Cum să alegi vacanța perfectă?

0
175

5 factori cheie de care să ții cont când îți organizezi vacanța

O vacanță ideală se caracterizează prin intermediul a doar câteva cuvinte: prietenoasă, emblematică, neobișnuită. Pentru a beneficia de toate facilitățile pe care aceasta ți le oferă, alege-o pe cea care se potrivește nu doar bugetului tău, ci și nevoilor întregii tale familii!

Ține cont de buget!

Primul factor pentru alegerea vacanței perfecte constă în bugetul alocat acesteia. Profită din timp de oferte vacante către locații de vis din Europa și păstrează restul bugetului pentru vizitarea obiectivelor turistice, cumpărături, mese și alte delicii!

Dacă vrei să evadezi pentru o scurtă perioadă, un city break într-unul din minunatele orașe ale Europei va reuși să-ți ofere o mini-vacanță accesibilă, dar plină de distracție și relaxare.

Alege destinații cunoscute pentru arta și cultura lor! 

Odată stabilit bugetul, poți alege destinația vacanței în funcție de preferințele și pasiunile tale. Dacă te pasionează arta și cultura, optează pentru acele orașe culturale ce vor reuși să te impresioneze cu adevărat!

Sagrada Familia, Els 4 Gats sau Muzeul Picasso în Barcelona, Turnul Eiffel… Catedrala Nôtre-Dame, Muzeul Luvru în Paris… Acropole și templul Parthenon, Teatrul lui Dionysos, Templul lui Zeus în Atena… Viena… Lisabona… Berlin… Bruxelles – fiecare dintre aceste orașe a reușit să-și păstreze identitatea și te așteaptă să le descoperi secretele.

Optează pentru o vacanță în familie!

City break-urile și vacanțele reprezintă adevărate provocări dacă îți dorești o excursie alături de copii. Combină-ți pasiunea pentru cultură cu istoria și oferă-le celor mici lecții din care să învețe diverse lucruri, apoi răsfață-i cu cele mai bune delicatese din locațiile vizitate! Disneyland din Paris, Tropical Islands din Germania, Legoland Billund din Danemarca sau PortAventura din Spania sunt doar câteva dintre locațiile care vor reuși să-i lase pe copii fără grai.

Caută cele mai „gustoase” destinații!

De multe ori, o vacanță sau un city break, în care cultura alimentară este cunoscută ca fiind specială, poate fi o soluție perfectă dacă ești un adevărat gurmand. Aventurile culinare pot fi regăsite în locuri în care te aștepți mai puțin; tocmai de aceea, cercetează cu atenție destinațiile de vacanță ce-ți pot oferi delicii culinare!

Valea Rhône din Franța este cunoscută ca fiind inima bucătăriei franceze, fiind faimoasă atât pentru gastronomie, cât și pentru tradițiile rustice păstrate de-a lungul anilor. Lisabona din Portugalia este un oraș ce te inundă cu mirosuri și gusturi senzaționale și delicioase, iar tradiționala bruschetta, trufele, carnea maturată din Toscana (Italia) îți vor oferi un răsfăț culinar demn de un restaurant cu stele Michelin.

Petrece câteva zile romantice!

Deși plimbările cu gondola în Veneția sau un city break la Paris reprezintă romantismul suprem, plimbările pe străzile medievale ale Romei sau pe cărările din Praga sunt de asemenea locuri minunate pentru clipe de romantism.

În funcție de preferințele și așteptările pe care le ai, alege-ți vacanța ținând cont atât de buget, cât și de specificul fiecărui oraș în parte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here