Ludovic Orban, jos pălăria! „Adversarul nostru este guvernarea PSD-ALDE, nu Alianţa 2020 USR+PLUS”

2
5411
Ludovic Orban

Întrebat cum se raportează PNL la Alianța 2020 USR-PLUS, liderul liberal Ludovic Orban a avut o reacţie pe cât de elegantă pe atât de necesară pentru unitatea frontului anti-PSD&ALDE.

Adversarul PNL este actuala coaliție de guvernare, iar bătălia noastră este pentru a înceta cât mai repede posibil această guvernare toxică pentru România. Orice posibil partener care se implică alături de noi în bătălia cu actuala coaliție de guvernare și poate avea contribuții în a pune punct acestei guvernări este un posibil partener cu care nu ne batem, pentru că adversarul este PSD-ALDE”, a afirmat preşedintele PNL, în această seară, la Digi 24.

Orban a făcut exact ce nu fac unii politicieni din opoziţie, care abia aşteaptă să fie întrebaţi ceva despre competitorii lor pentru a născoci un atac. E valabil pentru toţi. Cel mai recent exemplu este cel al liberalului Daniel Fenechiu, care nici nu fusese anunţată bine Alianţa 2020 USR+PLUS că a simţit nevoia să-i „scoată ochii” lui Cioloş pentru că a fost numit premier tehnocrat cu ajutorul PNL.

„Eu cred ca e bine sa intelegem din timp…Nu de alta, dar neavand iluzii, nu vom avea nici deziluzii….
Eu unul, raman fidel PNL..Partid care l-a facut pe Ciolos ministru in 2008, comisar european in 2009 si i-a sustinut guvernul- din care au facut parte si Barna, si Ghinea, si Paslaru, si Tudorache…Cinci din primii 6 candidati ai USR-PLUS au fost ministrii In 2015-2016, intr-un guvern sustinut de PNL…Astazi, sunt “principala forta de opozitie”…Iar PNL e nashpa…”, a scris Fenechiu pe Facebook (n.r. – absenţa diacriticelor şi semnele de punctuaţie anapoda îi aparţin distinsului parlamentar cu lipsă de respect faţă de limba română).

DA pentru Iohannis, nu şi anti-Cioloş

Chiar dacă a pledat pentru nevoia opoziţiei de a susţine un candidat unic, în persoana lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban nu a folosit prilejul pentru a ataca posibila candidatură a lui Dacian Cioloş.

Ludovic Orban a mai spus că, în privința alegerilor prezidențiale din această toamnă, ar prefera ca USR și PLUS „să meargă pe mâna președintelui Iohannis”.

Este clar pentru orice om care știe să citească sondaje și care cunoaște piața politică din România este clar că președintele Iohannis are de departe cea mai mare șansă de a câștiga alegerile prezidențiale”, a punctat Orban.

Președintele Iohannis, astăzi, este clar liderul român cu cea mai mare credibilitate și în România, dar mai ales la nivel european și pe plan internațional. Președintele Iohannis este practic liderul român care a reușit să mențină într-un cadru normal relația pe care o are România la nivelul UE, prin influența personală, prin credibilitatea de care se bucură. Tot ce a făcut Guvernul nu a făcut altceva decât să creeze conflicte artificiale cu UE, cu SUA, cu cei care dețin funcții la nivel european. A fost ultima redută în bătălia cu PSD și a reușit în parteneriat cu Opoziția să blocheze anumite inițiative nocive pentru economie, societatea românească. Cred că susținerea președintelui Iohannis este normală, firească și ar trebui făcută și de alți actori politici din Opoziție”, a subliniat Ludovic Orban.

CITIŢI ŞI:

PNL, primul atac la alianţa USR-PLUS. Acuzat de blat cu PSD, senatorul Daniel Fenechiu acuză şi el: „Noi l-am făcut pe Cioloş prim-ministru”

Sondaj IMAS: PSD continuă să scadă, PNL îi suflă în ceafă, USR-PLUS la peste 20%

„Au construit o elită politică formată din infractori”. Motivația lui Cioloș de a o susține TOTAL pe Kovesi ca procuror-șef al Europei

Dragnea, atac la alianţa USR-PLUS şi la Pro România: „Securiştii şi-au făcut partide”

 

2 COMENTARII

  1. Foarte bine, PNL! Cat despre acel domn fenechiu, nu mai este vizibil cam deloc, cred ca a fost tras pe dreapta la declaratii, ca nu e deloc momentul sa dai cu bata-n balta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here