miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLumeaEuropaŞoferii pot pierde controlul maşinii, dacă vor depăşi viteza legală! UE pregăteşte...

Şoferii pot pierde controlul maşinii, dacă vor depăşi viteza legală! UE pregăteşte un sistem automat pentru reducerea numărului de accidente rutiere

-

Un sistem inteligent care ar urma să fie montat pe toate maşinile din Europa va utiliza camere video capabile să recunoască semnele de circulaţie sau datele legate de GPS. Astfel, noua tehnologie va putea limita automat viteza maşinii, potrivit propunerii oficialilor europeni citaţi de Euractiv. Sistemul nu va pune însă frână bruscă, dar va limita puterea motorului, împiedicând vehiculul să accelereze peste limită.

Sistemul propus de Comisia Europeană care îi va împiedica pe şoferi să accelereze mai mult decât permite legea este deja montat pe un număr mic de maşini. Noul Ford Focus, de exemplu, vine echipat cu această tehnologie, care ar urma să devină obligatorie în UE, estimarea fiind că ar reduce accidentele cu până la 30%.

Producătorii de automobile spun însă că propunerea Comisiei Europene nu le acordă suficient timp pentru implementarea sistemului. În prezent, proiectul se află în dezbatere în faţa Parlamentului European şi a statelor membre, şi ar urma să intre în vigoare în 2022.

- Advertisement -

Viteza este principala cauză pentru accidentele mortale de pe drumurile publice din ţările europene.

România se află pe primele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește morții pe șosele. Riscul de a muri într-un accident rutier în România este de trei ori mai mare decât în unele ţări vestice, arată statisticile Comisiei Europene.

Drumurile din Uniunea Europeană rămân cele mai sigure din lume, dar datele privind accidentele rutiere înregistrate sunt încă departe de ceea ce îşi propun autorităţile europene.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -