Locuri de muncă pentru români în Spania, Olanda, UK, Germania, Irlanda, Danemarca, Norvegia. Salarii de la 8,2 euro la 12 euro pe oră

0
5378

Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 974 de locuri de muncă, cele mai multe în Spania, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Conform datelor centralizate, din totalul posturilor vacante, 204 sunt disponibile în Spania (200 pentru agricultori, patru pentru tehnician – turbine eoliene), iar 200 de locuri de muncă sunt pentru Portugalia şi vizează muncitori necalificaţi în agricultură.

141 locuri de muncă sunt disponibile în Olanda (85 pentru lucrător în sere, 25 – lucrător în fabrica de alimente, 20 – lucrător sezonier la flori, 10 – muncitor în grădinărit şi unul pentru asistent manager).
Îngrijitorii de persoane la domiciliu din Marea Britanie vor fi plătiți cu 10 lire brut pe oră, agricultorii, cu 6-8 lire brut pe oră, în funcție de vârsta angajatului, iar infirmierii vor primi 8,2 lire brut pe oră.
Angajatorii din Olanda îi plătesc pe români cu 9,82 euro brut/oră, salariu oferit persoanelor cu vârsta peste 21 ani și care se plătește săptămânal.
În Germania sunt disponibile 71 de locuri de muncă, pentru diferite specializari în construcții, măcelari, bucătari sau șoferi de autobuz. Salariile oferite variază între 10 și 12 euro brut pe oră.
Alte joburi sunt disponibile în Irlanda (tranşator carne – 9,80 euro brut/ora), Danemarca (lucrători în agricultură – 700 de euro brut pe lună), Norvegia, Finlanda sau Ungaria, anunţă stirileprotv.ro.

CITIŢI ŞI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here