luni, martie 4, 2024
AcasăPoliticăLiderul PPE: "Klaus Iohannis va conduce excelent președinția rotativă a UE". Nu...

Liderul PPE: „Klaus Iohannis va conduce excelent președinția rotativă a UE”. Nu se poate! Și Vasilica? Nu zicea că ea e șefa?!

-

Preşedintele Partidului Popular European, francezul Joseph Daul, garantează că președintele Klaus Iohannis „va conduce excelent” președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În mesajul său, Daul a ignorat Guvernul Dăncilă, cel care va gestiona acest mandat.

Joseph Daul – un fermier francez simpatic și bonom – a scris pe Twitter, chiar pe 1 ianuarie, ziua în care România a preluat „ștafeta” de la Austria pentru 6 luni (urmând s-o predea Finlandei): „Astăzi, România preia președinția UE. Președintele Klaus Iohannis este un luptător neobosit pentru stat de drept și combaterea corupției încă de la începutul mandatului său. Va conduce excelent președinția rotativă a UE”.

România va avea de gestionat dosare dificile sau complicate: Brexit-ul, viitorul buget european pe 7 ani, alegerile din luna mai pentru Parlamentul European.

- Advertisement -

Recent, președintele Comisiei Europene, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a declarat pentru ziarul german „Welt am Sonntag” că România este „foarte bine pregătită din punct de vedere tehnic”, dar că „guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -