Liberalul Florin Roman confirmă: „Moțiunea va trece. Nu mai putem negocia cu USR. Ne rămâne varianta unui Guvern minoritar“

3
4503
Deputatul Florin Roman este acum ministru al Digitalizării

Deputatul liberal Florin Roman, apropiat al lui Florin Cîțu, a confirmat marți dimineața, într-un interviu acordat RFI, toate informațiile apărute în ultimele zile: PNL va merge mai departe pe varianta unui Guvern minoritar, tot cu Cîțu premier, și a hotărât să nu mai facă alianță cu USR.

Fostul lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaților a acceptat că moțiunea de cenzură va trece, iar Guvernul Cîțu 1 va pica la vot. El a spus însă că PNL „va merge pe cutuma“ de a nominaliza președintele partidului la funcția de premier – ceea ce înseamnă că va insista cu Florin Cîțu.

Roman a fost evaziv când a fost întrebat textual ce se va întâmpla la primul rând de consultări, unde PNL nu are voie, conform CCR, să se prezinte tot cu Cîțu ca propunere de șef al Guvernului. Dar, din răspunul pe ocolite oferit, s-a dedus că PNL nu va propune pe nimeni prima oară, iar a doua oară va pune pe masă numele lui Cîțu.

Foarte interesant este răspunsul dat cu privire la componența și susținerea viitorului Guvern. Florin Roman este absolut convins că tot liberalii se vor afla la Palatul Victoria, dar „matematic, nu rămâne decât varianta unui Guvern minoritar“. În ciuda încercărilor politicianului de a eluda răspunsul, asta înseamnă, în mod categoric, că PNL mizează pe sprijinul PSD, deoarece e clar că USR și AUR nu vor vota un astfel de Guvern.

Se confirmă astfel informațiile potrivit cărora președintele Iohannis a decis ca USR să nu mai fie invitat la guvernare și să se înceapă, în schimb tratativele cu PSD pentru o susținere din umbră.

Declarații ale lui Florin Roman înaintea moțiunii de cenzură

  • „Dacă și realitatea va confirma declarațiile publice, cu siguranță, cele trei partide, matematic, adună 280 de voturi și prin urmare vom avea o moțiune de cenzură care va trece. Parlamentarii liberali vor participa la dezbateri, dar nu vor participa la vot.
  • Vom merge la consultări cu o propunere de premier. Cutuma PNL e ca președintele partidului să fie și propunerea de premier. Vom merge pe această cutumă mai departe, însă va trebui să ținem cont și de unele decizii ale CCR. Noi vom respecta cutuma partidului și vom merge cu propunerea de premier, care este și președintele partidului, ținând cont de deciziile Curții.
  • Eu fac parte din categoria celor care susțin că nu putem negocia cu un partid care a votat cot la cot alături de extremiștii de la AUR și de stânga socialistă, împotriva unui Guvern de dreapta.
  • Matematic, nu rămâne decât varianta unui Guvern minoritar. Guvern susținut de toți parlamentarii care vor să nu blocheze această țară. Eu am mai fost lider de grup al PNL într-o perioadă în care Ludovic Orban conducea un Guvern minoritar și vreau să vă spun că 99% din legile de aprobare ale OUG-urilor Guvernului Orban au trecut de Parlament, iar domnul Orban care văd că este cel mai mare adversar politic al PNL n-a avut nici un fel de problemă în acea perioadă în care a fost învestit de două ori cu voturile inclusiv ale celor de la PSD și care susțineau la momentul respectiv legile de aprobare ale Ordonanțelor Guvernului Orban.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

* Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

* Cîțu l-a demis pe șeful USR-ist din Sănătate pentru că n-a făcut ceea ce însuși Cîțu i-a interzis prin OUG!

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Furioasă că a pierdut președinția USR-PLUS, „tabăra Barna” a impus radierea „PLUS”: partidul se va numi USR!

* Tragedie la Milano: cel mai bogat român a murit împreună cu soția sa și fiul lor, în avionul prăbușit peste o casă! Aeronava era pilotată de fiul miliardarului rezident la Monte Carlo

* În avionul prăbușit la Milano se afla și bebelușul de câteva luni pe care tocmai îl botezase miliardarul Dan Petrescu

* 6 mari surprize în fotbalul european. Ce au pățit Real Madrid, Bayern, PSG, Ajax, Benfica și Zenit – toate, echipe de Liga Campionilor

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.