Acasă Dezvăluiri Cum a penetrat patronul "României libere" Guvernul României cu ajutorul unor foşti...

Cum a penetrat patronul „României libere” Guvernul României cu ajutorul unor foşti agenţi secreţi din MI6. O posibilă explicaţie pentru transformarea ziarului în bastion moscovit anti-justiţie

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu (decedat), a preluat afacerile familiei printre care şi ziarul „România liberă”, a cărui orientare a devenit pro-moscovită, anti-europeană şi anti-justiţie independentă.

În toată istoria sa democratică, ziarul a fost un bastion anticomunist, iar această schimbare bruscă de macaz poate fi similară cu direcţia pe care PSD şi ALDE au impus-o României (tot anti-europeană şi Pro-Rusia), dintr-un motv foarte simplu: Europa nu le poate garanta infractorilor imunitate, în timp ce Rusia lui Putin, pentru preţul corect, DA!

Alexander Adamescu este fugit din ţară de justiţia română, ca şi Sebastian Ghiţă, pentru că procurorii l-au acuzat de dare de mită și spălare de bani. De la Londra, Adamescu a putut organiza nu doar virajul publicaţiei moştenite de la tatăl său pe direcţia anti-DNA, ci şi o amplă operaţiune de culegere de informaţii chiar din interiorul Guvernului României! Informaţia a fost dezvăluită de prestigiosul cotidian britanic The Guardian, care citează The Observer cu dezvăluirea că un fost director MI6 a folosit ofițeri de informații în rezervă pentru a colecta informații ”sensibile” din surse secrete din cadrul guvernului României pentru a-l ajuta pe Adamescu.

Sir John Scarlett, co-owner of SC Strategy. Photograph: Mark Large/ANL/Rex/Shutterstock

Potrivit sursei citate, firma privată de intelligence aparținând lui John Scarlett, SC Strategy (SCS), pe care o deține împreună cu lodrul Carlile, dezvăluie într-un raport realizat pentru avocații omului de afaceri că a obținut informații de la o serie de ”surse confidențiale” bine plasate în România pe teme sensibile, inclusiv negocieri diplomatice și despre activitățile procurorilor anti-corupție, notează G4Media, care citează sursele amintite mai sus.

The Guardian mai scrie că raportul din 2016 sugerează că angajații SCS s-au bucurat de un grad de acces remarcabil la București și la surse plătite care aveau „cunoștințe directe și complexe” referitoare la „aparatul politic, de securitate și de informații al României”.

Una dintre surse este descrisă ca fiind un oficial ”de nivel foarte înalt” din cadrul administrației prezidențiale. Publicația britanică mai notează că SCS a realizat activitatea de intelligence pentru Alexander Adamescu, descris drept un mogul media și reprezentant al uneia dintre cele mai bogate familii din România.

Articolul apărut în The Guardian, AICI

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările