Klaus Iohannis va decreta prelungirea stării de urgență cu încă o lună, până pe 14 mai

5
898

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va prelungi starea de urgență cu încă 30 de zile. Decretul va fi emis săptămâna viitoare.

„Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am cerut Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în decret. În cursul acestei săptămâni voi elabora textul, iar decretul va fi emis săptămâna viitoare, pentru prelungirea stării de urgență cu încă o lună”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Declarația de presă a fost susținută de președintele României, Klaus Iohannis, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19. La ședință au fost prezenți premierul Ludovic Orban și câțiva miniștri-cheie: Marcel Vela (Interne), Nelu Tătaru (Sănătate), Nicolae Ciucă (Apărare), Florin Cîțu (Finanţe), Virgil Popescu (Economie), Violeta Alexandru (Muncă şi Protecţie Socială), Cătălin Predoiu (Justiție), plus Raed Arafat (şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă).

Starea de urgență a fost decretată pe 16 martie și va dura 30 de zile, până pe 14 aprilie inclusiv. Noul decret va prelungi starea de urgență pentru perioada 15 aprilie – 14 mai 2020.

În timpul stării de urgență sunt suspendate unele drepturi civile, iar Guvernul poate guverna prin ordonanțe militare, emise de ministrul de Interne și avizate de prim-ministru.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

5 COMENTARII

  1. Spune si lucruri bune dar spune si minciuni. De exemplu cine exporta din Romania ? Tocmai firmele straine
    A nu avem voie sa comentam. Buna treaba ,ca-n comunism sau in dictatura.

  2. Sper că va fi ultima!!..în orice caz sper să nu mai trec prin asemenea momente in viața mea…dar,dar mi-e frică că o să lungească încă o lună…!!..oare o să mai rezistam in blocuri,?..
    ăia de la case mai stau in curte ,dar amărâții de la bloc unde morții mă-sii să iasă din ghetouri.???… să sperăm că după 17 mai să nu mai văd milițieni și jandarmi pe străzi… ne-au terorizat destul două luni..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here