joi, aprilie 25, 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Klaus Iohannis: "PSD a dorit să țină avioanele la sol și...

VIDEO. Klaus Iohannis: „PSD a dorit să țină avioanele la sol și promisiunile în aer!”

-

Klaus Iohannis și-a lansat duminică, la World Trade Plaza din Piața Presei Libere, programul prezidențial pentru mandatul 2019-2024, intitulat „Împreună pentru România normală”. Referindu-se la infrastructura de transport, șeful statului a ironizat tentativa PSD, prin ministrul Răzvan Cuc, de a bloca avioanele Tarom în ziua moțiunii de cenzură.

„Astăzi, România are nevoie de investiții în infrastructură, în special în infrastructura de transport. Din pacăte, și în această privință stăm foarte prost în rândul statelor Uniunii Europene, pentru toate tipurile de transport: rutier, feroviar, maritim sau aerian. Iar PSD știe bine de ce – pentru că au dorit să țină avioanele la sol și promisiunile în aer!”, a spus Klaus Iohannis.

El s-a referit la tentativa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a întârzia cu cel puțin 5 ore decolarea a cinci curse aeriene spre București, în prima parte a zilei de 10 octombrie: cele de la Timișoara (două), Oradea, Baia Mare și Satu Mare. În acea zi de joi, la ora 13.00, era programată votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

- Advertisement -

VIDEO: Lansarea programului prezidențial al lui Klaus Iohannis

Discursul lui Klaus Iohannis (fragmente)

 • „Au trecut 30 de ani de la Revoluție, însă moștenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetența și corupția, atitudini contrare unui spirit democratic, transparent, pro-european.”
 • „Acest partid a fost o piedică în calea dezvoltării României în toți acești 30 de ani. A politizat administrația, a alungat oamenii competenți din funcții, a inhibat funcționarea normală a instituțiilor, a blocat investițiile pentru construirea de școli, spitale și autostrăzi, a încercat politizarea justiției și a vrut să facă drepturi speciale pentru politicienii penali.”
 • „După această guvernare PSD, România riscă să rămână singura țară din Uniunea Europeană cu MCV. Guvernarea eșuată a PSD a sufocat țara prin birocrație, nepotism, corupție, abuzuri și lipsă de predictibilitate. Drumul spre o Românie normală este unul foarte dificil, dar sunt optimist, pentru că astăzi românii vor schimbare și luptă pentru această schimbare.”
 • „Astăzi, România are nevoie de investiții în infrastructură, în special în infrastructura de transport. Din pacăte, și în această privință stăm foarte prost în rândul statelor Uniunii Europene, pentru toate tipurile de transport: rutier, feroviar, maritim sau aerian. Iar PSD știe bine de ce – pentru că au dorit să țină avioanele la sol și promisiunile în aer!”
 • „Pentru a deveni cu adevărat hub de transport între Europa și Asia, coridoarele de transport nu trebuie să rămână simple proiecte pe hârtie. România trebuie să se integreze efectiv în Spațiul Unic de Transport European. De aceea, avem împreună obligația de a îndrepta lucrurile, prin proiecte de investiții majore. Și sunt convins că Guvernul PNL știe, poate și trebuie să conecteze România cu ea însăși sș cu lumea civilizată.”
 • „Am făcut deja pași importanți pentru îndepărtarea de la putere a celor care au făcut atât de mult rău României, dar lupta împotriva PSD-ismului, sub orice chip se manifestă el, este una de durată.
 • Vom putea începe să construim temeinic România normală când, prin votul românilor la prezidențiale, la locale și la parlamentare, partidele autentic democratice vor avea întreaga legimitate și forță politică pentru a transforma în realitate această viziune. Îi vom aduce alături de noi pe toți oamenii onești pentru a face România normală!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Ce bine ar fi (fost) sa avem alegeri prezidentiale… ÎN FIECARE AN (Sic !): presedintele Iohannis a fi (fost) MEREU… TREAZ !

  Uitati…, cum e acu’ (adica: de vreo cateva luni !), chiar ne amintesteee… DE CE (!) l-am votat, CU ATATA ENTUZIASM (!), in… AMBELE (!) tururi, in 2014 !!!

  Dar… NU (!) a fost asa tot timpul, iar MULTI DINTRE FOSTII SAI VOTANTI (printre care ne regasim si noi !) il vor vota, tot… DIN PRIMUL (!) tur-de-scrutin, pe un viitor/URMATOR presedinte… „FULL-TIME” (!!!!!!!!!!!), adica pe DAN BARNA, candidatul „ALIANTEI 2020” U.S.R.-PLUS, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -