luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsKlaus Iohannis, atacat simultan cu Poliția și Armata. Carmen Dan și Gabriel...

Klaus Iohannis, atacat simultan cu Poliția și Armata. Carmen Dan și Gabriel Leș au depistat ambuscade!

-

În timp ce ayatollahul PSD, Liviu Dragnea, stă ascuns prin cine știe ce paradis turistic, departe de gerurile valahe, grenadierii săi au ieșit la atac împotriva lui Klaus Iohannis. Simultan: și de la Ministerul de Interne, și de la cel al Apărării, reprezentănd Poliția + Jandarmeria + Armata.

Carmen Dan și Gabriel Leș au tras cu praștia prin postări pe Facebook.

Dacă ministrul Apărării (care n-a făcut armata!) se mândrește, caraghios, că a evitat „ambuscada” pregătită de Iohannis, teleormăneza de la Interne a mers mult mai departe. Atitudinea ei e de țață de la periferia orașului Videle, cu mâinile puse-n șolduri și cu un făcăleț în mână.

- Advertisement -

Carmen Dan folosește termeni mizerabili, de nepermis în dialogul dintre doi demnitari cu funcții atât de importante. După mintea rarefiată a protejatei lui Liviu Dragnea, contestarea unei legi la Curtea Constituțională (atribut legal al președintelui țării) trădează „frustrare”, „disperare”, „ambiție bolnăvicioasă”, „lipsă de bun-simț”. Mai mult: Klaus Iohannis „își permite să se joace cu siguranța națională”.

Citiți și vă cruciți!

Carmen Dan (ministrul de Interne)

  • „Atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă. Indiferent ce îl <<mână în luptă>> pe președintele țării, efectele blocării constante a oricărui demers, fără niciun temei legal, se răsfrâng asupra românilor!”
  • „Domnule președinte Klaus Werner Iohannis, înțelegem cu toții că ați face orice pentru a obține al doilea mandat. Dar acest <<orice>> trebuie să aibă anumite limite, care sunt impuse de elementarul bun-simț și care sunt respectate, în general, de majoritatea actorilor politici”.
  • „Noi, muritorii de rând, așteptăm de la Domnia Voastră ca măcar acum, în ultimul ceas, să vă recalibrați abordarea și să vă susțineți campania electorală în parametrii normalității, fără a distruge totul în jur, doar de dragul propriei preamăriri”.
  • „Ieri ați mai punctat un refuz din colecția de astfel de gesturi cu care ne-ați obișnuit în ultima perioadă de timp. Numai că, de această dată, acțiunea dumneavoastră, îndreptată împotriva PSD, afectează polițiștii, care sunt și trebuie să rămână în afara jocurilor politice! Ce fel de președinte de țară este acela care își permite să se joace cu siguranța națională? Cum să ajungi să politizezi activitatea Poliției?”
  • „Sigur că vom aștepta decizia Curții și vom acționa în consecință. Vă garantez însă, domnule președinte, că oricât efort ați depune, nu veți reuși să blocați dezvoltarea unei instituții a statului”.
  • „Ați terminat cu Jandarmeria Română și acum vă ocupați de Poliție? Ce înseamnă, domnule președinte, Jandarmeria pentru dumneavoastră? Oare jandarmii români sunt doar cei pe care îi acuzați fără probe sau cei care vă păzesc pe frig și viscol reședințele și pe care îi remarcați doar pentru că poartă uniforme diferite de ale SPP-ului?! Sau polițiștii români înseamnă doar deschizătorii de drumuri într-o deplasare <<urgentă>> către pârtiile de schi?!”

Gabriel Leş (ministrul Apărării)

  • „Am avut numeroase inițiative de a dialoga pe această temă (numirea șefului Statului Major General al Armatei Române) cu Palatul Cotroceni. L-am contactat direct, și din timp, pe președinte pentru a discuta deschis, spre a avea perspectiva domniei sale asupra problemei, însă reacția a venit prompt: <<Președintele este ocupat!>>”.
  • „Privind retrospectiv, este limpede că s-a încercat o ambuscadă, care să genereze profit în plan mediatic, electoral, însă din fericire am la dispoziție căile legale pentru a readuce lucrurile în matca lor legală”.
  • „Îmi asum totuși vina de a fi mizat pe faptul că președintele nu-și va permite să abordeze domeniul apărării și securității în cheie pur electorală”.
  • „Președintele a tratat situația exclusiv politic, în detrimentul celor mai elementare norme juridice”.
- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -