Acasă Justiție Justiţia face IMPLOZIE. Parchetul Constanţa trage obloanele, Clujul intră în grevă, magistraţii...

Justiţia face IMPLOZIE. Parchetul Constanţa trage obloanele, Clujul intră în grevă, magistraţii se revoltă în toată ţara!

Decizii fără precedent în Justiție. Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a decis să își suspende activitatea timp de trei zile. Decizia a fost luată cu o majoritate covârșitoare (o singură abținere) și a fost confirmată de prim-procurorul parchetului, Viorel Teliceanu (36 de ani). De asemenea, procurorii constănțeni, de la mai multe parchete, vor protesta astăzi, 22 februarie, între 16.00-16.30 în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, anunţă info-sud-est.ro.

Magistrații clujeni protestează de dimineaţă împotriva modificărilor aduse la legile justiției. Aproximativ 200 de magistrați au ieșit de la ora 10.00 în fața Curții de Apel Cluj pentru a manifesta împotriva ordonațelor de urgență care vizează sistemul judiciar.

„În calitate de fost student al domnului Tudorel Toader, mă dezic de fostul meu profesor de drept.  Este unul dintre oamenii care au format generații întregi de absolvenți, dar prin măsurile adoptate de el și guvern a dovedit că el și restul nu dau doi bani pe oameni, pe știința noastră. În calitate de membru al Comisiei de la Veneția, domnul ministru nu respectă standardele prescrise de acest înalt organism specializat. Au eșuat toate discuțiile colegiale, amicale, cu cei din Minister și CSM. Nu vedem altă cale decât cea a protestelor extreme, inclusiv prin blocarea activității. Urmează ca vinerea viitoare să ne reîntâlnim. Așteptăm ca toată țara, inclusiv Curtea Supremă să adopte măsuri similare”, a anunțat judecătorul Cristi Dănileț, citat de Actual de Cluj.

Şi în oraşul de pe Bega, lumea vie a magistraturii se mişcă împotriva regimului PSD-ALDE, care a pus la cale distrugerea democraţiei, prin sugrumarea justiţiei independente şi protejarea mafiei penale. La Timişoara, magistrații vor protesta azi, de la ora 16, în faţa Palatului Dicasterial, împotriva OUG pe Legile Justiţiei, anunţă Timpolis.ro.

Proteste sunt organizate şi la Argeş, Braşov, Constanţa. Bucureştiul este şi el pe baricade, după ce ieri magistraţii au ieşit pe scările Curţii de Apel Bucureşti.

Apel fără precedent al magistraţilor

Forumul Judecătorilor din România a declanşat o acţiune de amploare în toate instanţele din ţară pentru a aproba o listă de măsuri salutare pentru salvarea justiţiei independente şi a democraţiei.

La loc de cinste figurează solicitarea privind menţinerea Raportului MCV (pe care l-au aruncat la coş Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader&co.), dar şi măsuri spectaculoase cum ar fi fi blocarea imediată a Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SSIJ), condusă de facto de Adina Florea, măciuca clanurilor penale împotriva magistraţilor oneşti şi a oricărui opozant al puterii actuale.

De asemenea, magistraţii cer suspendarea imediată a aplicării oricăror modificări la legislaţia penală prin ordonanţe precum cea de marţea neagră trecută şi oprirea atacului politic la adresa independenţei justiţiei. Iată cum sună exact punctele 3 şi 4 din apelul magistraţilor:

  1. Luarea de măsuri pozitive de natură legislativă sau administrativă în scopul suspendării imediate a punerii în aplicare a dispozițiilor din legile justiției și ordonanţele de urgenţă subsecvente criticate de Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi GRECO, revizuirea acestor acte normative, după o reală consultare a sistemului judiciar, ţinând seama de aspectele învederate de entităţile menţionate. 
  1. Adoptarea de măsuri de natura celor menţionate anterior în scopul suspendării activităţii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie până la pronunţarea Preşedintelui Curţii de Justiţie a Uniunii Europene asupra măsurilor provizorii solicitate în cauza C-127/19, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi revenirea provizorie la competenţa partajată a structurilor de parchet în funcţie de obiectul infracţiunilor (DNA în ceea ce priveşte corupţia, DIICOT în ceea ce priveşte crima organizată, parchetele nespecializate în ceea ce priveşte infracţiunile de drept comun etc.), astfel încât să se respecte sistemul limitărilor şi al echilibrelor („checks and balances”), specific oricărui stat democratic.

CITIŢI ŞI:

Mobilizare TOTALĂ a magistraţilor. STOP atacului politic asupra justiţiei, jos Adina Florea şi secţia penală anti-justiţie!

 

loading...

1 COMENTARIU

  1. Este posibil ca aceasta sa fie solutia pentru a pune frana actiunilor anti-justitie ale PSD cu conditia ca mai multe parchete sa reactioneze ,sa se solidarizeze pentru ca actiunea lor sa fie perceputa ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările