SPERIETOAREA magistraţilor. Cine e valetul clanurilor penale trimis de Tudorel să blocheze DNA. Mărturia şefului interimar venit după Kovesi

1
3169
Două bube ale Justiției: Toader și Netejoru

Procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, a declarat vineri, la şedinţa de bilanţ pe 2018, că a fost un an „atipic”, marcat de plecarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, de decizii ale Curţii Constituţionale cu impact asupra procurorilor şi de controale ale Inspecţiei Judiciare.

„2018 a fost pentru DNA un an atipic. Practic, nu e un secret pentru nimeni, la jumătatea anului a încetat mandatul şefului Direcţiei. Activitatea a fost de asemenea marcată de schimbări ale legislaţiei cu relevanţă pentru Direcţie, de decizii ale CCR ce au avut impact direct sau indirect asupra lucrului Direcţiei sau asupra structurii acesteia”, a explicat Călin Nistor.

Acesta a precizat că în anul 2018 au avut loc cinci acţiuni de control ale Inspecţiei Judiciare.

Totodată, şi Curtea de Conturi a făcut verificări la DNA, relatează Agerpres.

Temutul şef al Inspecţiei Judiciare este Lucian Netejoru, care a fost marele valet al clanurilor penale din PSD-ALDE.

După ce Inspecţia Judiciară a trecut în subordinea lui Tudorel Toader (valetul-şef al reţelelor de tip mafiot din politică), Netejoru a devenit sperietoarea de magistraţi.

El a descins în control inclusiv la procurorii militari care anchetează represiunea criminală din 10 august 2018, culmea, exact înainte de Liviu Dragnea să fie chemat la audieri! A fost clar un act premeditat de presiune politică asupra magistraţilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here