sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLumeaJumătate din voturile lui Putin au fost falsificate! 32 de milioane de...

Jumătate din voturile lui Putin au fost falsificate! 32 de milioane de voturi au fost „adăugate“ electronic. Scorul său real a fost de circa 45%

-

O anchetă a publicației independente rusești „Novaia Gazeta“ arată că aproximativ 32 de milioane din voturile pe care sistemul le-a anunțat ca fiind primite de Putin la alegerile prezidențiale din weekend au fost introduse „pe blat“. E vorba de o fraudă masivă, făcută cu ajutorul sistemului electronic, care a dublat, practic, scorul președintelui în funcție.

Oficial, conform datelor anunțate de autoritățile de la Kremlin, Putin a fost înscăunat președinte pentru un nou mandat de 6 ani cu votul a aproape 88% dintre cei prezentați la urne. Ceilalți trei contracandidați – toți, oameni agreați de sistem – au luat, la un loc, cam 12%. S-a simulat astfel o așa-zisă competiție electorală.

Profesorul Armand Goșu, istoric și specialist în spațiul ex-sovietic cu doctoratul luat în istoria Rusiei la Universitatea Lomonosov din Moscova, a găsit și tradus articolul din „Novaia Gazeta“, unde se arată că aproximativ 32 de milioane din voturile reclamate de Putin au fost adăugate electronic, în timpul numărătorii.

- Advertisement -

Prezența la urne anunțată de autorități n-a corespuns cu voturile primite de Putin. Acestea au fost adăugate electronic

Deși contracandidații autentici au fost eliminați înaintea alegerilor, refuzându-li-se înscrierea în cursă, iar scrutinul s-a desfășurat în condiții care ar anula orice pretenție de autenticitate, totuși Putin n-a reușit să convingă populația. Votul la prezidențiale a fost prelungit trei zile – caz fără precedent în istoria alegerilor la nivel mondial. În plus, a fost introdusă în premieră opțiunea de vot electronic.

Această găselniță a avut rolul de a permite fraudarea ulterioară a alegerilor. Votarea s-a făcut în timp ce funcționa legea marțială, oamenii fiind verificați de militari inclusiv în cabinele de vot, unde se presupune că ar trebui să-și exprime anonim și în siguranță opțiunile.

Metoda prin care s-a depistat frauda este simplă și foarte eficientă, fiind folosită și în trecut, în alte cazuri, cu rezultate extrem de apropiate de scorurile reale. E vorba de așa-zisa metodă Șpikin, după numele statisticianului și specialistului în analiza fraudelor electorale Serghei Șpilkin. Concret, într-un proces normal de vot, trebuie să existe o relație directă între prezența la urne și voturile primite de Putin. E vorba de celebra curbă a lui Gauss. Ar trebui să rezulte o densitate a distribuției normală. Diferența între datele raportate oficial și estimarea funcției ne dau dimensiunile fraudei. Ca să se depisteze anomaliile s-a comparat distribuția voturilor pentru cei 4 candidați cu prezența la vot în fiecare secție de votare în parte.

- Advertisement -

O distanță tot mai mare între realitate și anunțurile autorităților

Fiodor Krașeninikov, analist politic, a spus pentru publicația amintită că am avut de-a face cu „alegeri într-o dictatură militară deja matură“ și că asemenea fraude n-au mai avut loc în întreaga istorie a Rusiei moderne. „În actualele condiții, un lider militar ori un dictator nu poate avea același procentaj ca în timp de pace. Într-o țară atât de mare precum Rusia, 20-30% din voturi împotrivă înseamnă deja mult, iar autoritățile trebuie să arate că Putin este președintele majorității. De aceea ei i-au acordat un 85-90% de-a dreptul nerușinat“.

Un alt analist, Dmitri Oreșkin, a atras atenția asupra altei probleme a acestor alegeri: „Distanța în creștere dintre tărâmul faptelor și raiul idiocrației. De aici adâncirea prăpastiei dintre partea rațională a populației rusești și majoritatea care trăiește în lumea narațiunilor lui Putin. Pe de o parte, oamenii văd mulțimi de protestatari. Pe de altă parte, există cifrele incredibile date publicității de Comisia Electorală Centrală. Devine tot mai dificil ca aceste realități să coexiste“.

Din toate aceste motive, Putin n-a mai reușit, în ciuda scorului ostentativ anunțat, de aproape 88%, să evacueze din tensiunile acumulate în interiorul societății rusești. Oamenii nu cred în rezultatele scrutinului, nu sunt convinși că Putin mai are suportul majorității.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Se alege praful de „Polul Suveranist”! Alianța AUR se destramă înainte de alegeri. Trei partide „frățești” se consideră înșelate de George Simion, la șoșocari e „război civil”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. 45% Putin,1%ceilalti =Putin reales..ce conteaza ca nu au votat rusii cum au vrut kgbistii,au avut saci de voturi pregatite…uitati-va pe YouTube,filmari din Rusia cu voturi cu Putin bagate in urne,dupa ce au fost golite..au reumplut urnele cu ele…Fereasca Dumnezeu sa ajungem si noi in halul asta,cu ciolacu reales de securisti de vreo 5 ori!Asa ca,trebuie scuturati bine adormitii,acum e ultima sansa sa pastram puterea asta Unica ce o avem datorita sacrificiilor celor ce au iesit in strada in decembrie 1989!Libertatile se apara in fiecare zi,fara vigilenta se ajunge ca in Putinia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -