sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăJustițieJudecător din CSM: "Nu e greu să pleci capul și să faci...

Judecător din CSM: „Nu e greu să pleci capul și să faci ce ți se dictează. E mult mai greu să nu-l pleci și să reziști”

-

„Nu e greu să pleci capul și să faci ce ți se dictează. E mult mai greu să nu-l pleci și să reziști”, a spus judecătoarea Andrea Chiș, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la „Interviurile Danei Potorac”, rubrică găzduită de Ziaristii.com.

Andrea Chiș crede că retragerea Adinei Florea, după nenumărate încercări de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), se datorează faptului că, finalmente, au înțeles și aceasta, și susținătorii ei că nu sunt dorite de sistemul judiciar nici persoana, nici instituția în sine.

Andrea Chiș reamintește că desființarea acestei Secții a fost cerută și de Comisia de la Veneția, și de GRECO, și de Comisia Europeană prin Raportul MCV.

- Advertisement -

„Timp de luni de zile nu s-a reușit întrunirea unui plen (CSM) în care să existe o majoritate pentru validarea acestui concurs. Probabil că s-a gândit, față de cele vehiculate și de contestațiile formulate, că rezultatul era unul previzibil din punctul ei de vedere. Și a făcut acest gest foarte târziu, raportat la momentul în care a susținut interviul. Este o dovadă în plus a modului în care funcționează această instituție, inclusiv a modului în care instituția din care fac parte – CSM – a reușit să gestioneze numirea unor persoane care să se bucure de încrederea sistemului judiciar”, a spus Andrea Chiș.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dedesubturile demisiei bruște a Mădălinei Dobrovolschi. De ce a plecat de la palat?

* VIDEO. Fiul monstrului din Caracal, agresiv ca tatăl său! Dan Dincă i-a bătut pe câțiva ziariști și le-a spart camerele TV. Poliția îl caută pe derbedeu

* Kovesi blocată de 20 de ore pe un aeroport din Belgia! WizzAir s-a făcut de râs, procurorul-șef UE nu poate ajunge acasă

* Ponta e terminat! Hemoragie în masă din Pro România. După Tudose, pleacă şi Câmpeanu, Constantin, parlamentari, şefi de organizaţii, consilieri

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Judecatorul Andrea Chis este un om vertical, a aratat asta in multiple situatii, unde, tocmai, toate ar fi fost mai usoare daca se supunea presiunilor grupului savonea, insa atat ea, cat si ceilalti membrii CSM satui de toxica grupare, nu s-au aliniat, pentru ca au caracter si probitate profesionala. In cazul dumneaei, sunt convinsa ca sunt mandri judecatorii care au ales-o sa-i reprezinte in CSM, insa cei care-au ales de-alde baltag, savonea, oprina, marcu, oare cum s-or simti, sunt la fel cu ele? Cat este caracatita psdista de intinsa in justitia romana?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -