Italia, paralizată de virusul ucigaș. Spectacole suspendate la Scala din Milano, meciuri de fotbal anulate, școli și restaurante închise

2
5820

Italia a intrat în panică. În regiunile nordice Lombardia și Veneto, dar și mai la sus, la Roma și chiar la Napoli, viața obișnuită a fost dată peste cap de măsurile prin care se încearcă limitarea răspândirii virusului ucigaș adus din China.

 • La Milano, magazinele și farmaciile au fost golite de alimente, apă, dezinfectanți și măști de protecție. Oamenii par a se pregăti pentru o rezistență prelungită.
 • Teatrul Scala din Milano a anunţat duminică suspendarea spectacolelor, din cauza ameninţării reprezentate de noul coronavirus. „Teatrul Scala din Milano anunţă că, în urma evoluţiei manifestate în răspândirea noului coronavirus, reprezentaţiile sunt suspendate ca măsură de precauţie în aşteptarea dispoziţiilor din partea autorităţilor competente”, anunţă legendara instituţie culturală într-un comunicat. Spectatorii au varianta două variante: fie reprogramarea biletelor, fie returnarea banilor plătiți pe bilete.
 • Autoritățile din cele două regiuni afectate, Lombardia și Veneto, au anulat evenimente sportive, au închis restaurante și birouri publice, școli și universități.
 • Trenurile nu mai opresc în localitățile vizate de măsurile speciale de carantină.
 • Au fost amânate patru meciuri de fotbal din prima ligă italiană: Inter Milano – Sampdoria, Verona – Cagliari, Atalanta Bergamo – Sassuolo, Torino – Parma.
 • Fotbaliștii de la FC Barcelona care vor face deplasarea luni în Italia, la Napoli, pentru meciul de marți din Champions League, vor fi supuși unui control pe aeroportul Napoli-Capodichino, pentru a se vedea dacă există cineva cu febră, a anunţat ziarul „As”, citând ESPN. Tuturor celor din delegaţie li se va testa temperatura corporală, iar dacă vreo persoană are febră, aceasta va fi dusă la spital pentru verificări suplimentare. Clubul din Barcelona a fost informat de guvernul italian în legătură cu procedurile.
 • Localitățile italiene cele mai afectate de coronavirus au fost închise de Guvernul de la Roma. Acestea se află în regiunile Lombardia (cu Milano, Bergamo, Brescia) și Veneto (cu Venezia, Padova, Verona), din nordul țării.
 • Multe companii din regiunile Lombardia și Veneto au transmis angajaților să rămână acasă.
 • Sâmbătă seară, Guvernul a adoptat mai multe ordonanțe de urgență. Una dintre acestea prevede interzicerea circulației în 11 localități: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano. La intrarea în aceste localități au fost instituite filtre ale forțelor de ordine și ale armatei. Nimeni nu are voie să intre sau să iasă din acele localități.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adio, Gâdea, nu mă-ntorc la tine! Mesajul Danei Grecu după plecarea de la Antena 3

2 COMENTARII

 1. acum sa-i vad pe romani!!!…sa se ia masuri draconice cu cei care vin din italia ..pe mare,aer,uscat…nimeni nu intra-n tara !! clar!!…uite asa italia a luat in deradere avertismentele internationale si a ajuns focarul europei!!!…nu vrem sa ne crestem copiii cu masti pe fata!!…clar !!!…se aude la cotroceni ???> unde-i presedintele??…..lasati dracului motiunile,alegerile si cacaturile din parlament…..s-ar putea ca pana la toamna sa nu mai aveti votanti !!!…asa ca ,masuri draconice la intrari in tara …si celor care au distrus institutul cantacuzino…impuscati pe loc…indiferent cine-i….banditilor…nu presa opreste virusul ci statul asta normal….mama voastra de hoti…

 2. In timpul acesta guvernul nostru de prosti care s-a cerut picat prin motiune de cenzura in plina epidemie de coronavirus nu poate da OUG-uri ca guvernul italian pentru a lua rapid masurile necesare pentru limitarea coronavirusului in Romania care se pare ca deja a venit peste noi din Italia unde sunt 1 milion de romani, cu microbuzul la Buzau. Asteptam ca Ciordache sa ia din nou conducerea in Parlamentul de prosti care a picat guvernul de prosti in plina epidemie de coronavirus si in absenta OUG-urilor sa treaca legile necesare pentru managementul coronavirusului cu rapiditatea cu care a trecut legile justitiei. Alta solutie este ca patronul tuturor prostilor sa declare stare de urgenta si atunci nu mai avem nevoie de legi. Cine a spus ca in Romania mama prostilor este tot timpul insarcinata a avut mare dreptate: presedinte, guvern, parlament, sustinatori nu percep realitatea internationala, nu prevad, nu previn, nu au solutii la crizele pe care le provoaca, nu vad mai departe de interesul imediat personal si de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here