miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvăluiriCaracatiţa de la vârful Justiţiei. Judecătoarele din plasa Dragnea-Tăriceanu-Iordache

Caracatiţa de la vârful Justiţiei. Judecătoarele din plasa Dragnea-Tăriceanu-Iordache

-

Atacul PSD-ALDE la justiţie este adevăratul program de guvernare. Aplicarea lui merge mai departe indiferent de consecinţele pentru România, inclusiv ruptura de UE. Ignorarea Raportului MCV şi a Rezoluţiei PE este cea mai clară dovadă că actuala putere nu mai dă doi bani pe relaţia cu Europa. Dragnea şi Tăriceanu caută deja aliaţi în Orient şi bani pe unde pot, căci despărţirea de Europa vine la pachet cu sărăcie cruntă.

Între timp, asaltul continuă. De mare ajutor pentru caracatiţa penală sunt câteva judecătoare ajunse în funcţii-cheie. Toate au legături de bani, de afaceri sau de familie cu personaje corupte sau cu lideri politici aflaţi în tabăra anti-justiţie. Cu astfel de oameni şantajabili, justiţia şi democraţia din România au garantate cancerul de sistem şi moartea societăţii libere. Lidera acestei grupări pare să fie, aşa cum rezultă din analiza jurnalistei Ioana Ene-Dogioiu, de pe Ziare.com, Lia Savonea (stânga sus), de la Înalta Curte, adversară declarată a şefei instituţiei Cristina Tarcea. Conştientă sau nu, Savonea a devenit aliatul sabotorilor României. Mai ales de când prietena ei Alina Ghica, de la Curtea de Apel Bucureşti, i-a dat câştig de cauză lui Dragnea:

„Ca sa intelegeti forta Liei Savonea va dau cateva exemple: Alina Ghica (alăturat), judecatoarea care i-a dat castig de cauza lui Liviu Dragnea si a suspendat completurile de 5, este prietena Liei Savonea, care o tine vicepresedinta a CAB cu delegari de cate 6 luni.

- Advertisement -

Seful IJ, Lucian Netejoru, acuzat de fals intelectual, pentru ca si-a ascuns apartenenta la Masonerie, si salvat de prescriptie, este insa foarte util la sefia Inspectiei unde a fost reinstalat printr-o Ordonanta de urgenta avizata pozitiv de CSM.

Dar dl Netejoru l-a declarat admis la concursul pentru inspectori judiciari pe sotul dnei judecatoare Gabriela Baltag, o alta judecatoare din gruparea Savonea. Este de notorietate prietenia dintre familiile Baltag si Tariceanu, care isi viziteaza adesea sufrageriile, spun surse din sistemul judicar.

Actuala presedinta de jure a CSM este dna judecatoare Simona Marcu (foto dreapta sus), sotia avocatului Gil Vasile, care a luat de la TelDrum, intre 2011 si 2017, jumatate de milion de lei pentru servicii avocatiale.

- Advertisement -

Deci, ca sa tragem linie, gruparea Savonea (Catalin Voicu) – Marcu (Tel Drum) – Baltag (Tariceanu) controleaza: Inspectia judiciara, devenita partial chiar o chestiune de familie, conducerea CAB, sectia penala a ICCJ si noua sectie pentru anchetarea magistratilor a carei conducere practic o numeste.”, scrie Ioana Ene Dogioiu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -