Iohannis: „Reuniunea NATO a fost o reușită pentru România!”

0
201
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis consideră că România și-a atins obiectivele la reuniunea NATO de la Londra

Klaus Iohannis i-a anunțat pe reprezentanții presei despre ce s-a discutat la reuniunea NATO de la Londra și de ce a fost importantă pentru România.

”Am participat la Londra la summit-ul NATO şi am văzut că în media de la noi că aspectele de societate au fost bine reprezentate. Vreau să detaliez discuţiile pe fond care s-au purtat”, a spus preşedintele, citat de News.ro. 
”Lucru notabil şi este important să subliniem că această Alianţă mlitară a rezistat foarte bine 70 de ani şi premierul Boris Johnson în alocuţiuneasa s-a întrebat ce face ca această alianţă să fie aşa de puternică, iar răspunsul firesc a fost că toate statele membre sunt democraţii consolidate”, a afirmat Iohannis.
Preşedintele a precizat că în ceea ce priveşte împărţirea sarcinilor – toată lumea a înţeles şi a acceptat că este nevoie să se plătească mai mult pentru Apărare, iar limita de 2% din PIB este atinsă de tot mai mulţi aliaţi, aspect care nu a dus la niciun fel de controverse.
A doua chestiune discutată a fost strategia pe termen mediu şi lung a NATO. Această chestiune a fost discutată şi nici aici nu au apărut controverse, toţi am acceptat că NATO are nevoie de un proces de reflecţie pentru a dezvolta o strategie viitoare – cine este inamicul, care sunt ameninţările, cum trebuie să se relaţioneze cu marile puteri, de exemplu China, trebuie să schimbăm abordarea faţă de Rusia.
”Acest tip de întrebări va duce la o strategie îmbunătăţită”, a susţinut preşedintele.
”Am decis împreună că şi spaţiul cosmic va face parte din precorupările NATO. Au fost discutate chesituni legate de Marea Neagră, dar şi planul de intervenţie pentru flancul estic”, a mai adăugat Iohannis.
”Consider că a fost nu doar o reuşită pentru NATO, dar şi pentru România şi ne-am atins obiectivele pentru care am mers acolo”, a conchis el.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adina Florea se prăbușește când Kovesi ia premiul european „Femeia la Putere”. Acum 9 luni, Florea o hăituia pe Codruța prin SS (Sinistra Secție)

* Comisarul Berbeceanu, spaima corupților, revine în forță! Va fi șef de cabinet al ministrului de Interne

* Creșterea pensiilor cu 40%? Terminați cu prostiile! Există o soluție rezonabilă. Iat-o!

* Corupția PSD, pericol mortal! Prefectul de Caraș-Severin, traficant de permise pentru arme de foc

* VIDEO. S-a „pişat” pe el de frică! Bădălău cere scuze Diasporei, după ce-a jignit-o pe vocea manelistului Caval

* A fost dat afară și inginerul mecanic-minier pus de PSD să conducă Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive!

* Guvernul PNL devine Guvernul PNL-PMP. Primul „implant” de la partidul fondat de Traian Băsescu

* În apărarea României. Scrisoare către trădătorul Liviu Dragnea

* Tupeu de borfaș! De Ziua Națională, Dragnea susține că a intrat în pușcărie „de dragul României”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here