miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsStelian Tănase, în 2022: "Iohannis vrea la NATO, dar occidentalii știu că...

Stelian Tănase, în 2022: „Iohannis vrea la NATO, dar occidentalii știu că el nu face treabă” / „Acolo trebuie să și muncești! Nu merge să stai ca un ficus și să ieși la trei luni, să citești trei vorbe. Și prost, de pe o foaie”

-

Situația ridicolă în care s-a pus România, insistând să-l propună pe Klaus Iohannis secretar general al NATO într-un moment în care SUA și principalele puteri ale alianței îl susțin pe olandezul Mark Rutte, a fost anticipată acum doi ani de politologul Stelian Tănase. Într-un interviu acordat pentru Europa FM, Tănase spunea că Iohannis ar vrea să i se facă loc la NATO, dar e prea leneș și are o imagine proastă acolo.

România a transmis vineri, la Bruxelles, că îl propune pe președintele Klaus Iohannis în funcția de secretar general al NATO. Se știa că șeful statului român dă târcoale la posturile de conducere din cadrul NATO și al Uniunii Europene, dar era greu de imaginat că se va ajunge până acolo încât să se autopropună.

Anunțul României vine la o zi după ce s-a aflat că SUA – care furnizează 75-80% din bugetul alianței – și principalele puteri, precum Germania și Marea Britanie, și-au comunicat oficial susținerea pentru premierul olandez Mark Rutte, care ar urma să-i succeadă la toamnă norvegianului Jens Stoltenberg.

Din partea lui Iohannis e o reacție disperată, pentru că tot ce a făcut președintele României în ultimii ani a fost cu gândul la posibilitatea de a sări rapid într-o altă funcție caldă, care să-i asigure privilegii și recunoaștere internațională. Pentru a fi nominalizat la poziții în structurile euro-atlantice, Iohannis a făcut pactul cu PSD, și-a trădat electoratul, a bătut palma cu grupurile de interese din Justiție și a girat corupția rampantă din guvernarea PSD-PNL, blocând toate reformele. Acum, e pe cale să constate că toate aceste jocuri de culise nu i-au servit la nimic.

- Advertisement -

În iulie 2022, într-un interviu acordat Adrianei Nedelea la Europa FM, politologul și scriitorul Stelian Tănase, fost președinte al TVR și personaj apropiat de PNL, a anticipat acest deznodământ al ambițiilor de mărire nutrite de Iohannis. El spunea că președintele român are, de fapt, o imagine proastă la Bruxelles, de trântor și mediocru. Pentru a fi șef la NATO e nevoie de foarte multă energie și disponibilitate la efort, a mai explicat atunci Stelian Tănase.

Mai jos, fragmentul din interviu.

Stelian Tănase, în 2022: „Occidentalii știu că Iohannis nu face treabă. Nu cred că are o bună imagine“

„Iohannis ne conduce prost! Nici nu ne conduce. E absent. Își mai aduce aminte de noi câteodată. Prost! Nu sunt un admirator al lui, să știți. Și l-am votat!

- Advertisement -

Pentru că ce variante am avut? Dăncilă? Ponta? Păi, ăștia sunt candidați la Președinție? Deci, el s-a detașat prin mediocritatea lui față de ăia, care erau submediocri.

În 2024, sunt curios ce scenariu… Se duce să fie premier sau se duce la Bruxelles, la un organism internațional? El așa ar vrea! Să-i facă ăia un loc, ca lui Geoană, și să-i dea un fotoliu acolo.

Dar ăștia (occidentalii – n. red.) știu că el nu face treabă. Nu cred că are o bună imagine. Acolo trebuie să și muncești!

Să spună Geoană cât de alergat este de dimineață până la ora 12 noaptea! Nu merge acolo să stai ca un ficus la Cotroceni și să ieși așa, odată la trei luni, să zici trei vorbe pe care le citești. Și prost, de pe o foaie!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Nu mai găsește el fraieri cum a găsit în România… 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -