Intrați în CEx hotărâți s-o „execute” pe Dăncilă, baronii PSD au ieșit la braț cu aceasta, dar cu scalpul lui Fifor la cingătoare!

5
5906
Vasilica și cei trei baroni: Ciolacu, Oprișan, Stănescu

Comitetul Executiv al PSD (sinistrul CEx), reunit vineri seară în regim de urgență, a fost „regizat” parcă de Caragiale. Mai mulți baroni PSD au intrat în ședință cu gândul să-i ceară socoteală Vioricăi Dăncilă pentru dezastrul partidului, dar la final au pozat prietenos alături de ea, anunțând că merg înainte împreună. În schimb, a plătit secretarul general al PSD, comicul Mihai Fifor.

„Suntem o echipă unită, vom merge înainte”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul ședinței, avându-i alături pe Marcel Ciolacu, Marian Oprișan și Paul Stănescu. Dar în spatele unității de fațadă se aflau câteva ore de răfuială.

Înaintea CEx-ului de seară, circa 25 de lideri participaseră la întâlnirea convocată ad-hoc, la Parlament, de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. În cadrul întâlnirii s-au spus cuvinte grele, inclusiv la adresa Vioricăi Dăncilă, care nu era prezentă, fiind prinsă cu ședința de guvern.

Când a aflat de întâlnirea din biroul lui Marcel Ciolacu, Dăncilă a declarat că speră „să nu se transforme într-o mişcare pucistă”, care „nu-şi va găsi locul în electoratul PSD”.

Seara, la CEx, cei mai importanți lideri din PSD i-au reproșat Vioricăi Dăncilă că ia decizii greșite pentru că se bazează prea mult pe sfaturile primite de la Mihai Fifor. A fost o avalanșă de reproșuri la adresa lui Fifor. Baronii i-au imputat și faptul că livrează informații false în spațiul public.

Mihai Fifor

Baronul de Olt, Paul Stănescu, a cerut demisia lui Fifor din funcția de secretar general al partidului, dar Dăncilă a spus că asemenea decizii pot fi luate doar de Congresul PSD, care l-a și ales.

Ca să le dea totuși satisfacție celor ce-i cereau capul lui Fifor, Viorica Dăncilă a pus în discuție coordonarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Ea le-a cerut colegilor să decidă cine se va ocupa în continuare de campanie. Membrii CEx au votat, în unanimitate, debarcarea lui Mihai Fifor de la conducerea campaniei.

Nu a fost desemnat un coordonator la centru, în locul lui Fifor, ci s-a stabilit ca de  campanie să se ocupe mai mulți lideri regionali, printre care Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu și Dumitru Buzatu.

Al doilea cap care va cădea sub presiunea baronilor PSD este cel al lui Eugen Orlando Teodorovici, președintele executiv al partidului. Cei prezenți au convenit cu Viorica Dăncilă ca ministrul-mârlan să fie silit să se retragă din prima linie, ca și Fifor. Cei doi au fost aleși în conducerea PSD cu numai trei luni și jumătate în urmă.

Acestea nu au fost singurele concesii pe care Viorica Dăncilă a fost nevoit să le facă sub asaltul baronilor locali. Ea a acceptat ca de acum încolo să ia decizii „în consens” cu ei, adică după ce-i consultă mai ales pe Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, dar, în anumite situații, și pe Marian Oprișan, Gabriela Firea și alți câțiva „grei” ai partidului.

Altă decizie luată de CEx: deputații Marius Bota și Gabriel Petrea, precum și senatorul Ioan Talpoș, care au votat la moțiune, au fost excluși din PSD.

A fost discutat și subiectul consultărilor de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, pentru formarea noului guvern. Baronii i-au cerut Vioricăi Dăncilă ca PSD să nu participe.

Căpeteniile PSD-iste au mai stabilit că:

 • PSD va rămâne în opoziție;
 • PSD nu face niciun fel de alianță cu Pro România;
 • Congresul PSD va fi organizat după alegerile prezidențiale, deci nu mai devreme de sfârșitul lunii noiembrie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iureș în PSD. Firea: „Mergem cu psihopatul de Cumpănaşu?!”. Oprișan către Olguța: „Caută pe Google «proasta României»!”

Codrin Ștefănescu a urlat ca descreieratul la Digi 24, când un jurnalist i-a atras atenția că difuzează minciuni

* VIDEO. Cele 5 mârlănii ale ministrului-porc la adresa unei ziariste. Rusofilul Teodorovici e hărțuitor de profesie

VIDEO. Dăncilă lovește năprasnic: „Am scăzut TVA de la 5% la 5%”; „toată munca care împreună am depus-o”

E 6-0 pentru noi! Va fi 12-0, distrugem PSD definitiv. Abia acum ne despărțim de comunism!

Victorie uriașă a României împotriva Hoției: moțiunea Opoziției a avut succes! Guvernul a căzut, Dăncilă și PSD sunt la coșul de gunoi!

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Pușcărie pentru ministrul care l-a ajutat pe Cumpănașu să fure 1.000.000 de lei! Actorul PSD-ist George Ivașcu e omul Gabrielei Firea

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

5 COMENTARII

 1. Adicaaa…, fost-aaa…, pan’la-urmaaa…, cum grait-a… Dancilă (!), acu’ ceva timp: „CEXU’-(E-)ca-…SEXU’ ” !!!!!

  Concret: au intrat in sedinta… ca-la-„CEX” siii… au iesiiit… ca-de-la-SEX !!!!!!!

  • Siii…, apropo…, ne amintim ce scandal au facut si cat s-au mai prefacut oripilati pesedistii, acu’ doua veri, cand cuuu… „PLĂCUȚA-SUEDEZĂ” (!), cand, de fapt, omu’ acela nu facuse altceva decat… sa le-aduca, din strainatate, o… FIRMĂ-NOUĂ (!), s-o puna… pe sediul-central din Kiseleff, deasupra intrarii, M..ȘTII dracu’ !

   Ca sa vezi: PERVERSI (!) chiar sii… LA-PROPRIU (!), dom’leee !!!!!

   • Ce-or fi facut eiiii…, NEBUNATECIIIII… (Sic !), acolooooo…, laaaaa… „Cexu’-ca-SEXU'”-Sic !-de-la-„Vila-Lac”, cum i-o fi convins Dăncilă caaa… EXISTA VIAȚĂ si dupa DEMITERE/motiune, dar siiiii… DUPA-MENOPAUZA/ANDROPAUZA ( Sic !), NU STIM, darrrrr… PUTEM-PRESUPUNE: pesedistii au luat textul „PLACUTEEI-SUEDEZE” asaaaa…, laaa… PROPRIU (Sic !), AUGUMENTANDU-I, chiar, semnificatia-INDEMN, in sensul ca NU NUMAI ca au… LUAT ce scria pe CELEBRA-PLACUTA, dar… SI-AU SI DAT, INTRE EI, cum spuneam: LAAA… PROPRIU !!!!

    • Caaa…, vorb’aiaaa…, au destule pesediste de-alea careee… SERVESC/IAU-cuuu…-DEOSEBITAAAA-PLACERE (macar din… OBISNUINTA – Sic ! –, daca nu SI pentruuu… PLACERE-PURA – Sic ! – !) ceea ce le recomanda-calduros… „PLACUTA-SUEDEZA” (Sic !): OLGUȚA-…”MUIUȚA” (Sic !), cum o poreclisera – in tinereteile ei –, atat seful ei, „Veceul”-Tudor, cat si ceilalti colegi-de-partid (P.R.M., pe-atunci…); apoi… „ROVANA-pe-SUB-MASĂ” (Sic !), cum era… SOLICITATA-IMPERATIV (!) actuala „eurodeputata”… „PLUMBĂ…ciune” (Sic !), laaa… CHIOLHANURILE PESEDISTE „d’anțărț” (!); mai sunt mai noile sau mai vechile pesediste Cosma-PARAȘUTA-PLOIEȘTEANCĂ. ori… ȘĂTRĂRESELE-…”suedeze” (Sic !) Zoană și Țapardel; de asemenea (chiar daca nu-i membru „CEX”…, dar poata ca-i in… SEX” ! – Sic ! –) Ana-Birchall-…”SCHIMBATOR-de-VITEZE (ne amintim episodul din acel automobil, cuuu… pozitia-INCOMODA – Sic ! – in care statea actualul ministru-al-Justitiei, cu-fund’l-pe locul-din-…dreapta si cuuu… capu’-pe-locul-din-stanga, al… soferului (Sic !) adica !; S.A.M.D., daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here