Nici măcar n-a început încă reforma pensiilor speciale impusă prin acordul pentru PNRR și au apărut deja politicienii care vor excepții. Liberalul Lucian Bode, ministrul de Interne, insistă că pensiile militarilor nu sunt vizate de reformă, pentru că n-ar fi speciale, ci “ocupaționale”. Comisia Europeană susține însă contrariul, pentru că în România militarii ies la pensie cu sume mult mai mari decât le-ar da dreptul principiul contributivității.
Lupta pentru privilegii a început deja. Comisia Europeană a somat oficial România să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care – conform acordului negociat pentru PNRR – va trebui să se bazeze pe principiul contributivității, scrie Economedia.ro.
Imediat, Lucian Bode, ministrul de Interne, a respins această idee: „Am văzut un articol recent că ar fi obligație în PNRR (să fie incluse și pensiile militare în reforma pensiilor, n.r.). Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu, ocupaționale, nu pensii speciale”.
Politicianul liberal, perceput ca un om „al sistemului”, a revenit ulterior, însă, cu o declarație contradictorie: „Corect ar fi să fie impozitate pensiile care au rezultat în urma altui principiu decât principiul contributivității“.
Lucian Bode este mâna dreaptă a lui Nicolae Ciucă în PNL, în acest moment. Ministrul de Interne a adăugat: „Am avut discuții în coaliție despre impozitarea pensiilor speciale. Coaliția are în analiză luarea unei astfel de decizii. CCR a zis că impozitare peste 50% e o confiscare. Avem discuții cât ar trebui să fie această impozitare“.
Refuzată de politicienii vechilor partide, reforma pensiilor din România este prinsă în acordul cu Comisia Europeană pentru PNRR. În urma presiunilor venite de la Bruxelles, Guvernul PSD-PNL a decis să refacă alcătuirea comitetului interministerial pentru reforma sistemului de pensii, urmând să fie incluși și reprezentați ai MAI, MApN și SRI. Fiecare din aceste instituții are propria sa Casă de Pensii, paralelă cu cea pentru „muritorii de rând”, iar personalul militar – care iese din activitate uneori și cu 20 de ani mai devreme decât „civilii” – beneficiază de pensii speciale, mult peste cele la care i-ar da dreptul contribuțiile avute de-a lungul carierei.
Militarii MApN iesiti la pensie de varsta au pensie de serviciu. Golania „pensiilor militare” au facut-o angajatii din MAI, SRI, SPP, Jandarmerie care au profitat de primii. Acestia au putut iesi la pensie in jur de 40 de ani cu privilegii. Tablagii destui care castiga pensie 4000 lei/luna la 45 de ani apoi o freaca prin societatii de paza unde fac afaceri cu statul. Avem o gaura neagra in banul public si asta o reprezinta acesti speciali: magistrati, parlamentari, militari iesiti la 40 de ani si multi altii care iau pensie nebazata pe contributivitate. Acestia arunca o flegma pe obrazul celorlati carora le rad in nas si pun presiune pe economie sa generezeze banii plosnitelor pana la adanci batraneti. Mai era una pe la USR ministru secretar de stat pensionara la 45 de ani cu pensie militara din MAI in jur de 10.000 lei/luna.
STITI CARE VA FI FINALUL? LA DOI ANI SE DUBLEAZA PENSIILE SPECIALE. CA SI PANA ACUM.
SI CU PUTIN EFORT PENSIONARE DE LA ANGAJARE PENTRU SPECIALI.
Si Rares tot mai rar cuvanta ca a iesit infrant din lupta
Sau, de cand e cu ei la troaca, a inceput si lui sa-i placa?!!
Excelent! Atat la forma, cat si ca inteles!
Rares asta s-a dovedit un vanzator de gogosi.
Dar despre pensiile magistratilor si despre varsta lor de pensionare, ce spune UE?
Trebuie trecut și în Constituție că unii cetățeni sunt mai speciali decât alții. În 2024.
[…] * A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare … […]
Oricare pensie care nu este bazata exclusiv pe contributivitate este pensie specială. Nu are nici o importanță cum o numești: pensie de serviciu, pensie militara, pensie ocupațională, etc. Pensiile speciale trebuie desființate fără excepție.
[…] * A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare … […]
[…] * A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare … […]