sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăSportÎncă o remiză stearpă: Belarus – România 0-0. Cu jocul ăsta nu...

Încă o remiză stearpă: Belarus – România 0-0. Cu jocul ăsta nu ne putem califica nicăieri! Suntem neînvinși, dar avem 4 egaluri în 7 meciuri: cu Kosovo, Elveția, Israel și Belarus

-

Naționala de fotbal a României seamănă cu Oțelul Galați: e neînvinsă după 7 etape, dar nu bate aproape pe nimeni! A patra remiză a fost una searbădă: 0-0 cu Belarus, la Budapesta (deci, în deplasare și nu prea). A mai fost un 0-0 anemic și în Kosovo, dar și un 2-2 ultra-norocos în Elveția și un 1-1 cu mari emoții, acasă, contra Israelului. Au existat și trei victorii (2-0 în Andorra, 2-1 cu Belarus și 2-0 cu Kosovo – ambele la București), niciuna convingătoare.

Meciul Belarus – România 0-0 nici nu merită povestit. Pur și simplu, un fotbal confuz, haotic, fără orizont, practicat de jucători ambițioși, dar neputincioși.

Șansele de calificare la turneul final (găzduit de Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024) ni s-au împuținat dramatic. Acum, favorită la locul 2 – și matematic – este Israel (locul 1 pare rezervat, totuși, Elveției). România e favorită la locul 3, dar acesta nu duce nicăieri, la Euro 2024 se califică doar primele două clasate.

Clasamentul Grupei I

- Advertisement -

Formul folosită de selecționerul Edward Iordănescu în meciul de la Budapesta: F. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Screciu (77 Olaru), R. Marin – Man (61 Moruțan), Stanciu (84 Mihăilă), Drăguș (77 L. Munteanu) – Alibec (62 I. Hagi).

Cu cine mai au de jucat primele trei clasate

  • ELVEȚIA: cu Israel (d), Belarus (a), Kosovo (a) și România (d)
  • ROMÂNIA: cu Andorra (a), Israel (d) și Elveția (a)
  • ISRAEL: cu Elveția (a), Kosovo (d), România (a) și Andorra (d).

Unde sunt legitimați cei 16 „tricolori” din meciul cu Belarus

  • Horațiu Moldovan – Rapid
  • Andrei Rațiu – Rayo Vallecano (Spania)
  • Radu Drăgușin – Genoa (Italia)
  • Andrei Burcă – Al-Okhdood (Arabia Saudită)
  • Nicușor Bancu – Universitatea Craiova
  • Vladimir Screciu – Universitatea Craiova
  • Răzvan Marin – Empoli (Italia)
  • Dennis Man – Parma (Italia, Serie B)
  • Nicolae Stanciu – Damac FC (Arabia Saudită)
  • Denis Drăguș – Gaziantep (Turcia)
  • Denis Alibec – Muaither (Qatar)
  • Olimpiu Moruțan – Ankaragücü (Turcia)
  • Ianis Hagi – Deportivo Alaves (Spania)
  • Darius Olaru – FCSB
  • Louis Munteanu – Farul Constanța
  • Valentin Mihăilă – Parma (Italia, Serie B)

Așadar, 5 jucători din campionatul României, 4 din Italia, 3 din Peninsula Arabă (2 Arabia Saudită + 1 Qatar), 2 din Spania și 2 din Turcia.

Analiza lui Gică Popescu: „Nu avem o idee de joc, totul este «după ureche»”

Fostul internațional Gică Popescu (56 de ani) a făcut analiza meciului Belarus – România la Antena 1, televiziunea care a transmis partida.

- Advertisement -

„Senzația pe care am avut-o eu este că toate aceste situații le creăm cumva «după ureche», cu acele mișcări stereotipe ale jucătorilor din benzi care încearcă să intre în interior.

Toți vor să joace cu mingea la picior, nu atacă spațiul. Un joc modest, chiar dacă am atacat și am avut o posesie de 64%. În afară de ocazia lui Stanciu, nu-mi aduc aminte să fi avut o ocazie clară.

Senzația pe care o am este că toate aceste situații vin în urma calităților individuale ale jucătorilor, nu avem o idee de joc, lăsăm la îndemâna jucătorilor din ofensivă, nu văd ceva colectiv, totul este «după ureche».

Avem foarte mulți jucători în compartimentul ofensiv, dar totul este individual, fără să avem o idee comună, cum trebuie să atacăm. Nu este pentru prima dată când am această senzație.”

Analiza lui Ilie Dumitrescu: „Edi trebuia să riște mai devreme”

Ilie Dumitrescu (54 de ani), și el component al Generației de Aur cae a dus România la un milimetru de semifinala World Cup 1994, a avut un comentariu echilibrat după meciul de la Budapesta. Prezent în studioul Digi Sport 1, acesta a spus că selecționerul Edward Iordănescu trebuia să facă schimbări mai curajoase, asumându-și riscuri suplimentare.

„În prima repriză, am avut situații de gol. Situația lui Stanciu, foarte mare ocazie, aia e ocazie mare. Prima repriză a fost bună – cred că pe fondul ăsta, în care au fost spațiile mai mari. În repriza a doua, adversarul schimbă în 5-3-2. Edi Iordănescu a mutat în minutul 61, dar a mutat post pe post. Cred că aici trebuia să riște. A riscat din minutul 72. Din minutul 61 trebuia să facă lucrul ăsta. Mutarea ofensivă a venit în minutul 77, Screciu cu Olaru. Foarte târziu au fost acele mutări ofensive.

Am suferit mult în ultimii 20 de metri. Chiar dacă am avut posesie, am controlat jocul, dar am suferit în ultimii 20 de metri. Nu am avut un aport bun al fundașilor laterali, Rațiu și Bancu nu au fost într-o seară foarte bună.

Din minutul 70, am simțit că e foarte greu să marcăm. Am văzut presiune, am văzut foarte multe greșeli.

Alibec a fost extrem de activ, chiar dacă nu a avut reușite. În ultimii 20 de metri, echipa noastră nu a avut acea luciditate. Nu am avut ultima pasă. Singurul șut pe poartă în repriza a doua a fost cel al lui Răzvan Marin.

Cei care au intrat de pe bancă au încercat, au vrut, dar după ce nu au avut două-trei reușite, au început să greșească ușor. Hagi, Moruțan, Olaru, Munteanu, Mihăilă n-au adus un plus de tonus. Au fost câteva acțiuni în care Moruțan a creat dezechilibru, dar fără consistență. După un început bun, nici Moruțan nu s-a mai ridicat la un nivel bun.

Nu vorbim despre o situație clară de gol în repriza a doua.”

Analiza lui Florin Prunea: „Cum să schimbăm amândoi atacanții – și pe Alibec, și pe Drăguș?”

Tot la Digi Sport 1, Florin Prunea (55 de ani) s-a declarat revoltat de gestul făcut de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, care, pe final de meci, a strigat din tribune „Calm, calm!”. Prunea crede că Stoichiță și-a ales greșit momentul în care să îndemne la calm și răbdare, în contextul în care ”tricolorii” aveau nevoie să câștige toate cele trei puncte în meciul cu Belarus.

„Noi am avut un singur șut pe poartă în repriza a doua împotriva celei mai slabe echipe din grupă, că e mai slabă decât Andorra. Dacă ei au trei fundași centrali, noi cum să schimbăm amândoi atacanții – și pe Alibec, și pe Drăguș?

Cei de pe bancă nu au adus nimic. Zero! Schimbările au fost făcute foarte târziu și anapoda. Să schimbi amândoi atacanții mi se pare prea mult, împotriva unui adversar foarte slab.

Liderul echipei naționale, ăla e liderul adevărat – Stoichiță! E singurul care are calități de lider acolo, pe bune acum, eu vorbesc foarte serios. În momentul în care te scoli din tribună și zici «Calm, calm!», când mai sunt 7 minute… Cum e posibil așa ceva, când arde cămașa pe noi să câștigăm, să dăm un gol cu Belarus – «Calm, calm!»?!”

Edi Iordănescu, bănuitor: „N-am auzit un lucru pozitiv. Abia se așteaptă un pas greșit pentru a se comenta”

Criticile venite dinspre foștii internaționali, mai ales de la Gică Popescu, l-au enervat pe selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani), care vede un fel de conspirație împotriva sa.

Iordănescu-junior crede că Gică Popescu are ceva personal cu el sau cu familia sa, de aceea îl critică „de fiecare dată când are ocazia”.

„Nu comentez criticile, dar întreb ceva. De când încercăm să construim și să ajungem la un turneu final, dânsul a spus un lucru pozitiv? Unul singur! Și reprezintă un club care are jucători aici (Farul Constanța, unde Gică Popescu e manager general – n. red.). N-am auzit un lucru pozitiv, nu știu dacă are probleme cu mine sau cu familia, dar e clar că sunt lucruri personale. Îmi asum total responsabilitatea, nu mă las doborât de critici, sunt sigur că vom obține calificarea. Suntem, totuși, neînvinși după 7 etape, iar o echipă neînvinsă nu are cum să rateze caleficarea! Eu sunt sigur că vor fi voci negative și după calificare. Din interviuri, senzația e că abia se așteaptă un pas greșit pentru a se comenta.”

Gică Popescu a replicat la Antena 1: „Nu am nimic personal cu el sau cu familia sa, dar nu pot să comentez altceva decât ce văd. Am un respect deosebit pentru domnul Anghel Iordănescu, tatăl selecționerului, ne-a fost antrenor și împreună am făcut rezultate frumoase”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au fotbaliști mai buni

Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

Hoție ca-n codru la Farul – FCSB 0-1! Penalty inventat de arbitrul Colțescu, care a refuzat să consulte VAR-ul. Rolul lui Bîrsan, cel cu penalty-ul de la FCSB – CFR Cluj 1-0. Bonus: gafă macabră a lui Gică Popescu

SuperLiga jafurilor de arbitraj. Încă o viciere de rezultat: penalty clar neacordat oaspeților, la CFR Cluj – Petrolul 1-0. Nici VAR-ul nu-i oprește!

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

Lui Becali nu-i poate lua nimeni locul 2! Blestemul FCSB: în ultimii 8 ani a încheiat de 7 ori pe poziția secundă și o dată pe 5. N-a mai câștigat titlul din 2015, când era în pușcărie

A 4-a finală consecutivă de Liga Campionilor cu un singur gol: Manchester City – Inter Milano 1-0! Italienii au pierdut toate cele trei finale din acest an

Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. N-a fost rugby asa ca m-am uitat la fotbal cu televizorul pe „Mute”.
    N-am vazut decit gaini bete imbracate in galben care fugeau de colo-colo fara sa stie unde e mingea. Cred ca vom avea probleme si cu Andorra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -