miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMoravuriImpostura fiicei de bulibașă, consilieră în Guvernul Dăncilă. Doar onoruri militare n-a...

Impostura fiicei de bulibașă, consilieră în Guvernul Dăncilă. Doar onoruri militare n-a avut, în rest le-a obținut pe toate

-

Fiul și nora premierului Dăncilă au avut acces în loja oficială a Ateneului Român, la doi pași de liderii Europei, la festivitatea de joi, 10 ianuarie. O nerușinare istorică.

Dacă n-ar fi murit pe 3 ianuarie (la 78 de ani), fiind înmormântat pe 9, Rudolf Varga, bulibașa comunei clujene Gilău, ar fi putut fi prezent, negreșit, în aceeași lojă oficială de la Ateneu. Avea „intrare”, cum se zice: fiica sa, Daniela Rozalia Varga, e consilier în Guvernul României, cu rangul de consilier de stat.

Altădată, Rudolf Varga deschidea ușile cu câțiva cocoșei de aur, din comoara pe care după 1990 a recuperat-o de la statul român: 8 kilograme de aur. Pentru atâta morman de aur, l-ar fi invidiat și cei de la Roșia Montană.

- Advertisement -

Dar de peste 10 ani, comoara sa era propria-i fiică, Rozalia, care a dovedit o mare capacitate de parvenire. A intrat în Guvernul Tăriceanu în 2008, iar de atunci i-au mai făcut brânci doar Emil Boc și Dacian Cioloș. În rest, toți prim-miniștrii (Tăriceanu, Ponta, Grindeanu, Tudose, Dăncilă) au menținut-o în guvern. E valoroasă, altfel nu se poate explica!

Aparițiile sale televizate spun însă altceva despre ea. În afară de tupeu, obrăznicie, agresivitate și aroganță, Rozalia Varga nu se remarcă prin nimic. Dar tupeul este maxim.

Și l-a pus în valoare și la moartea tatălui său, pe care n-a vrut să-l treacă dincolo prin modestie și pietate, ci cu onoruri militare, muzică de fanfară, sicriu cu aer condiționat, confetti aruncate din avion, slujbă cu sobor mare și cu mitropolitul în curtea palatului bulibășesc, înmormântare lângă Monumentul Eroilor din cimitirul comunei Gilău.

- Advertisement -

Înhumarea în zona eroică a comunei nu doar că nu i se potrivea defunctului bulibașă, care în viața sa n-a fost chiar ușă de biserică, dar era interzisă explicit de o hotărâre a Consiliului Local Gilău.

Viceprimarul comunei Gilău, Okos Carol, a declarat că o astfel de situaţie nu a mai fost întâlnită în localitate în ultimii 30 de ani.

Slujba de înmormântare nu a fost oficiată la biserică, în Casa Domnului, ci în curtea casei defunctului, de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

În timpul slujbei, un avion de mici dimensiuni, închiriat de familia Varga, a survolat comuna Gilău şi a aruncat confetti.

Printre coroanele de flori de lângă sicriu se afla şi una din partea premierului Viorica Dăncilă, cu mesajul „Regrete profunde”.

Doar fanfara militară n-a fost aprobată de la garnizoană. În rest, consiliera guvernamentaă a obținut tot pentru tată eu cu cocoşei.

CITIȚI ȘI:

Guvernele trec, fiica Bulibaşei rămâne în Palatul Victoria. A susținut şi Ordonanța 13, alături de Floricica Dansatoarea

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -