Iliescu și Trump

14
342
Paul Palencsar, jurnalist și teolog

În România, cineva care a ucis români la Revoluție și mineriade a fost reales președinte și va muri în patul său. În SUA, cineva care a fost președintele celei mai mari puteri a lumii a ajuns în fața Justiției și a fost găsit vinovat.

Relevant nu e dacă Trump va face sau nu pușcărie, ci faptul că Justiția e funcțională. Verdictul lui Trump a fost dat de un juriu. Nu m-ar mira ca printre membrii juriului să fi fost și americani care au votat cu Trump. Însă la proces au contat doar faptele.

Niciodată, în România, nimeni nu e vinovat pentru nimic. Țara cade în prăpastie, dar nu știm cine a împins-o. Mereu, contemplăm cadavrul unei victime fără ucigaș. Dramatic e că nici măcar nu mai simțim revoltă. Sau mirare. Doar resemnare, în cel mai bun caz.

Privesc cu admirație peste Ocean și nu pot decât să visez la o Românie în care Justiția e justă pentru toți, de la cerșetor la președinte. Vreau o țară unde judecătorii să nu mai fie numiți politic, prin găști de interese, care duc la cele mai înalte poziții în stat. Doar o Justiție vindecată de cancerul corupției ne poate reda statutul de țară, cu adevărat.

Odată cu aducerea lui Trump în fața Curții, s-a spulberat un mit, acela al omului intangibil, care poate să facă ce poftește, fără teama de consecințe. Până acolo, România mai are mult. Enorm.

DE ACELAȘI AUTOR:

Trist și rușinos moment!

O familie de ucraineni, în trenul de București

Tatăl meu a murit

Nunta lui Cherecheș

Patriarhul Kiril, păstorul ce-și mănâncă turma

14 COMENTARII

 1. Domnule, cind nu ai habar mai bine citesti si te informezi, nu te trezesti scriitor la gazeta.
  In SUA e vinatoare de vrajitoare. Nu e legea egala pentru toti. Prin lege e inegala. Discriminarea „pozitiva” e corecta? Adica dau 10 oameni examen iar postul in ocupa cel de pe locul 8 cu nota 5 iar primul cu nota 10 pierde. De ce? Pentru ca cel de pe locul 8 e negru. Si nu pentru posturi marunte. Meritocratia le pute. Ideologia woke ce conduce SUA acum e mult mai rea decit politica PSD.
  Pot sa va dau 1000 de exemple. Astept ca fiul lui Joe Biden, pentru ceea ce a facut, sa fie prelucrat in justitie la fel ca Trump. La fel pentru Hillary Clinton etc.

  • Hai că mănânci c’at tovarășe 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. De acord cu Vlaicu. Știu și eu multe cazuri de decizii scandaloase ale justiției americane. Ceva mai corectă mi se pare justiția britanica.
  În România asa-zisa justitie este o vulnerabilitate gravă pentru țară.

 3. După ce au ridicat România pe cele mai înalte culmi de progres si civilizație, bolșevicii trec acum la America 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Voi bolșevicii trăiți pe alta planetă, la voi toate sunt de-a-ndoaselea 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     • Ți-ai schimbat pampersul și tot îți pute, tov Vlaicur ? Înseamnă că mănânci prea mult c’at … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. E aiuritor sa pui in aceiasi oala un comunist inrait ca ILICI ILIESCU si pe Trump ,cu pe care Bill Gate il numea,,ultimul Presedinte de dreapta” .
  ,,Scene incredibile în fieful socialist New Jersey, după „condamnarea” lui Donald Trump de către un juriu socialist! Circa 100.000 de oameni au venit la mitingul organizat la Wildwood, New Jersey, după penibila sa condamnare. Ulterior o sală întreagă l-a aplaudat în picioare când și-a făcut apariția la un eveniment de arte marțiale, UFC 302, la Newark, tot în New Jersey. De ce insist? Fiindcă observ embargoul din presa română, care nu face decât să preia traduceri din propaganda socialistă New York Times sau Washingon Post, propagandă care îl urăște pe Trump în mod visceral. Vor pierde! Condamnarea lui Trump va trezi până și electoratul din fiefurile socialiste, de la New Jersey și Minnesota !”
  George Mioc
  Daca citesti ce a scris pe buna dreptate George Mioc realizezi cat de prostesc si de progresist este acest mizerabil articol.

  • Iar mănânci c’at cu „Gate” al tău 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Ca să ne lămurim, ce-ar fi să-l întrebăm și pe tov Iliescu cu cine ține ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.