Acasă Dezvăluiri Iată DOVADA că au rămas fără bani de pensii şi salarii! Document...

Iată DOVADA că au rămas fără bani de pensii şi salarii! Document emis ieri de Casa Naţională de Pensii

Oricât încearcă ei să ascundă gunoiul financiar sub preş, adevărul despre guvernarea PSD-ALDE găseşte supape prin care să explodeze în public. Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, a făcut ieri o prostie mai mare decât părul său de rocker ratat: a dezvăluit opiniei publice că România mai are bani doar pentru ŞASE luni pentru plata pensiilor şi a salariilor la stat! Un lucru foarte grav: nu te expui din proprie iniţiativă speculatorilor financiari internaţionali când ai visteria goală.

Şase luni rezervă la Trezorerie egal cu zero, practic. Statul are nevoie urgentă de împrumuturi pentru a-şi acoperi salariile mărite artificial, pe datorie, şi nimeni nu vrea să-l împrumute. ZERO lei a atras Ministerul de Finanţe din ultima ofertă de titluri de stat, refuzată de bănci, prin care statul a încercat să facă rost de 400 de milioane de euro pentru a acoperi parte din deficitul bugetar! Lovite în plin cu criminala „ordonanţă a lăcomiei”, evident că băncile au refuzat să împrumute un guvern iresponsabil. Iar guvernul a ajuns în pană gravă de bani. Şi au început să apară şi dovezile, culmea, de la oameni din interiorul instituţiilor aflate sub controlul PSD-ALDE!

Publicaţia gorjeană „Jienii.ro” a dezvăluit un document emis de Casa Națională de Pensii prin care li se cere directorilor Caselor Județene să nu pună în aplicare majorările salariale dispuse prin ordine anterioare! Adresa este datată 29 ianuarie, adică ieri, și specifică:

”Vă rugăm prin prezenta să nu procedați la emiterea pentru personalul din subordine a deciziilor privind majorarea (OUG 114/2018) cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază pentru anul 2022 și cel din luna decembrie până la noi dispoziții”.

Totodată, Casa Națională solicită să nu fie puse în aplicare ordinele ce privesc majorarea salariilor directorilor.

Deputatul liberal Dan Vâlceanu (alăturat), cel care a intrat în posesia documentului, a taxat populismul alianței de guvernare și a avertizat că s-a creat o prăpastie în care România riscă să cadă.

”Am intrat în posesia unui document al Casei Naționale de Pensii, prin care li se cere directorilor să nu emită decizii privind majorarea salariilor prevăzute pentru anul 2019. Astăzi vă arăt cât de critică a ajuns situația din lipsă de responsabilitate și competență a Guvernului, și dincolo de sloganul <<avem bani pentru plata pensiilor și salariilor>> este o prăpastie în care România poate să cadă”, a subliniat Vîlceanu.

CITIŢI ŞI:

„Vor să pună mâna pe tiparniţa BNR! Vor să imprime bani ca să acopere gaura de la buget”

„Vor tăia salariile prin devalorizarea leului cu 20%! Statul nu mai are bani, se vor termina în trimestrul 4”

„Schimbaţi leii pe euro! Să aveţi conturi şi firme în afara României. Şi puneţi-vă centurile, vine un an greu!”

loading...

1 COMENTARIU

  1. Grigore, sunt pensionar si mi-e teama de siguranta zilei de maine! Insa cu toate riscurile, mi-as dori ca acest stat sa intre in incapacitate de plati! Poate s-or trezi rapandulele votante de ciuma rosie, macar asa, cand n-or mai avea ce crapa in ei nici acasa si nici pe la crasme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările