„Schimbaţi leii pe euro! Să aveţi conturi şi firme în afara României. Şi puneţi-vă centurile, vine un an greu!”

2
2465

„Vă recomand să nu mai aveţi lei în conturi (schimbați în EURO), să vă setați salarii și contracte în EURO, să aveți conturi și firme stabilite în afara României (Estonia de exemplu pentru firme, Revolut pentru cont bancar) pentru a evita atacuri și abuzuri ANAF. Și să vă puneți centurile, o să fie un an foarte greu…”, scrie pe pagina sa de Facebook analistul financiar Andrei Caramitru, fondator al Kessel Run Ventures (fond investiții IT în Olanda) și fost partener senior la McKinsey și BCG. Iată avertizarea sa:

„PLANUL ECONOMIC PSD – INFLAȚIE ȘI LEU DEVALUAT

Cu deficitul budgetar uriaș pe care îl au, PSD-istii ar trebui saă taie cheltuielile la stat. Însă nu vor face asta în ani electorali. De ce fac atâta scandal despre Robor și pun presiune pe BNR? Pentru că încearcă următoarea schemă:
– să forțeze robor-ul să fie sub inflație (prin taxele impuse băncilor, plus presiune pe BNR să dea drumul la lichiditate în sistem)
– dacă robor-ul este prea mic și nu compensează inflația, leul o să scadă substanțial (spre 5-5.5 paritate lei-euro); de ce ai investi într-o monedă care îți dă randament prea mic?
– leul scăzând, inflația creşte și mai mult (pentru că prețurile produselor din import – cumpărate în EURO, se scumpesc)
– speră prin presiuni pe BNR să îi forțeze să folosească rezerva lor pentru protejarea leului (cumpără cu EURO din rezerva lei pentru a-l susține – deci rezerva scade accelerat)

Povestea lor va fi următoarea – am crescut salariile cum am promis. Prețurile au crescut din cauza multinaționalelor și leul a scăzut din cauza băncilor care ne exploatează.

Rezultatul este cel mai rău posibil – scad TOATE veniturile, leul prăbușindu-se.

Nu e deloc sigur că le reușește schema însă – BNR e independenta, Isărescu e încă la comenzi până în Octombrie. Obiectivul Băncii Naţionale – conform legii – este să reducă inflația, nu să o crească . Deci va fi al naibii de complicat…

Vă recomand să nu mai aveţi lei în conturi (schimbați în EURO), să vă setați salarii și contracte în EURO, să aveți conturi și firme stabilite în afara României (Estonia, de exemplu pentru firme, Revolut – pentru cont bancar) pentru a evita atacuri și abuzuri ANAF. Și să vă puneți centurile, o să fie un an foarte greu!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.