Guvernul Ciucă și reprezentantul lui Iohannis, la masă cu evazioniști condamnați, la șueta lui Dan Voiculescu

2
1009
Nicolae Ciucă, umăr la umăr cu angajata lui Dan Voiculescu, Alessandra Stoicescu, în timpul ediției 2021 a evenimentului organizat de trustul oligarhului dator la statul român cu zeci de milioane de euro

Premierul Nicolae Ciucă și câțiva dintre cei mai importanți miniștri ai săi, inclusiv cel de Finanțe, au participat la un eveniment organizat de trustul oligarhului Dan Voiculescu, alături de condamnați penal și foști pușcăriași precum Gruia Stoica, Nicolae Dumitru “Niro” și Vladimir Ciorbă. N-a lipsit nici girul șefului statului, care și-a trimis un consilier. Despre această întrepătrundere la cel mai înalt nivel a statului român cu infractorii cu gulere albe, petrecută joi dimineață, a scris G4Media.ro.

Gruia Stoica, Dumitru Nicolae „Niro” și Vladimir Ciorbă (soțul deputatei PSD Laura Vicol-Ciorbă, avocata interlopilor) sunt toți condamnați penal pentru corupție sau evaziune fiscală. Însuși fondatorul trustului „Intact” (organizatorul evenimentului), Dan Voiculescu, are o condamnare de 10 ani de pușcărie, din care a executat foarte puțin, și trebuie să returneze statului român (reprezentat de însuși premierul Ciucă) zeci de milioane de euro.

Au vorbit despre problemele economice și despre oportunități Ciucă, Niro, Gruia Stoica, Vladimir Ciorbă…

Evenimentul s-a numit „Forumul capitalului românesc”, dorindu-se „de gală”, dar personajele care l-au frecventat au fost de altă factură.

La masă cu acești indivizi s-a așezat generalul Nicolae Ciucă, alături de miniștrii Finanțelor (Adrian Câciu), Fondurilor Europene (Dan Vîlceanu), Muncii (Marius Budăi) și Energiei (Virgil Popescu), precum și reprezentantul lui Klaus Iohannis, consilierul prezidențial pe probleme economice Cosmin Marinescu.

Discursuri au ținut, potrivit agendei publice, premierul Nicolae Ciucă, Gruia Stoica (condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență și dare de mită), Vladimir Ciorbă (condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală), Dumitru Nicolae „Niro” (condamnat la doi ani și 4 luni de închisoare în doarul Microsoft).

Au mai vorbit Ștefan Vuza, cel care a cumpărat combinatul Oltchim cu bani din Rusia, și Luchi Georgescu (soția lui Gigi Nețoiu și prietena Danei Năstase), care a fost urmărită penal pentru dobândirea frauduloasă a 692 de hectare de teren plantat cu viță de vie. Luchi este patroana firmelor Beciul Domnesc (vinuri) și Meda (mezeluri).

Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că nu premierul a făcut invitațiile, de parcă Nicolae Ciucă n-ar fi știut că evenimentul e organizat de un infractor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, ex-masonul Dan Cărbunaru, a precizat pentru G4Media.ro că selecția invitaților n-a făcut-o premierul, generalul Ciucă vorbind pentru „capitalul românesc ridicat și consolidat prin respectarea legii”! Dan Cărbunaru n-a explicat, totuși, ce a căutat premierul alături de 4 dintre cei mai importanți miniștri, la un eveniment organizat de trustul unui fost securist, condamnat penal care refuză să achite paguba făcută statului.

Această cârdășie a președintelui și a Guvernului său cu Dan Voiculescu nu este, totuși, surprinzătoare. În 2015, în primul său an ca președinte, Klaus Iohannis – „premierul de la Grivco” – a intervenit direct în favoarea oligarhului, declarând public că Fiscul n-ar trebui să execute silit averea acestuia – era vorba chiar de clădirea Intact în care se afla Antena 1! Confruntat cu nemulțumirea populației, Iohannis și-a cerut scuze ulterior.

Acum, situația e însă alta, președintele nu mai are nevoie de voturile oamenilor și a eliminat posibilitatea unui referendum de suspendare prin forjarea alianței PSD-PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Deși eram în România, m-am simțit ca-n Siria. Soțul senatoarei i-a spus traducătoarei: «Vă arunc pe fereastră!»” Noi detalii despre scandalul Șoșoacă – Rai Uno

VIDEO. „M-a mușcat de mână!” Rai Uno a difuzat imaginile în care soții Șoșoacă agresează jurnaliștii italieni. Reportera Lucia Goracci a fugit pe scări

Comisia Europeană urmărește „cu atenție și îngrijorare” deriva statului de drept din România, în regimul Iohannis-PSD

* „Asasinii lui Dragnea” se întorc: Florin Roman acuză forțe oculte în spatele „campaniei” care a dus la demascarea sa. Ce spune Tolontan

Tupeu de impostor. Florin Roman: „Plec cu fruntea sus. Ne vedem în instanță, domnule Cioloș!“. Șeful USR: „Amenințarea e ridicolă. Sala de judecată le dă palpitații celor ca el”

Păcăleală: cei 1.200 de lei erau, de fapt, 600. S-a modificat ajutorul promis de PSD pensionarilor: cei care au 2.200 de lei nu primesc nimic

S-a lansat „Forța Dreptei”, noul partid al lui Ludovic Orban. Sloganul este cel liberal: „Prin noi înșine”

VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

SERIAL (26). Grija lui Ceaușescu: situația din Panama

2 COMENTARII

  1. Oare dna Ene Dogioiu a urmarit sueta ,caci preferatul dansei ,ciuca a ajuns in sfarsit prim ministru…ce il mai acuza pe Orban ca are intalniri cu oameni de afaceri penali,desi omul ii explica tot timpul ca nu e vorba de asa ceva!Iata ca premierul de la Grivco si-a dat acum arama pe fata,aratand fara jena oamenilor care l-au votat a 2a oara cine il patroneaza sau l-a patronat permanent,inca din 2009!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here