luni, martie 4, 2024
AcasăMainGușă l-a interzis și pe Cartianu! Ciocăzanu, solidar, refuză Realitatea TV. Oreste...

Gușă l-a interzis și pe Cartianu! Ciocăzanu, solidar, refuză Realitatea TV. Oreste e blocat, Rareș Bogdan rezistă

-

Au trecut 12 zile de la suspendarea lui Rareș Bogdan și 8 zile de la reapariția lui pe post,  la Realitatea TV. Cei doi invitați interziși inițial, Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu, au rămas interziși. Lor li s-a adăugat și Grigore Cartianu, cu care s-a solidarizat Laurențiu Ciocăzanu. Dintre invitați au mai dispărut, cel puțin până acum, Sabin Orcan și Ramona Ursu. Nici Mălin Bot nu mai e agreat de câteva luni.

Săptămâna de grație a expirat

Nu există o comunicare oficială, din partea televiziunii, în privința lui Grigore Cartianu. Teoretic, ar putea fi o suspendare sau o interzicere (dictată, evident, de Cozmin Gușă). Ziaristul a comunicat doar cu Rareș Bogdan, care l-a asigurat că în curând va fi invitat în emisiune.

Cartianu a luat însă decizia de a înceta orice posibilă colaborare cu Realitatea TV. El spune că a acordat postului un termen rezonabil, de o săptămână, pentru a-și limpezi politica privind invitații. Ieri, săptămâna a expirat. „Am încredere în bunele intenții ale lui Rareș Bogdan, nu am încredere în Gușă”, a spus ziaristul.

- Advertisement -

Grigore Cartianu este cel la care, probabil, s-a referit Gușă – fără a-l nominaliza – atunci când a vorbit despre ziariștii care „nu sunt dedicați Realitatea”, „ne-au înjurat”, „au fost grobieni în exprimările lor la adresa noastră”, au transmis „mesaje porcoase sau anti-Realitatea”. Gușă încurcă termenii rău de tot, nu are proprietatea lor.

În această perioadă, Rareș Bogdan și Cozmin Gușă au transmis mesaje contradictorii. Rareș și-a asigurat invitații, dar și cititorii sau telespectatorii că lucrurile vor reveni la normal, iar invitațiile pentru emisiune le va face doar el. Gușă a spus exact pe dos: că invitații interziși rămân interziși, ba chiar li se vor alătura și alții pe „lista neagră”. Prin această poziționare, „consultantul politic” i-a șubrezit autoritatea lui Rareș Bogdan.

Filmul unor zile tensionate

Marți, 20 noiembrie. Oreste postează pe Facebook:„Astăzi, cu un minut înainte sa intru în platoul <<Jocuri de putere>>, am fost interzis la Realitatea… După cinci ani de combat împotriva Ciumei Roșii, pentru ca nu am marșat la ideea Partidului Realitatea, și pentru ca politicul nu mai are nicio legătura cu jurnaliștii independenți, cu părere de rău pentru publicul celei mai bune emisiuni din România, cu regretul ca îl las singur pe Rares, între lupi, fără sa-mi doresc asta, vă spun la revedere! Sper sa ne reîntâlnim televizat cât mai curând! Rămân același soldat unei cauze drepte pentru țara mea! Nu pot fi complicele nici unei mașinațiuni…”

- Advertisement -

Marți, 20 noiembrie. Anunț-șoc al lui Rareș Bogdan, în direct, la ora 22.38: „Dacă Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu sunt reprimiți ca invitați la emisiunea mea, iar directorul acestei televiziuni, Edward Pastia, nu este dat afară, atunci eu nu voi mai face emisiuni la Realitatea TV. Nu vreau să plec de la Realitatea, nu am negociat nimic cu nimeni, dar aceste două condiții sunt obligatorii pentru a merge mai departe”.

Marți, 20 noiembrie. Reacția lui Cozmin Gușă: „Rareş mai face prostii de câte ori se enervează sau este păcălit de unii, cum s-a întâmplat atunci când a părăsit Realitatea TV, momit de Ponta şi păcălit, apoi umilit, legat de preluarea preşedinţiei TVR. O să-l chem mâine să discut cu el, dar trebuie să înţeleagă că decizia lui Edward Pastia, legată de Oreste şi Oana Stănciulescu, a fost una corectă şi a primit avizul meu. Responsabilitatea păstrării credibilităţii unui brand este mult mai importantă decât o anumită solidaritate prietenească, pe care el poate s-o aibă cu invitaţii lui, dar care nu-i justifică în niciun caz acest gen de comportament într-o televiziune în care a avut şi are libertate editorială maximă. Singurul lucru interesant şi folositor din telenovela Rareş Bogdan este că, analizând poziţionarea publică a unor invitaţi ai Realităţii, l-am identificat pe generalul Florian Coldea (fostul prim-adjunct al directorului SRI) în spatele acestei operaţiuni. Nu-i mare surpriză, dar e utilă: vom renunţa la colaborarea cu trompetele lui Coldea, este ceva benefic pentru dezbaterea publică din România în mod sigur”.

Miercuri, 21 noiembrie. Grigore Cartianu scrie: „Creația politică a lui Cozmin Gușă a murit înainte de a se naște. Publicul Realitatea TV are alt nivel de așteptare, nu poate fi dus cu zăhărelul ca publicul Antenei 3″.

Miercuri, 21 noiembrie. Cozmin Gușă pentru Hotnews: „O să am o discuție cu Rareș Bogdan diseară sau mâine. Deocamdată nu intră pe post, pentru că nu vrea redacția. Conducerea editorială nu poate trece peste incidentul de aseară, și eu îi dau dreptate. Cum poți să zici să fie dat afară directorul stației, care nu a greșit cu nimic? Acum plec la Cluj și apoi voi discuta cu Rareș Bogdan, voi vedea ce își asumă din greșeli. În această seară și mâine seară, emisiunea <<Jocuri de putere>> va fi realizată de Claudiu Popa”.

Miercuri, 21 noiembrie. Rareș Bogdan scrie: „Greu de ucis. Onoarea înainte de orice! (…) Consider că nu poți opri un om care a fost invitat 5 ani la Realitatea TV să intre în studioul de televiziune, alături de alți invitați, exact cu un minut înainte de începerea emisiunii, când scaunul său era pregătit și omul era gata de a combate. La ora 17.17 a fost trimis în rețeaua internă Realitatea TV un email cu toată garnitura de invitați de la <<Jocuri de Putere>>, 10 la număr marți seară. Adică cu 4 ore înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat. (…) Am avut un schimb de mesaje cu domnul Cozmin Gușă la prânz, când acesta mi-a comunicat că nu voi intra astăzi și mâine pe post. I-am cerut respectuos să se gândească de două ori, pentru că acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune și va fi un afront la adresa telespectatorilor și ascultătorilor săi. Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alături de invitații mei și echipa Jocuri de Putere, ca Realitatea TV și mai ales emisiunea-fanion de la ora 21.00 să ajungă în topul talk-show-urilor din România. I-am explicat scurt și concis: dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21.00, voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea. (…) Încă ceva: numele <<JOCURI DE PUTERE>> nu aparține Realității TV, ci mie. Le atrag atenția să nu folosească acest brand fără consimțământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun și îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitații pe care îi consider eu relevanți și care sunt iubiți de publicul <<Jocuri de Putere>>. (…) Din păcate pentru unii, părerea mea este împărtășită de o majoritate mult mai largă decât poate să-și închipuie cineva care trăiește în scenarii și scenarite”.

Miercuri, 21 noiembrie. Grigore Cartianu: „Sfârșit de poveste la Realitatea TV. Cozmin Gușă a reușit să-l scoată de pe post pe Rareș Bogdan, <<locomotiva>> televiziunii. Uriașă greșeală! Spre cinstea lui, Rareș nu a acceptat să fie călcat pe cap. Nu a acceptat umilința de a fi suspendat două zile de pe post și de a-i fi impuși sau interziși invitații. Și a plecat. Evident, nu voi mai merge la Realitatea TV. Nu voi gira cu credibilitatea mea, atâta câtă este, o televiziune care își umilește ziariștii, inclusiv realizatorul numărul 1. În aceste zile e sărbătoare la PSD și ALDE, mafiile care distrug România. Asta a reușit Cozmin Gușă. Dar vocile noastre nu vor dispărea. Ne vom revedea cât de curând. Nu mor patrioții când vor mafioții!”

Miercuri, 21 noiembrie. Postare Grigore Cartianu. „Denise Rifai: <<Rareș trebuie să înțeleagă că a greșit față de noi, redacția. Sunt niște reguli, trebuia să le respecte>>. O mizerie! Ce regulă să respecte? Regula de a-i accepta în emisiune pe Chirieac și Pieleanu, la ordinul lui Gușă? Rareș nu i-a acceptat. Dar i-a primit Denise Rifai, să-și deverseze mizeriile anteniste în capul publicului Realitatea TV. La ordinul lui Gușă”.

Miercuri, 21 noiembrie. Intră în joc Laurențiu Ciocăzanu: „Mă văd nevoit să încetez colaborarea cu Realitatea TV, după anunţul lui Rareș Bogdan privind interzicerea participării sale la emisiunea <<Jocuri de putere>> din această seară, urmare a conflictului cu Cozmin Guşă. Le cer scuze colegilor de la Realitatea TV pentru că am fost nevoit să refuz invitaţia la emisiunea de la ora 21.00, ei n-au nicio vină. Nu voi mai participa la emisiunile postului TV, până când Rareş nu va reveni la <<Jocuri de putere>>! (…) Asta-i realitatea! Îmi voi face în continuare meseria de ziarist liber acolo unde voi putea, alături de colegi care respectă jurnalismul curat şi de publicul interesat de opinii oneste. P.S. N-am vorbit deloc cu Rareș Bogdan pe tema asta. Decizia mea e una de solidaritate cu el şi cu cei interzişi pe post, dar şi din respect pentru publicul frumos care aştepta de la mine un astfel de gest. Mulţumesc Realităţii TV pentru colaborarea de până acum”.

23 noiembrie. Grigore Cartianu: „N-a cântat cocoșul-cu-gușă de trei ori, că Realitatea TV a și devenit Antena 3-bis. Sau Antena 4. Marți seară ați văzut ultima emisiune adevărată cu sigla <<Jocuri de putere>>. Miercuri a fost tranziția spre neant, iar joi – abisul. La 48 de ore după ce Rareș Bogdan și invitații săi măturau pe jos cu mafia PSD-ALDE, Cozmin Gușă (deghizat în Claudiu Popa) l-a adus în studio pe Dan Andronic, să laude minunata guvernare PSD-ALDE. Combinatorul penal de la EVZ s-a lăfăit o oră și jumătate, singur pe ecran. Și a spus toate bazaconiile, fără a fi contrazis vreodată. Andronic a vorbit cu voluptate nevoia de un moment <<t zero>> în justiție, adică amnistie, grațiere, ce-au furat e bun furat. L-a înjurat vârtos pe Cioloș, ca să se bucure și Gușă. Iar pe ecran rânjea un titlu ticălos: <<Vîntu, 2 milioane de euro pentru PNL>>. Dacă vedeai asta, te gândeai că-l prinseră, nene, pe Orban cu mâna în banii mogulului împușcăriat. Titlul corect ar fi fost: <<Vîntu, 2 milioane de euro pentru PNL, în 2008>>. Sau, și mai exact: <<Vîntu, 2 milioane de euro pentru PNL-ul lui Tăriceanu, în 2008>>. A, nu era voie? Tăriceanu a devenit băiat bun, doar nu degeaba a vârât bani grei în conturile <<consultantului>> Andronic. Maestru de ceremonii la toată potlogăria asta: Cozmin Gușă, care a revenit cu bucurie la sânul hrănitor al partidului-stat. Rebeliunea s-a terminat, Realitatea se întoarce la audiențe cu multe zerouri după virgulă. Publicul pesedisto-aldist are Antena 3, nu se uită la Antena 3-bis. Iar publicul justițiar consemnează moartea unei speranțe, odată cu moartea unei televiziuni”.

Vineri, 23 noiembrie. Revine Grigore Cartianu:Consultantul balivernelor politice a găsit un rost rinocerizării peste noapte a televiziunii sale: prea mișunau, nene, agenții lui Coldea prin studio, la Realitatea TV! Ai naibii, deghizați în invitați! Ca să nu rămână mai prejos decât Voiculescu, Ghiță sau TVR-ul bugetar, viteazul Gușă s-a înrolat și el pentru bătălia cu Statul Paralel. Și-a tras un kimono peste izmene și, pac, a intervenit în miezul editorial al televiziunii sale. Așa au început să defileze pe ecran titluri luate cu copy-paste de la Antena 3: <<Cozmin Gușă, reacție în scandalul momentului>>, <<Senzațional, cine e în spatele operațiunii>>. Cine să fie? Statul Paralel! Drept urmare, Gușă a promis solemn că <<oamenii lui Coldea>> (Coldea, nene, Coldea!) nu vor mai pune piciorul în vecii vecilor la Realitatea TV. Să vină Andronic, ambasadorul plenipotențiar al Statului Perpendicular! Și-apoi Chirieac și Pieleanu, că tot și-au făcut încălzirea la Denisa lu’ Rifai!”

Vineri, 23 noiembrie. Rareș Bogdan, siderat de diversiunile lui Cozmin Gușă, târziu în noapte.

* „Ascult cu uimire ce se întâmplă în propria mea emisiune, pe tronsonul orar pe care l-am ocupat în ultimii 6 ani de zile la Realitatea TV. Sunt absolut șocat!”

* „Aș vrea să-l rog pe colegul meu Claudiu, care a fost obligat să-mi țină locul, să spună cine i-a impus/cerut/sugerat tema <<Statul Paralel – oamenii lui Coldea din Realitatea TV”>>. Mi se pare o aberație completă să vorbești despre îndepărtarea oamenilor unui <<general defunct>> din SRI dintr-o televiziune liberă. O mizerie, o manipulare ieftină. Nici măcar inteligentă! O prostie. Realitatea TV a fost si este o televiziune LIBERA. Trebuie să rămână, cu orice chip, EXCLUSIV Liberă!”

* „Să înțeleg că am moderat 6 ani o emisiune în care am avut intruși? Nu cred asta! Am moderat o emisiune cu oameni frumoși și mai ales liberi!”

* „Nu am niciun motiv să-mi cer scuze decât publicului Realitatea TV! Telespectatorilor și ascultătorilor le cer scuze pentru că două zile am fost nevoit să stau departe de ei. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, am înțeles în această seară din nou că Realitatea TV se descurcă extrem de bine fără mine. Asta înseamnă că decența și eleganța mea de a sta de vorbă par a fi interpretate complet eronat”.

* „<<Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan>> a reprezentat și reprezintă o redută împotriva grobianismului, nesimțirii și acaparării presei de tentaculele înfiorătoare ale ciumei roșii. Ca lucrurile să fie extrem de clare, mă întorc la Realitatea TV doar dacă independența mea editorială și în alegerea invitaților este totală, de duminică până joi, de la ora 21.00 la ora 1.00”.

* „Scurt și clar, ca să nu existe dubii: nu am de ce să-mi cer scuze pentru ceva ce nu am făcut. Am riscat tot pentru ca Realitatea TV și <<Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan>> să ajungă în top. Au ajuns și cu ajutorul meu și mai ales al invitaților mei și al telespectatorilor, care sunt formidabili. Fără românii sinceri, frumoși și liberi nu aș fi ce sunt acum. Le datorez totul”.

Vineri, 23 noiembrie. Grigore Cartianu:

Să te numești Cozmin Gușă și să-i pretinzi lui Rareș Bogdan să-ți ceară scuze <<pentru situația creată>> este ca și cum fata bătută și tâlhărită la lift ar fi pusă să-i ceară scuze agresorului recidivist.

În cazul de față, Rareș e victima, Gușă e agresorul. Cel ce trebuie să prezinte scuze este co-patronul Realității TV, pentru că și-a permis să interzică invitați în emisiunea lui Rareș Bogdan! Sigur, și în altele, dar acesta este cazul care a explodat.

Rareș și-a crescut emisiunea până la nivelul de lider de piață și a tractat întreaga televiziune după el. Gușă a încercat să profite de audiența imensă de la „Jocuri de putere” pentru a crea o caricatură de partid.

Rareș a câștigat încrederea publicului, Gușă a abuzat acest public prin <<analizele>> sale interminabile, monologuri telefonice la care realizatorul emisiunii și 7-8 invitați erau nevoiți să asiste jenați.

Rareș a invitat oameni credibili și onești, Gușă a umblat cu <<lista neagră>> și s-a autoinvitat, încercând să călărească o audiență care nu era a lui. Tot un soi de căpușare, specifică politicienilor venali.

Rareș propunea subiecte de mare interes, precum hoțiile PSD-ALDE, valiza Tel Drum și represiunea din 10 august, Gușă deturna discuția și introducea paraziți, precum <<statul paralel>>, <<bubele>> Opoziției și judo, mult judo. Nu fotbal, nu Simona Halep, ci judo, că tot e don Cozmin președinte pe-acolo!

Iar după toate astea, Gușă e cel care-l somează pe Rareș să-și ceară scuze! Tupeul agresorului în fața victimei.

În fond, nicio surpriză: Gușă a rămas personajul alunecos, intrigant și combinator pe care-l alergau niște cetățeni prin Piața Universității. În ultima vreme, la adăpostul audienței și al imaginii create de emisiunea lui Rareș Bogdan, a reușit să se deghizeze în om de treabă. Dar când a simțit miros de sânge, lupul a aruncat blana de oaie și a rânjit cu colți de fiară”.

Vineri, 23 noiembrie. O nouă postare a lui Grigore Cartianu.

„Cozmin Gușă: <<Singurul lucru interesant şi folositor din „telenovela Rareş Bogdan” este că, analizând poziţionarea publică a unor invitaţi ai Realităţii, l-am identificat pe generalul Florian Coldea (fostul prim-adjunct al directorului SRI) în spatele acestei operaţiuni. Nu-i mare surpriză, dar e utilă: vom renunţa la colaborarea cu „trompetele lui Coldea”, este ceva benefic pentru dezbaterea publică din România>>.

1. Această declarație este specifică unui paranoic.

2. Invitații de forță ai lui Rareș Bogdan au renunțat la Realitatea lui Gușă, nu invers. Gușă s-a trezit târziu și-i interzice pe cei care oricum nu mai veneau.

3. A insinua că invitații lui Rareș Bogdan sunt <<oamenii lui Coldea>> este o mârlănie de mare ticălos. Și o dovadă de mare lașitate. Să dea nume dacă știe ceva! Dar nu poate, pentru că ar plăti scump la judecată. Doar un certificat de nebun iresponsabil l-ar mai salva.

4. După ce a simulat orientarea pro-europeană, Gușă a revenit pe traiectoria rusească. Diversiunile sale coboară direct din manualul KGB”.

Vineri, 23 noiembrie. Grigore Cartianu: „Băbăiatule, începu Hoandră în forță: cu un grupaj masiv de ziceri ale lui Gușă la un seminar organizat la Cluj-Napoca! Nu cu Dragnea sau Iohannis, nu cu Vasilica sau Vâlcov, nu cu Tăriceanu sau Timmermans, ci cu geostrategul Cozmin Gușă! De când scăpară de Rareș Bogdan și de invitații lui sorosisto-coldiști, parcă și Hoandră atinse un nou nivel al slugărniciei. Come on, Hoandră! Go, Gușă! V-ați încadrat viguros pe drumul spre audiența zero-absolută!”

Sâmbătă, 24 noiembrie. Grigore Cartianu:

„Se simte nevoia unei infuzii de prospețime și moralitate la Gușă TV, televiziunea proaspăt eliberată de sub ocupația sorosistă-coldistă-paralelistă-binomistă-bruxellistă.

La cererea publicului, sunt așteptați corifeii: Chirieac, Pieleanu, Ciuvică, Ghilezan, Cristoiu, Nistorescu, Roșca Stănescu, Savaliuc, Ficeac, Vâlcu, Zară, Curea, Cerva, Ingrid Mocanu, Pelican, Harnagea, Palada, Bușcu, Dinescu, popa Terheș, col. Dragomir, gen. Abraham.

Invitați speciali, din solidaritate de breaslă: Gâdea, Badea, Ciutacu, Cristache, Ursu, Oana Stancu, Sorina Matei, Crețuleasca, Stoiceasca, Bădin.

Dar sunt așteptate și marile caractere din politică: Dragnea, Tăriceanu, Codrin, Nicolicea, Iordache, Tudorel, Vasilica, Olguța, Șerban Nicolae, Carmen Dan, Cătăniciu, Pleșoianu, Bacalbașa etc.

Super-star: Dan Voiculescu.

Analist-consultant-editorialist-meseriaș-maestru-profesor-îndrumător-lumină-farcălăuzitor: C. Gușă (intervenții telefonice scurte, de câte trei ore).

Amfitrion: Hoandră.

Dezbaterile social-politice vor fi întrerupte la fiecare 10 minute pentru transmisii în direct de la judo (antrenamente, declarații, speranțe, kimono, tatami).

La final, toată lumea se ridică în picioare și cântă Odă lui Putin”.

Sâmbătă, 24 noiembrie. Grigore Cartianu:

„În 2012, când a luat Realitatea TV de la Vîntu (care zice că i-a fost furată), Gușă a pus-o direct în brațele USL. Audiența tindea spre zero absolut, căci publicul USL-ist se închina deja la Antena 3.

Apoi, grație mai ales lui Rareș Bogdan, Realitatea a cotit-o spre zona anti-PSD, pe care tocmai o abandona B1 TV. Audiența a început să crească.

După ce Dragnea a luat puterea în PSD, Gușă o fi încercat să negocieze niscaiva contracte, să curgă bănuțu’ de la partid, dar ayatollahul de Teleorman nu l-a băgat în seamă. Furios, Gușă a încurajat radicalizarea anti-PSD în emisiunile Realității. Audiența a explodat.

Recent, Gușă a fost văzut la discuții cu oamenii lui Dragnea. Speriat de ravagiile pe care Realitatea le făcea PSD-ului în sondaje, Daddy Mafiotul a dat verde la negocieri. Și nu s-a discutat pe nasturi.

Așadar, Gușă a folosit audiența enormă făcută de oameni onești (ziariști, publiciști, analiști, avocați, politicieni de Opoziție) pentru a avea armă de negociere cu Puterea. Audiența, evident, se duce în cap.

În loc să aibă răbdare să-i vină bani din publicitate (care e direct proporțională cu audiența), Gușă a ales scurtătura: undeva, discret, aștepta o valiză (sau poate că era fata morgana).

Dar pentru asta, Gușă și-a vândut ziariștii. Și, mai ales, l-a vândut pe Rareș Bogdan, cel care-i construise audiența. Adică arma de negociere.

Acum, vocea lui Rareș a tăcut, iar cea a lui Gușă se aude tot mai strident. Dar va veni vremea când va vorbi Rareș și va amuți Gușă. Căci ziariștilor adevărați nu le poate fi închisă gura. Iar consultanții-tranzacționiști nu pot fi ziariști”.

Sâmbătă, 24 noiembrie. La ora 20.00, la Realitatea TV e citită, cu voce marțială, scrisoarea lui Rareș Bogdan.

Continuăm împreună lupta împotriva <<ciumei roșii>> de pe ultima baricadă a libertății și demnității! Dragnea și clica sa din PSD trebuie opriți din tentativa de a captura statul român. Mulțumesc zecilor de mii de oameni care au scris, au trimis mesaje de încurajare și susținere și m-au determinat să reflectez.

Pot fi acuzat de multe – că mă aprind ușor, că nu sunt prea diplomat –, dar nu am dorit nicio secundă să aduc vreun deserviciu televiziunii care mi-a oferit o tribună pentru a iubi România așa cum cred eu că este bine și moral.

Publicul Realitatea TV, publicul fabulos al <<Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan>> merită câteva explicații pe care le dau din toată inima, având mintea extrem de limpede.

Realitatea TV și emisiunea fanion, <<Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan>>, nu își schimbă direcția! Continuăm lupta pe baricada României morale, României reale, României eterne. (…)

Nu am ce să-i reproșez lui Cozmin Gușă din acest punct de vedere, care a dovedit încă o dată că a avut nas atunci când a mizat pe mine.  Ne-am spus ce am avut de spus în particular, ca doi bărbați. În seara când lucrurile au degenerat, poate și ulterior, am fost amândoi pătimași. Nu pot să-i reproșez asta, nu mi-o reproșez nici mie. (…)

Publicul nu trebuie trădat! Publicul <<Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan>>, publicul câștigat de Realitatea TV în timp, cu mare greutate, nu trebuie abadonat. Acest public are nevoie de <<Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan>> și de invitații excepționali, extrem de liberi ai acestei emisiuni.

Le cer scuze telespectatorilor, ascultătorilor și colegilor că au trebuit să treacă prin asta! Continuăm împreună lupta împotriva <<ciumei roșii>>, de pe ultima baricadă a libertății și demnității! Dragnea și PSD trebuie opriți din tentativa de a captura statul român. Noi împreună putem contribui la asta!

Prin urmare: toate lucrurile vor reintra în normal. Mă întorc acasă! Ne vedem duminică la ora 21. Sunt un om de echipă!

Realitatea TV nu moare și nici nu se predă! Vă aștept de duminică până joi, de la ora 21 până la 1 noaptea, alături de toți invitații mei excepționali! Continuăm împreună, câștigăm împreună! Noi împreună putem contribui la asta!”

Sâmbătă, 24 noiembrie. Grigore Cartianu:

„Cred că Rareș Bogdan a luat decizia corectă revenind la pupitrul emisiunii <<Jocuri de putere>>. Datora acest lucru sutelor de mii de oameni care-l urmăresc seară de seară.

În aceste vremuri cumplite, cu o guvernare antinațională, cu atâtea televiziuni ticăloase, emisiunea lui Rareș este vitală pentru România.

Dacă <<Pacea Rareș Bogdan – Cozmin Gușă>> e clădită pe principii solide și reguli clare, cu respect față se meseria de ziarist, atunci <<Jocuri de putere>> va continua să fie o voce puternică. Iar națiunea română va avea o șansă în plus în cvadrupla confruntare electorală din 2019-2020.

Mulți mă întreabă dacă voi mai merge la Realitatea TV. Eu, aici, văd două întrebări:

1. voi mai fi invitat?

2. voi accepta invitația?

Răspunsurile decurg din felul în care a fost încheiată „Pacea Rareș Bogdan – Cozmin Gușă”, iar despre asta ne vom lămuri în viitorul apropiat.

Precizez:

1. dacă voi fi invitat în condițiile deplinei libertăți de expresie, voi accepta invitația, din solidaritate cu Rareș Bogdan și cu poporul român, dar și din necesitate istorică;

2. dacă voi simți orice formă de ostilitate dinspre Realitatea TV, colaborarea se va încheia aici;

3. dacă nu voi fi invitat, situația se simplifică.

Realitatea TV nu are obligația să mă invite, eu nu am obligația să particip. Oricum, nu ne leagă niciun contract, nicio formulă salarială. Eu mă voi dezvolta ca ziarist și fără Realitatea, după cum Realitatea va merge mai departe și fără mine (în fond, un simplu invitat).

Când îmi rup 4-5 ore din viață pentru o emisiune, mă gândesc în primul rând la telespectatori, la cetățenii români care au încredere (și) în judecata mea. Mă gândesc la nevoia de a câștiga bătălia cu Răul, noi toți, în deplină solidaritate. A sta pe margine, când poți fi în arenă, este sinonim cu lașitatea.

Dacă voi mai apărea în emisiunile lui Rareș Bogdan, înseamnă că și Realitatea TV, trecând peste orgolii, pune pe primul plan aceste urgențe naționale. Dacă nu, nu”.

Sâmbătă, 24 noiembrie. Intrat prin telefon a Realitatea TV, Cozmin Gușă se luptă cu fantoma lui Coldea și cu statul paralel. Tot el anunță extinderea listei de invitați interziși, pe lângă Oreste și Oana. „Și alți invitați, în această perioadă, au arătat că nu sunt dedicați Realitatea. Au fost grobieni în exprimările lor la adresa noastră, noi nu merităm asta. Noi, cei de la Realitatea, le-am oferit o tribună unde să se exprime liber și nu dorim ca în urma oferirii acestor tribune ei să ne înjure. Au existat și mesaje porcoase sau anti-Realitatea, din partea altor jurnaliști, și nici ei nu vor mai fi invitați. Au existat și alte mesaje normale, de solidaritate cu Rareș Bogdan, care vor fi discutate într-o alte cheie, aici nu sunt probleme, pentru că nu există pasiune negativă”.

Sâmbătă, 24 noiembrie. Oana Stănciulescu formalizează divorțul printr-un anunț pe Facebook: „Pentru mine, Realitatea este un capitol încheiat. Am luat decizia în urmă cu două săptămâni. Din decență, nu am făcut niciun fel de declarații. Dar pentru că s-au făcut tot felul de insinuări la grămadă, vreau să precizez că nu am nimic de a face cu ce s-a spus în spațiul public în ultimele zile. Sunt ziarist de aproape 30 de ani și în tot acest timp am luptat pentru principiile în care cred. Și rămân consecventă cu ele”.

Sâmbătă, 24 noiembrie. Iese din joc și Oreste Teodorescu: „Mă bucură enorm reîntoarcerea lui Rareș la emisiunea care-i aparține! Întotdeauna am spus că Realitatea fără el nu poate exista, el fără ea da! (…) Pentru mine a fost un privilegiu, o încântare și o mare onoare să particip la dialogurile cu el și cu admirabili săi invitați”.

* „Precizez că nu am avut niciun contract cu Realitatea, am venit timp de cinci ani exclusiv din credință că împreună cu el și alături de cei mai onești jurnaliști și analiști politici putem oferi românilor o platformă împotriva corupției, ticăloșiei, mafiei politice, pentru susținerea statului democratic și a orientării țării noastre către valorile și principiile lumii civilizate”. (…)

* „Voi fi prezent întotdeauna, fără nicio altă condiție, atunci când Rareș mă va solicita, oriunde în altă parte!”

* „Am stat câteva ore să cuget la toate detaliile poveștii care au dus la interzicerea Oanei și a mea de pe post, am tras și toate concluziile necesare: eu am un singur capital, la care am contribuit în 24 de ani de presă, și anume credibilitatea și aprecierea publicului meu, pe care nu vreau să-l dezamăgesc vreodată cu intenție! Eu sunt educat de părinții mei să îmi păstrez onoarea cu orice preț!”

* „Cu regretul despărțirii momentane de minunata audiență a emisiunii <<Jocuri de putere>>, cu o imensă tristețe de a nu mai trăi minunatele clipe alături de Rareș și de invitații săi de la Realitatea, dar cu speranța că viața ne va oferi vreodată prilejul de a ne regăsi, poate în altă parte, închei aici aceste rânduri”.

Duminică, 25 noiembrie. Grigore Cartianu:În aceste zile am constatat încă o dată ce bine e să fii ziarist liber! Să survolezi evenimentele senioral, în timp ce unii se stresează, bieții de ei: să te interzică, să nu te interzică… Ei n-au înțeles că libertatea e ca apa: nimeni nu-i poate interzice să curgă la vale. Dacă încerci să o zăgăzuiești, se adună în spatele zăgazului și apoi te mătură, într-o viitură nimicitoare”.

Duminică, 25 noiembrie. Grigore Cartianu: „Am înțeles că generalul Coldea e vinovat de criza de la Realitatea TV. Coldea, de ce ai interzis, mă, ziariști în emisiunea lui Rareș Bogdan?!”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Da cu GUSA LA TIMONA ,REALITATEA A DEVENIT UN POST ,TV , M-AI NOCIV DECIT ”ANTENA 3 ”REFUZ ,CATGORIC ,REALITATEA ,ATITA TIMP CIT LA CONDUCERE SE ,VA AFLA ACEST AGENT KAGHEBIST,,”’GUSA !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -