FSB-ul rusesc și KGB-ul din Belarus au semnat un acord secret de înmormântare a militarilor putiniști, fără să știe Lukașenko!

1
1783
O pagină a documentului "strict secret" trimis de FSB

O corespondență strict secretă a principalului serviciu de informații al Rusiei, FSB (succesor al KGB-ului din perioada sovietică), arată planurile incredibile ale Kremlinului de înmormântare a militarilor putiniști care-și pierd viața pe frontul de război din Ucraina. Aceștia ajung să fie îngropați și pe teritoriul Belarusului, fără acordul dictatorului local Aleksandr Lukașenko. Între FSB-ul de la Moscova și KGB-ul de la Minsk a fost semnat un acord confidențial.

Informațiile despre ascunderea mormintelor invadatorilor de către FSB, cu evidenta complicitate a KGB-iștilor din Belarus, a ieșit la iveală după ce hackerii au piratat corespondența unui ofițer al serviciilor secrete ruse din Tiumen, pe numele său Serghei Șațki.

Dovezile au intrat și în posesia site-ului Obozrevatel.com. Din ele reiese că FSB trimite scrisori de recomandare către autoritățile locale, marile întreprinderi, școli, universități cu privire la “modul corect” de înmormântare a ocupanților.

În urma studierii corespondenței au fost identificați următorii ofițeri FSB:

 • Serghei Șațki – un angajat al Centrului 18 de securitate a informațiilor;
 • Valeri Nuss – fost șef al departamentului pentru combaterea infracțiunilor economice și combaterea corupției, demis pentru luare de mită;
 • Andrei Tulin – șeful serviciului UFSB.

“Mormintele militarilor ruși ar trebui să fie împrăștiate în jurul cimitirului, pentru ca nimeni să nu observe rândurile de înmormântări proaspete”

Site-ul Ziaristii.com vă prezintă dezvăluirile șocante care au “transpirat” din corespondența agentului FSB. Fiecare înmormântare, incluzând și amenajarea locului de veci, este atent supravegheată de lucrători ai FSB. Iar acolo unde nu se realizează după criteriile impuse de securiști, personalul însărcinat cu această responsabilitate este tras la răspundere.

 • Documentul FSB

  “FSB controlează nu numai mass-media și rețelele sociale. Își trimite scrisorile cu recomandări către autoritățile locale, marile întreprinderi, școli, universități etc. Se presupune că scrisoarea are un caracter de recomandare, dar de fapt este imposibil să se refuze implementarea unor astfel de sfaturi fără consecințe.”

 • “De exemplu, administrațiilor de cimitire le-au fost transmise informații cu privire la modul de înmormântare «corectă» a ocupanților. Mormintele militarilor ruși ar trebui să fie împrăștiate în jurul cimitirului, pentru ca nimeni să nu observe rândurile de înmormântări proaspete.”
 • “Există și cerințe pentru mormintele în sine. Accesoriile militare sunt strict interzise. Dacă rudele vin la mormânt și lasă în urmă orice semne care leagă ocupantul de războiul împotriva Ucrainei, de forțele armate, administrația este obligată să pună lucrurile în ordine cât mai curând posibil.”

“Măsurile de decorare a locurilor de înmormântare sunt efectuate pentru a crea impresia că în cimitirele rusești nu există gropi comune ale militarilor morți”

 • “FSB a creat o întreagă competiție rusească pentru înnobilarea mormintelor. Cei care decorează cel mai bine mormântul din cimitir vor fi trimiși la competiția regională, iar apoi la competiția federală.”
 • “De asemenea, se oferă premii în numerar în valoare de aproximativ 10.000 de ruble (circa 800 de lei – n. red.). Inițial, în condițiile concursului, nu s-a spus că ar trebui decorate mormintele ocupanților.”
 • “Cu toate acestea, după cum reiese din scrisoare, măsurile de decorare a locurilor de înmormântare sunt efectuate în primul rând pentru a crea impresia că nu există gropi comune ale militarilor morți în cimitirele rusești.”
 • “Am reușit să găsim și o scrisoare care mărturisește pregătirea unei operațiuni speciale pe teritoriul Belarusului. Pentru a face acest lucru, FSB a stabilit contacte cu KGB-ul din Belarus, ocolindu-l pe autoproclamatul președinte Aleksandr Lukașenko și, de asemenea, a trimis aproximativ 2.000 de angajați «adormiți» pe teritoriul statului vecin.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Sadica putinistă Olga Kaciura, înainte de a fi lichidată în Donbass: „Că-i procesez pe polonezi, pe ucraineni sau pe americani, nu contează. Ei ard la fel”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* Cum l-a „bătut și violat” Codrin Ștefănescu pe Liviu Dragnea, „în repetate rânduri”, chiar sub sigla partidului lor. De ce? Pentru „ca tu să poți avea pe masă roșii românești!”

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Și sinistrul Nicolicea rămâne fără certificatul de revoluționar! Maximă impostură: nu s-a găsit nicio dovadă că fostul parlamentar PSD ar fi jucat vreun rol în evenimentele din 1989

* FOTBAL. Turul 3 preliminar e deja prea greu pentru echipele românești! Iar până la grupe ar mai fi și turul 4…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here