FOTOREPORTAJ. De Bobotează, ÎPS Teodosie a binecuvântat mulțimea alături de George Simion, bine apărați de jandarmi

2
1006
George Simion are loc rezervat lângă ÎPS Teodosie

Tradiție sau circ? Procesiunea săvârșită de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, cu prilejul sfintei sărbătorii a Botezului Domnului, devenită tradiție la malul Mării Negre, s-a desfășurat sub auspicii electorale. Anarhistul tomitan a ținut să-i facă oleacă de campanie anarhistului AUR-ist.

În calendarul nostru ortodox, 6 ianuarie este data când sunt celebrate Botezul Domnului și sființirea tuturor apelor, iar în tradiția populară este ziua când se deschid cerurile.

An de an, Arhepiscopia Tomisului organizează ceremonia aruncării sfintei crucii în Marea Neagră.

În acest an, în ciuda măsurilor de prevenție și a recomandărilor autorităților, ca urmare a pandemiei de Covid-19, clerul de la malul mării i-a îndemnat pe locuitorii Constanței să participe în număr cât mai mare la acest eveniment.

La ieșirea din Catedrala episcopală, ÎPS Teodosie și-a exprimat dorința ca numărul participanților să depășească numărul de 10.000, „întrecându-l pe cel de anul trecut”, care în realitate a fost de circa 5.000 de participanți.

În acest an, în ciuda apelurilor arhiepiscopului de Tomis, n-au fost mai mult de 2.500 – 3.000 de participanți.

Drumul de la Catedrala Arhiepiscopală a Tomisului „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” până în Portul Turiustic Tomis a fost parcurs de ÎPS Teodosie într-o caleașcă trasă de doi cai de culoare neagră.

Arhiepiscopul a fost flancat de 6 jandarmi agresivi, care au confundat procesiunea religioasă cu un miting violent. Niciun muritor, fie el mirean s-au jurnalist, nu s-a putut apropia de Teodosie, care a fost păzit ca sfintele moaște.

Ajuns în Portul Turistic Tomis, arhiepiscopul Tomisului, după un scurt ceremonial religios, a binecuvântat apa mării și apa ce se găsea în 6 putini uriașe aflate în 4 care alegorice, trase de boi și de măgari.

Imediat după terminarea slujbei, Arhiepiscopul Tomisului a trecut la tradiția creștinească de Bobotează: aruncarea crucii în mare, pentru a fi recuperată de cei ce erau pregătiți să sară în apă după ea. Numai că la Constanța s-a schimbat tradiția: în loc de o cruce, ÎPS Teodosie a aruncat trei cruci!

Ceremonialul religios din portul Tomis a fost presărat și de mici întâmplări lumești, cărora unii le-ar spune picanterii.

Preoții din suita lui Teodosie au făcut selfie-uri cu diverse domnișoare care voiau, probabil, să marcheze momentul pe Facebook.

Au existat și oameni ce priveau spectacolul religios detașați, la o țigară și-o cafea, la terasa ce se afla în apropierea scenei.

Câteva bătrâne, extaziate de trecerea lui Teodosie prin apropierea lor, l-au întâmpinat pe acesta cu un salut care – involuntar – putea fi asemănat ușor cu cel nazist.

George Simion către constănțeni, de lângă sutana lui Teodosie: „Vă rog, susțineți AUR, nu ne părăsiți! Fiți alături de noi în continuare!”

Oficialitățile locale au refuzat invitația lui ÎPS Teodosie de a participa la ceremonia din Portul Tomis. A fost prezent doar George Simion, copreședinte AUR. Acesta a participat la slujba de Bobotează oficiată la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Constanța, precum și la cea de sfințire a apelor, în Portul Tomis.

Liderul AUR a stat alături de ÎPS Teodosie, pe care-l susține întrutotul, mai ales când emite mesaje anarhiste și anti-vacciniste, în pandemia de Covid-19. De altfel, mesajele Tomitanului se potrivesc perfect cu politica dusă de cei de la AUR, sunt la fel de iresponsabile.

Alături de George Simion a fost și Evdochia Aelenei, senatoare AUR de Constanța.

La plecare, Simion s-a adresat mulțimii cu mesajul: „Vă rog, susțineți AUR, nu ne părăsiți! Fiți alături de noi în continuare!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revoluția din Kazahstan: cronologia evenimentelor sângeroase din prima zi. Putin trimite mercenari din trupele Wagner pentru a înăbuși revolta

* PNL a predat PSD-ului și Diaspora, pe care PSD-iștii „se p…u” în august 2018. Românii de peste hotare l-au făcut președinte pe Iohannis în 2014

VIDEO. Sputnik jubilează: ÎPS Teodosie l-a decorat pe Ciutacu cu „Crucea Dobrogei”, pentru complicitatea anti-vaccinistă de la RTV

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

Oastea subțiată a lui Ludovic Orban. Mai bine de jumătate din liderii care l-au susținut la Congres au rămas în PNL

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

* Cum l-au înfundat șoșocăriile pe Djokovici: a crezut că-i „fraierește” pe australieni și intră în țară nevaccinat, cu o scutire medicală! A ajuns într-un hotel de carantină

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here