Firea, prinsă între furia nemulțumiților de traficul infernal și furia nemulțumiților de taxa Oxigen

3
541
Gabriela Firea, primar Bucuresti
Gabriela Firea a cumpărat abonamente de 3,5 milioane lei la un portal nefuncțional, deși Bucureștiul are propria bibliotecă virtuală - care, de asemenea, nu poate fi folosită

Gabriela Firea a anunțat că, în urma unei consultări făcute pe pagina ei de Facebook, va renunța la introducerea taxei Oxigen de la începutul lunii martie. Această taxă urma să fie plătită de proprietarii mașinilor poluante pentru a pătrunde în centrul orașului.

Ea a spus că a fost martora unui val uriaș de respingere a taxei, lucru previzibil de altfel, nimeni pe această lume nu vrea să plătească unei administrații corupte bani în plus, indiferent cât de „nobil” pare justificarea prezentată de autorități.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre CGMB în luna martie. Renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toţi bucureştenii. Voi veni cu un proiect de anulare, dar nu înseamnă că abandonăm lupta. Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a declarat Firea, citată de News.ro.

Gabriela Firea a anunţat că a primit peste 5.000 de mailuri şi peste 60.000 de comentarii, 90 la sută dintre ele împotriva taxei. De asemenea au fost depuse peste 1.500 de petiţii scrise la primărie şi că există alte 430 de plângeri prealabile de la persoane fizice şi juridice.
”Concluzia acestui referendum este, se pare, că vrem mai multe maşini poluante. Este un răspuns clar: cetăţenii resping taxa de poluare, ideea de vinietă, chiar dacă ea este o măsură care s-a aplicat cu succes în alte state europene”, a afirmat Firea.
În realitate, Gabriela Firea nu dă doi bani pe ce vor cetățenii, ea a renunțat la taxă pentru că măsurile benefice de fluidizare a traficului în urma impunerii acestora nu au timp să se vadă și să fie apreciate de electorat astfel încât să-și poată construi campania electorală pe baza noii realități.
Timpul scurt rămas până la alegerile locale au determinat-o să renunțe la vinietă, dar această decizie nu e una lipsită depericole. Traficul infernal se simte deja pe străzile capitalei, iar furia cetățenilor aflați în incapacitatea de a se deplasa în oraș își va face din nou simțită prezența în dezbaterea publică.
Mai mulți indicatori au arătat că în perioada premegătoare introducerii acestei taxe, traficul s-a îmbunătățit pe alocuri din cauza a doi factori – companiile și-au ținut în garaje mașinile vechi pentru a nu plăti noua taxă, iar vizitatorii din provincie au renunțat să vină în București cu mașinile care nu îndeplineau condițiile de poluare, anunță surse din Primăria București.
Furia Gabrielei Firea are legătură mai mult cu faptul că în campania electorală va fi acuzată de cetățeni și contracandidații săi, pe bună dreptate, că nu a rezolvat problema traficului din București, una dintre cele mai mari nemulțumiri ale alegătorilor.
Traficul infernal afectează întreaga circulație și viață a locuitorilor. Bucureștiul este al 14-lea cel mai aglomerat oraș din întreaga lume și cel mai aglomerat din Ununea Europeană, conform indexului global publicat de compania Tomtom.
Caricatura de referendum promovată de Gabriela Firea e o încercare de a ieși din încercuire în problema traficului, una care-i poate pune mari probleme în campania electorală. Firea va candida pentru un nou mandat la șefia administrației orașului, fiind susținută de PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Emil Boc critică dur CCR pentru amestec în lupta politică: „decizia sfidează textul Constituției”

* Parchetul militar, dosar penal pentru urmărirea jurnaliștilor și procurorilor. Un militar, implicat

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

* Coronavirusul transformă Italia într-un Wuhan al Europei. Bilanț înfricoșător: 3 morți, cel puțin 155 de infectați

* Toți românii care vin din regiunile italiene Lombardia și Veneto vor fi ținuți în carantină 14 zile

3 COMENTARII

 1. Vedeti ca maimuta asta este mult mai periculoasa decat credeti voi.
  In general psd este de o parsivenie cum nu va inchiputi.
  Acesta este genul de manipulare stil rusesc.
  Am introdus taxa si acum ce sa vezi, va scapam de ea.
  Noi psd va scapam de aceasta taxa, votati-ne fratilor.
  Eu de mult va spun ca lucrurile nu sant ceea ce par a fi. Ganditi cu mintea voastra cu calm si fara patima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here