Acasă Fără categorie Kovesi cere recuzarea procurorilor lui Toader. Gheorghe Stan, șeful Adinei Florea, respinge...

Kovesi cere recuzarea procurorilor lui Toader. Gheorghe Stan, șeful Adinei Florea, respinge prima cerere

La ieșirea din Parcehtul General, Laura Codruța Kovesi a declarat reporterilor că a cerut recuzarea procurolui Adina Florea și a șefului secției de investigare a magistraților pentru „afectarea imparțialității”.

Doamna Kovesi îi acuză pe cei doi procurori că i-au „afectat candidatura la Parchetul European”. Ea a sugerat că acțiunile acestora sunt motivate politic.

„Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, cea care instrumentează dosarul în care fosta şefă a DNA are calitatea de suspect”, anunță Mediafax.

Fostul procuror șef DNA a spus că va fi prezentă la Bruxelles în data de 26 februarie pentru a-și susține candidatura. Ea a mai susținut că tot dosarul e construit în jurul plângerii făcute de un „inculpat”. A făcut referire la Sebastian Ghiță, un fugar care se ascunde în Serbia.

Reacția puternică a opiniei publice și furtuna stârnită de procurorul Adina Florea prin punerea sub acuzare a simbolului luptei împotriva corupției a avut efect.

Laura Codruța Kovesi cere recuzarea procurorilor lui Toader! Adina Florea și Gheorghe Stan, acuzați de implicare politică

Adina Florea s-a temut să ia noi măsuri împotriva doamnei Kovesi. Mai multe persoane au susținut că e posibil ca fostei șefe DNA să i se interzică să mai părăsească țara. Prin această procedură urma a i se bloca prezența la Bruxelles și compromiterea candidaturii.

„Nu am comis niciodata, dar niciodata fapte penale. Acuzatiile sunt facute de un inculpat dintr-un dosar DNA. Nu am avut niciun fel de atributii legate de extradarea lui Nicolae Popa din Indonezia. Nu am exercitat niciun act abuziv in ceea ce priveste extradarea”, a declarat Laura Codruța Kovesi în fața jurnaliștilor.

Gheorghe Stan, șeful secției de investigare a magistraților, anunță după trei luni că-i lipsesc dosare pe protocoale

Tot astăzi, într-un răspuns oficial trimis către LUJU.ro, un site care susține punctul de vedere al celor care vizează controlul politic al sistemului de justiție, Gheorghe Stan, șeful secției de investigare a magistraților, a anunțat că, în cadrul secției pe care o conduce, „nu sunt înregistrate dosarele…cu privire la semnarea protocolului PICCJ-SRI in anul 2009”.

Mai multe surse consideră că această declarație nu este conformă cu realitatea. Într-un comunicat oficial dat de Parchetul General la momentul constituirii „Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție” se spune că:

„Dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la acestă dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”.

Procurorul Gheorghe Stan, la trei luni după activarea secției, anunță că sunt dosare „pe protocoale” care nu au ajuns la el.

Dacă e adevărat ce susține, de ce a așteptat trei luni până să semnaleze lipsa unor dosare?

În general, dosarele se predau în baza unor documente, iar reprezentanții parchetului trebuie să facă publică această listă.

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este un instrument politic creat de PSD pentru controlul magistraților. Această agenție nu are niciun fel de recunoaștere oficială a forurilor europene.

Mai mult, atât Comisia de la Veneția cât și GRECO au precizt oficial că această secție pune în pericol independența justiției.

CITIȚI ȘI:

Kovesi la ieşirea de la audieri: nu sunt „Cucuveaua” lui Ghiţă Sebastian. „De doi ani sunt hărţuită din cauza unui inculpat”

Opoziția a mărit alocațiile copiilor. PSD a luptat să le blocheze, iar acum se laudă că el le-a mărit!

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările