Acasă Economie Euro atinge un nou record: 4,7142 lei. Moneda națională se prăbușește. De...

Euro atinge un nou record: 4,7142 lei. Moneda națională se prăbușește. De ce?

România se află în mijlocul unei furtuni perfecte. Cu o săptămână înainte de sfârșitul lunii ianuarie, Guvernul Dăncilă nu a reușit să propună un proiect de buget pentru anul 2019.

Încrederea investitorilor în economia românească s-a prăbușit, conform unui studiu PwC, iar ordonanța de suprataxare a băncilor, a companiilor de comunicații și de energie a aruncat în aer stabilitatea economică.

Conform unor surse guvernamentale, în schița de buget, calculele arată un defict de 5%, cu două procente peste limita admisă în cadrul Uniunii Europene.

Pentru a reuși să reducă deficitul, există mai multe indicii că Executivul devalorizează moneda, reducând astfel veniturile reale ale salariaților și pensionarilor.

Există posibilitatea ca această devalorizare să apară și în urma unor retrageri masive de capital în urma suprataxării băncilor și companiilor.

Președintele României consideră că devalorizarea monedei naționale e un efect al faptului că „PSD guvernează prost”.

După două săptămâni de devalorizare accelerată, moneda națională nu dă semne că se va opri, punând presiune atât presiune pe importatori, obligați să mărească prețurile produselor, dar și pe cei care au credite în moneda europeană.

 

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările