Emil Constantinescu vrea tot mai mulți bani ca să studieze Levantul. Ținta sa: peste un milion de euro pe an

6
299

Fostul președinte Emil Constantinescu își consolidează profilul de sinecurist nerușinat și lacom. Nu-i ajunge înființarea unui institut-fantomă, nici vila RAAPPS în care-și are sediul, nici plimbările fără rost făcute în lume pe banii poporului, nici bugetul anual de 300.000 de euro, voucherele de vacanță sau salariile de 2.000 de euro. Vrea mai mult: un buget de peste un milion de euro!

Salarii de 9.100 de lei + vouchere de vacanță

Emil Constantinescu a trimis Senatului o scrisoare în care, pe final de an, cere să i se mai dea bani pentru Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, după ce și la rectificarea bugetară i-au fost suplimentate fondurile, dezvăluie G4Media.ro.

Prin legea votată în 2016 la insistențele lui C. A. C. P. Tăriceanu (foto), Senatul finanțează acest institut-fatomă, dar nu exercită niciun fel de control în legătură cu activitatea sa. Pentru anul 2019, Emil Constantinescu a cerut un buget de peste 5 milioane de lei, ceea ce ar însemna de aproape patru ori mai mult decât în 2018!

În primăvara acestui an, Guvernul Dăncilă a deblocat angajările la institutul-fantomă, deși angajările în sectorul bugetar erau blocate. Conform site-ului institutului, salariile brute pentru cele 36 de posturi variază între 3.904 lei și 9.100 de lei, la care se adaugă voucherele de vacanță de 1.450 de lei.

Institutul funcționează într-o vilă pusă la dispoziție de RAAPPS pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, o zonă de lux din București.

În căutarea Levantului pierdut: Răzvan Theodorescu, Andrei Marga, Daniel Barbu, Puiu Haşotti

În anul 2016, preedintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș s-au opus înființării acestui institut, considerându-l inutil și scăpat de sub control, dar majoritatea PSD-ALDE l-a impus prin vot, în Parlament. Promotorul său cel mai înverșunat a fost Tăriceanu.

Emil Constantinescu a promis că, în schimbul unui buget generos, institutul va studia culturile și civilizațiile din spațiul istoric al Levantului (Orientul Mijlociu, nordul Africii, Balcani, Caucaz).

Din Consiliul Consultativ al Institutului fac parte sinecuriști cu experiență, precum Răzvan Theodorescu, Andrei Marga, Daniel Barbu (foto) şi Puiu Haşotti.

Conferințe intense în Croația, Grecia, dar și în deltă și pe litoral

Pe ce sunt tocați banii institutului-fantomă? Iată acțiunile din luna noiembrie:

  • participarea lui Emil Constantinescu la sesiunea solemnă a Consiliilor Județene din Constanța și Tulcea, care a marcat 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România;
  • participarea lui Emil Constantinescu la reuniunea Board-ului Academiei Mondiale de Artă și Știință, de la Dubrovnik (Croația);
  • participarea directorului general al institutului, Andreea Grecu-Ciupală, la o reuniune la Salonic (Grecia).

6 COMENTARII

  1. Ce ,,duhnesc,, initialele C.A.C.Pe. Tariceanu!!!! Legea care ii atribuie lui Emil Constantinescu bani de la bugetul de stat trebuie atacata la CCR. Nu e constitutionala! E o lege a statului roman dedicata unei singure persoane si asta nu e legal. Tariceanu,se intampla ceva cu el,e foarte saritor la initiat legi cu dedicatie doar pt anumite persoane.A nu se uita tentativa lui Tariceanu de a ,,imbalsama,, in mostenitoarele din familia regala vreo 800.000 de euro pe an.A creat acolo o disperare grozava.La ultima aparitie publica a familiei regale,la parastasul de 1 an de la moartea Regelui Mihai de la Curtea de Arges se putea vedea ,,ceata de hiene,, care asteapta prada.Penibilul situatiei era dat de tupeistii mici pseudoregi ai Romaniei,Alina si Nicolae Binder care s-au asezat in catedrala fata in fata cu Principesa Margareta.Guvernul Romaniei si parlamentul trebuie sa evite initiativele lui Tariceanu de a distribui bani cu dedicatie de la bugetul de stat.Pe acest principiu ar avea dreptul sa ceara bani de la bugetul de stat si Ioana si Elena,fiicele lui Traian Basescu,ca viitoare mostenitoare ale unui fost sef de stat.

  2. Romania piere, iar pe „Tzap” il preocupa Levantul!
    Sa razi, sau sa plangi la o asemenea lipsa de bun simt?
    In loc sa stea cat mai neobservat dupa un mandat pe care l-a incheiat ca un las, in care a ratat sansa partidelor istorice de a impune un comportament politic corect, sansa de a scoate Romania de sub papucul mafiei securiste, isi da in petec cersind bani de la mafia in plin apogeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here