Domnu’ Tudorel e șef în UE. Începe ievaluarea Ieuropii

6
71

Ministerul Justiţiei din România a preluat vineri preşedinţia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ce va fi exercitată începând cu 1 ianuarie 2019, a anunţat ministrul Tudorel Toader.

Marea prioritate anunțată de domnu’ Tudorel este „numirea procurorului-şef european”. Este o instituție nouă, deci magistratul numit în mandatul românesc va fi cel dintâi procuror-șef european din istorie.

Pentru a se ridica la înălțimea misiunii sale, domnu’ Tudorel va organiza un concurs la minister, cu ajutorul unei comisii misterioase, a cărei existență nu poate fi confirmată de nimeni. În urma concursului, ministrul va anunța propunerea sa pentru postul de procuror-șef european: Adina Florea. Are toate calitățile: e fiică de activist PSD, s-a format în Republica Mazăre, a primit aviz negativ din partea CSM, a fost refuzată de președintele Iohannis.

Apoi, domnu’ Tudorel va începe „ievaluarea” procurorilor-șefi din Germania, Franța, Spania, Italia. Va face un „raport de ievaluare” în 20 de puncte – „deși puteau fi mai multe” -, dintre care 15 vor arăta clar că indivizii nu au avut dosar sănătos când au fost numiți în funcție. În celelalte 5 puncte, „ievaluatorul” va stabili, cu dovezi irefutabile, că jandarmii au intervenit corect pe 10 august.

Domnu’ Tudorel îi va „ievalua” și pe membrii Comisiei de la Veneția, care, din păcate, nu au știință de carte, nu și-au luat doctoratul la Bălți și nici n-au făcut masterate la Videle. Au „iemis” recomandări fără să cunoască situația din România, pe care – se știe – cel mai obiectiv o prezintă domnu’ Dragnea.

Lui Timmermans îi va cere direct revocarea, demonstrând clar că, de fapt, nici nu-l cheamă Timmermans, ci Augustin Lazăr. Ți s-a înfundat, Frans!

Va fi nevoie și de o vastă reformă legislativă la Bruxelles, căci nu se mai poate cu abuzurile! Statul paralel european va fi destructurat, iar rezoluțiile Parlamentului European vor fi declarate protocoale, deci scoase în afara legii. Recomandările Comisiei de la Veneția vor fi modificate prin ordonanță de urgență.

Tot prin ordonanță de urgență, Avocatul Poporului European va fi numit Victor Ciorbea, ca să vegheze cineva și la drepturile infractorilor de pe continent.

Spre finalul mandatului de șase luni la cârma justiției europene, domnu’ Tudorel va semna ordonanța de amnistie și grațiere, în urma numeroaselor anchete prin care domnu’ Gâdea va demonstra că închisorile Ieuropii sunt pline de oameni nevinovați.

Pentru a reuși să facă toate aceste reforme, Tudorel o va angaja șefă de cabinet pe Olguța Vasilescu, care a „ievaluat-o” atât de profesionist pe Codruța Kovesi, zicându-i „penală”.

În sfârșit, Europa e pe mâini bune!

6 COMENTARII

  1. Domnule Cartianu, dincolo de glumă rămîne o întrebare: acest ministru care a mutilat legile justiției în România va conduce JAI la Bruxelles așa cum a condus MJ în România?

  2. Daca n-ar fi comic articolul,chiar ca ne-ar lua groaza…Tot ce putem spera este sa se-ntample o minune….parca nu ne vine sa credem ca suntem in aceasta situatie.Dar ne-am facut-o cu mana noastra.Aceasta este calitatea poporului roman din ultimii ani si se va degrada si mai mult daca cei, cat de cat mai evoluati nu se vor opinti sa schimbe starea asta de lucruri.

  3. ievaluarea ieuropei:membri se scrie cu un singur,unul i.la școala cu voi.Dupa atâția ani de “presa”nu știți un lucru elementar,sa scrieți corect in limba maternă și râdeți de Veorica.Pana la Toader sunt ani lumina

  4. ATENTIE, jurnalisti!

    Intrebati-l pe K.W.Iohannis, DE CE nu doreste PREVENIREA coruptiei conform Solutiei pe care i-am prezentat-o si cu ultima Scrisoare Nr.7321/25-09-2018 (ca si cu prima Scrisoare Nr.20.304/23-12-2014), care i-a fost transmisa prin intermediul Consilierului de Politica Interna, Laurentiu-Mihai Stefan!

    PS. 1. Continutul celor doua file A4 ce compun Srisoarea Nr.7321/25-09-2018 poate fi citit in pagina mea de Facebook, in data de 9-12-2018.

    2. Scrisori identice, cu cea adresata Presedintelui, le-am transmis si partidelor „anticoruptilor” Barna-USR, Orban-PNL, tot in 25-09-2018, iar partidului „anticoruptului” Tomac-PMP in 26-09-2018!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here