Emil Boc, lecție usturătoare pentru Firea. Cât de curat e aerul din Cluj în comparație cu cel din București

4
9132
Emil Boc, Gabriela Firea
Emil Boc - Gabriela Firea

De multă vreme s-a constat o mare diferență între calitatea vieții românilor care trăiesc în Cluj în comparație cu cei care trăiesc în București.

Emil Boc, primarul Clujului, a reușit să transforme orașul, să îmbunătățească transportul în comun, să-l modernizeze, devenind o mică metropolă. Între timp, sub conducerea Gabrielei Firea, Bucureștiul s-a degradat vizibil.

Această diferență dintre Cluj și București e imensă în ce privește poluarea. În timp ce în marele oraș din Transilvania, oamenii pot respira și sunt invitați să iasă din case la plimbare: „Nu pierdeți această zi, e păcat să ratați un aer atât de curat”, se anunță în raportul aplicației Airly cu referire la Cluj, în București e dezastru: „Aer de calitate proastă. Nu recomandăm plimbări lungi într-o astfel de zi”, se arată în raportul aceleiași aplicații.

Gabriela Firea a cerut în mai multe rânduri ca Bucureștiul să nu mai fie comparat cu Clujul pentru că în Capitală trăiesc de zece ori mai mulți oameni. Dar e imposibil să nu fie făcute comparații atunci când diferențele sunt atât de mari și vizibile.

Calitatea aerului în București, ora 17.57:

Bucuresti, calitatea aerului

– CAQI, indicele calității aerului era de 90 dintr-un maximum de 100.

– PM 2,5, concentrația de particule mici era de 348%, valorea critică fiind de 100%.

-PM 10, concentrația de particule medii era de 243%, valorea critică fiind de 100%.

Calitatea aerului în Cluj, ora 17.56:

Cluj, calitatea aerului

– CAQI, indicele calității aerului era de 35 dintr-un maximum de 100.

– PM 2,5, concentrația de particule mici era de 84%, valoarea critică fiind de 100%.

– PM 10, concentrația de particule medii era de 66%, valoarea critică fiind de 100%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șmecherii de dictator. Putin îl demite pe Medvedev și își pregătește un mandat pe viață

* Aplicația care o îngroapă pe Firea. Cetățenii pot urmări „live” pe telefoane cum sunt otrăviți de autorități

* O dronă pentru Dan Petrescu! De ce vrea Electric Visionary Aircraft să bage 20 de milioane de euro în CFR Cluj?

* VIDEO. De ce a plecat Nistorescu de la Antena 3: prea multe crime, prea puțin „stat paralel”! Explicațiile unui ziarist de casă al televiziunii lui Voiculescu

* Cele 8 capete de acuzare în cazul Caracal. Dincă, judecat pentru uciderea Alexandrei și a Luizei

* VIDEO. La ce l-a dus mintea pe un șofer din Constanța. Cum să furi un loc de parcare

* E oficial: se schimbă buletinul! Va fi obligatoriu de la 12 ani, va avea CIP și dimensiunea unui card bancar

4 COMENTARII

  1. Făăăă paragladină malefică, urâțenie întruchipată, vrăjitoare scârboasă … ia’l pe interlopu’ penal Pandele și plecați în Siberia sau Turcia (la ‘pretinu’ malefic Erdogan), până nu vă agață ai noștri și vă bagă la pușcărie (unde vă este, de fapt, locul !), mizerabili găunoși ce sunteți ! 👹👿👺😱

  2. Nu inteleg ce tot aveti cu Firea. Bucurestenii au votat-o cu amindoua mîinile. Si pe ea si pe Pandele impreuna cu tot neamul lor. Toti primarii din mizeria aia de oras sint de la PSD. Firea cu neamurile ei conduc Bucurestiul pentru ca bucurestenii asa vor sa traiasca.

  3. ok, e clar ca Firea nu e Boc. Dar a invoca 2 capturi de ecran de la aceeasi ora fara insa a preciza data, pentru a sustine ca aerul de la Cluj e mai curat, e pur si simplu nestiintific. Consultati specialisti inainte de a publica astfel de articole, pentru ca altfel induceti publicul in eroare. Calitatea aerului nu depinde numai de volumul emisiilor de poluanti si localizarea lor, ci si de conditiile meteorologice: vant, stratificarea termica (variatia temperaturii pe verticala in primele sute de m de la sol), precipitatii. Se pot compara medii anuale ale indicilor de calitate a aerului pentru a trage o concluzie corecta, nicidecum valori inregistrate la un moment dat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here