Coaliția PSD-PNL continuă la turație maximă îndeplinirea țintelor din noul program de guvernare stabilit în acord cu președintele Klaus Iohannis: eliminarea pensiilor speciale, subiect central al campaniei electorale a liberalilor în 2020, a fost scoasă oficial de pe agenda discuțiilor, anunță Antena3.ro. În 2022, acest subiect nu va mai fi abordat, afirmă surse din ambele partide.
În vara și toamna lui 2020, PNL a promis ferm, printre altele, că imediat după ce va ajunge la guvernare va desființa pensiile speciale. Liberalii aveau susținerea totală a partenerilor de atunci, de la USR. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a mers mai departe cu promisiunile, garantând ferm că în maximum 30 de zile după intrarea în pâine a noului Parlament, pensiile speciale vor fi eliminate.
După alegerile din decembrie 2020 s-a constatat, însă, că singurii care mai rămăseseră fermi pe subiectul eliminării acestor privilegii erau cei de la USR. Discuțiile au trenat timp de 8 luni, PNL și UDMR trăgând de timp și provocând tot felul de blocaje.
Marea problemă o constituie angajamentul României, prin PNRR, că va reforma modul de calcul al pensiilor pe principiul contributivității. Dacă nu se aplică, pierdem banii de la Comisia Europeană
Situația s-a lămurit însă rapid după debarcarea USR și aducerea PSD-ului la guvernare. La nici două luni după investirea Guvernului Ciucă, proiectului de eliminare a pensiilor speciale i se pune cruce, spre ușurarea tuturor.
„Cel puțin în acest an”, tema nu mai este de actualitate, spun surse politice din coaliția de guvernare. PSD-ul a pus capăt discuțiilor – nu acceptă așa ceva sub nicio formă –, iar PNL a acceptat fără regrete.
Antena 3 – post de televiziune afiliat PSD – semnalează că decizia de a scoate „de pe lista priorităților” pensiile speciale a venit la presiunile membrilor de partid. Ideea este întâmpinată cu mare ostilitate de activul din PSD, PNL și UDMR – abonat la tot felul de funcții în administrație care asigură astfel de privilegii. S-a considerat că ar fi un risc electoral prea mare să se scoată pensiile speciale, pentru că ar lovi tocmai nucleul dur de simpatizanți ai PSD și PNL.
Această decizie mai are o latură extrem de periculoasă: România s-a angajat la eliminarea acestor privilegii chiar prin PNRR! Programul de guvernare cu care a pornit și Guvernul PSD-PNL la drum prevedea recalcularea pensiilor ținând cont de principiul contributivității, prevăzut și în acordul cu Comisia Europeană.
Până acum, singurele pensii speciale eliminate au fost cele ale parlamentarilor, acea decizie fiind luată anul trecut, în timpul coaliției PNL-USR, la presiunile celui de-al doilea partid.
Plătește, române, plătește-ți propria prostie…
Pacat ca a fost scoasa de pe lista prioritatilor Guvernului, caci altfel o rezolva Rares Bogdan in doar 30 de zile! La peste 600 de zile de cand a mai rezolvat problema asta o data in 30 de zile!!!
PNL si Rares Bogdan sunt de neoprit cand vine vorba de realizarea promisiunilor facute celor care i-au votat!
NU UITATI SA MINTITI ROMANIA IN FIECARE ZI! Acesta este noul slogan al purtatorului de batistute si al prostituatilor numiti PNL, in frunte cu #TRANTORUL de la Cotroceni.
#HalalPNL
#USLexista
NICI N-A FOST! CE ESTE MEREU IN PLAN ESTE DUBLAREA PREVILEGIILOR LA FIECARE 2 ANI.
rares bogdan E DOAR UN SALTIMBANC SINISTRU CARE FACE TUMBE IN CURTEA CU SECURISTI.
Un parlament de milogi si neputinciosi au legiferat furtul pe fata.
De fapt, solutia nu e numai desfiintarea pensiilor speciale. Este imperios necesar ca parlamentarii sa traiasca din propriile venituri obtinute din practicarea unei meserii adevarate. Sa nu mai fie intretinuti de stat.
Parlamentul este de 30 de ani principala problema in Romania.
Și de ce o fi ajuns Parlamentul principala problemă în România? Oare cine-i trimite-n Parlament pe imbecilii de acolo, de 30 de ani? Nu cumva electoratul care votează cu capul oriunde, numai pe umeri nu? Temă de gândire…
În altă ordine de idei, așteptăm demisia URGENTĂ a lui Rareș Bogdan din PNL. Mi se pare normal ca un om care nu-și respectă promisiunile să facă un asemenea gest.
1. Parlamentul legifereaza prost si greu ceea ce impune utilizarea excesiva a ordonantelor de urgenta.
2. Parlamentul este o rusine nationala, fiind populat de oameni incompetenti, grosolani, fara meserii reale.
3. Parlamentul nu este reprezentativ. Excesul de profesori si avocati vorbeste de la sine. Largi categorii profesionale nu sunt reprezentate.
4. Parlamentul Romaniei este ilegal. Atata vreme cat nu au respectat votul poporului suveran nu au legitimitate. Rezultatele referendumului pentru parlament unicameral si doar 300 de deputati au fost pur si simplu aruncate la gunoi.
5. Numarul foarte mare de infractiuni comise de parlamentari. Practic nu este luna in care sa nu apara un nou dosar de coruptie sau scandal in care sa fie implicat un parlamentar.
6. Cheltuielile colosale pe care le presupune parlamentul. Salarii, masini, secretare, soferi, chelneri, bucatari, energie, deplasari, hoteluri etc. Daca toata tara strange curea sa o stranga si burduhosii din parlament.
7. Numarul mare de bordeluri, saloane de masaj din jurul parlamentului indica adevarata natura a acestuia.
8. Institutia in stat cu cea mai putina legitimitate creeaza cea mai mare instabilitate dand adevarate lovituri de stat in ultimii 30 de ani.
Acuza ca poporul voteaza prost este gresita din doua motive.
1. Sistemul de vot este viciat de acelasi parlament. Nu votam persoane-personalitati ci votam liste de partid.
2. Fraudele electorale au fost si raman o practica curenta nimeni neavand curajul sau stiinta sa le opreasca.
Ar trebui un audit economico-financiar-tehnic al bugetelor si activitatii parlamentului. Inclusiv al functionarilor de la parlament. Un audit cu rezultate publice.
Parlamentul trebuie reformat din temelii altfel Romania se va prabusi din cauza acestei rusini nationale.
Bravo Kratos!!!!
Este exact realitatea ultimilor 30 de ani insumata in cateva puncte!!!
In acesti 30 de ani mai era nevoie de vreo 3-4 „revolutii” pentru resetarea si punerea la punct a clasei politice. Dar din pacate, poporul roman este cufundat intr-un somn al neputintei si indiferentei si inghite orice rahat i se serveste. Suntem un popor indolent si nepasator fata de propria soarta si bunastare… suntem condamnati sa suportam toate mizeriile si consecintele acestor politicieni de mucava prin lipsa noastra de actiune civica!
Un popor ratat din pacate.
Nu suntem un popor ratat. E vorba de politicile stangiste care au afectat fibra biologica si morala. E dresura stiintific organizata.
Astea se pot rezolva in momentul in care renuntam la comparatia intre realitate si imaginea idealizata pe care o avem despre popor si democratie.
Un bun inceput este un audit aprofundat si profesionist asupra parlamentului. In totalitatea sa.
Nimic surprinzător! Eliminarea pensiilor speciale a fost cu siguranță cea mai mare minciună electorala.
DIN FEBRUARIE PENSIILE SPECIALE CRESC CU 25% ?
SAU E VORBA DE MAI MULT ?
Nu, din ianuarie 2022 salariile magistratilor si pensiile speciale ale acestora cresc cu 20%. Predoiu are pregatit proiectul de HG. Cica trebuie eliminate inechitatile din sistem. Plus ca vrea sa respecte o decie a CCR (care evident, in spiritul Constitutiei – ca doar toti suntem egali in fata legii – se refera numai la cei din magistratura). Si le da la toti (inteleg ca toti sunt defavorizati de sistem si de lege) 20% in plus la salariu incepand din ianuarie 2022. Evident, banii pe ianuarie 2022 vor fi primiti in luna februatie 2022.
Sursa: https://www.capital.ro/aceste-pensii-vor-creste-cu-20-decizie-fara-precedent-luata-de-guvern.html