luni, aprilie 22, 2024
AcasăNewsEconomistul Cristian Păun: „Deficitul pare scăpat complet de sub control. Pasivitatea instituțiilor...

Economistul Cristian Păun: „Deficitul pare scăpat complet de sub control. Pasivitatea instituțiilor este incredibilă. Toți ridică din umeri și privesc cum e amanetat viitorul copiilor noștri fără nicio jenă”

-

Deficitul scăpat de sub control de Guvernul PSD-PNL este sursa inflației, a datoriei publice, a pierderii banilor europeni și a creșterii taxelor și impozitelor, arată economistul Cristian Păun, profesor universitar care predă la ASE, într-un comentariu alarmat pe contul său de Facebook. În acest moment, toate instituțiile statului care ar trebui să oprească nenorocirea stau pasive și privesc cum regimul Iohannis-PSD amanetează viitorul României, îndatorând țara în ritm catastrofal.

Exasperat, profesorul Păun observă că, în timp ce țara se scufundă, discuțiile din partidele aflate la guvernare se învârt în jurul listelor electorale, și nu pe soluțiile ieșirii din criză.
Cunoscut adept al liberalismului și al economiei de piață, Cristian Păun spune că încasările Guvernului vor rămâne tot mai în urmă, față de cheltuieli, pe măsură ce vor fi crescute birurile.

Economistul Cristian Păun: „Deficitul arată clar că modelul de guvernare este complet greșit. Că pilonii pe care se sprijină dezvoltarea României sunt tot mai fragili și rezistă tot mai greu. Semn că ar trebui schimbată abordarea din temelii“

„Deficitul pare scăpat complet de sub control. Pasivitatea cu care instituțiile care ar trebui să dea socoteală pentru acest derapaj este una incredibilă. Toți ridică din umeri și privesc cum se deteriorează pe zi ce trece situația financiară a României, cum este amanetat viitorul copiilor noștri fără nicio jenă sau fără nicio urmă de îngrijorare. Discuțiile se concentrează pe liste și pe oameni de partid puși pe ele, nu pe soluții. Care încep să nu prea mai existe.

Deficitul excesiv pe care nimeni nu îl mai aduce în prim plan produce astăzi:

- Advertisement -

– Inflație

– Deficit comercial

– Datorie publică în plus

- Advertisement -

– Presiune pe cursul de schimb

– Pericol să pierdem banii europeni dacă este pusă în aplicare procedura de deficit excesiv

– Presiune fiscală și mai mare

Deficitul este semn clar de dezechilibru. Cheltuielile au o dinamică mai accelerată decât ”veniturile”. Care rămân în urmă cu cât creștem taxele mai mult. Deficitul arată clar că modelul de guvernare este complet greșit. Că pilonii pe care se sprijină dezvoltarea României sunt tot mai fragili și rezistă tot mai greu. Semn că ar trebui schimbată abordarea din temelii. Că măsurile de până acum (țopăială fiscală fără cap și fără coadă) nu funcționează. Este nevoie de o resetare completă, de o altă abordare pentru a evita dezastrul.

Că problema nu este la oameni sau partide ci la SOLUȚIILE pe care le oferă pentru a repara acest dezechilibru.

Știți ceva de SOLUȚII?“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. il mai certati dom’ profesor pe don ‘premier’ care nu are studii de economie, este specialist in drept, asta e ‘facultatea’ pe care a absolvit-o. Insa un pesedist stie tot si e vai de noi daca nu ne prindem.

 2. Imbecilii de la Ministerul Finantelor sunt de vina. e-Factura si impozitul crescut la micro a dus la inchiderea zilnica a sute de firme. Consumul a scazut bani nu mai vin la buget. Mizerabilii de la Guvern tin preturile sus la energie, gaze si carburant din cauza carora avem cea mai mare inflatie din UE si preturi la raft explodate. Banii nu mai circula, de la inceputul anului in majoritatea domeniilor sunt scaderi cu pana la 50% a incasarilor fata de anul precedent. Parca suntem in pandemie. Mergeti in magazine mari, celebre, sa vedeti cati cumparatori sunt efectiv si cu ce plase ies. PSDNL a dat peste cap toata revenirea dupa pandemie pentru ca sa cumpere voturile in an electoral. Pastele mamii lor de banditi. Distrug mediul privat si falimentul bate la usa.

 3. Pe unde trec Lăcustele Roșii pământul rămâne pârjolit 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. Priviti-l pe Ciolacu, cat de senin vorbeste despre deficitul produs de guvernarea lui, cat de multumit este ca lista de la europarlamentare, desi este aberanta, impaca gastile. Cat de amuzat este de cat de jos au ajuns liberalii, ce satisfacut este ca sunt sanse sa scape de Dan, indiferentpe mana cui da Bucurestiul.
  In toti cei 34 de ani, Romania nu a fost atat de jos.
  Nu mai tin nici la aparente. Interesele tarii nu exista, regulile democratiei nici atat. Doar interesele PSD si ale apendicelui liberal.
  Cum ajung asemenea indivizi atat de sus?
  Sa fie opera unui grup diabolic? E foarte probabil, dar nu s-ar putea realiza fara poporul potrivit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -