joi, aprilie 25, 2024
AcasăNewsJustiție sau ofensivă politică a DNA? Oana Sivache, cea care a denunțat...

Justiție sau ofensivă politică a DNA? Oana Sivache, cea care a denunțat mafia din Administrația Spitalelor București – pusă sub control judiciar pentru „luare de mită“. Ditamai șefa ASSMB ar fi luat sub 8.000 de euro

-

Oana Sivache, directoarea generală a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a fost pusă sub control judiciar de DNA, care o acuză că ar fi luat mită în valoare de 39.295 de lei. Cazul este unul special, pentru că directoarea este cea care a devenit inamicul public numărul 1 al mafiei din sistemul sanitar de stat după ce a denunțat sistemul de șpăgi.

Suma imputată Oanei Sivache și modul în care ar fi fost percepute foloasele necuvenite reclamate de DNA sunt destul de neobișnuite. În primul rând, e vorba de nici măcar 8.000 de euro – un fleac față de comisioanele de zeci și sute de mii de euro care se trăgeau din contracte înainte să fie numită Sivache șefă la ASSMB. În al doilea rând, banii n-ar fi fost încasați direct, ci mituitorul ar fi plătit chiria (!) apartamentului în care stă directoarea, împreună cu familia ei.

„Marea“ avere a directoarei acuzate de DNA: un credit de 117.000 de lei și un apartament în Târgoviște

Însuși faptul că Oana Sivache locuiește cu chirie deși conduce o instituție unde alții au devenit aproape peste noapte milionari poate naște suspiciuni: ce fel de „șpăgăreasă“ e ditamai directoarea dacă stă cu chirie și ajunge să-i plătească altcineva chiria?

Oana Sivache este cea care anul trecut l-a denunțat la DNA pe Cristian Plută, director adjunct al ASSMB, care lua de la firmele de construcții comision de 5% din contractele atribuite pentru reparații în spitale. El i-a propus și Oanei Sivache să intre în „combinații“, atrăgându-i atenția că nimeni nu-i ridică statuie dacă e corectă.

- Advertisement -

Potrivit declarației de avere, Oana Sivache are un apartament în Târgoviște și un credit bancar de 117.000 de lei la care mai are de plătit rate până în 2044. În 2022 a câștigat aproape 115.000 de lei (23.000 de euro), iar soțul ei – 47.000 de lei (9.400 de euro). Din aprilie 2023 a devenit director general la ASSMB, fiind susținută de Vlad Voiculescu (fostul ministru USR al Sănătății) și Horia Tomescu (fostul viceprimar al Bucureștiului din partea USR).

„Superșpagă“: procurorii spun că i s-ar fi plătit chirie și facturi în valoare de 7.800 de euro

DNA o acuză acum că ar fi acceptat ca Bogdan Ioan Furtună să-i plătească lunar chiria și facturile la utilități (!), în schimb numindu-l pe respectivul manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu 4 noiembrie 2022.

Toată povestea seamănă, prin derizoriul ei, cu absurdul dosar al vaccinurilor, deschis de DNA pe numele foștilor miniștri ai Sănătății din partea USR, și cu dosarul făcut pe numele viceprimăriței de la Brașov, căreia i s-a imputat că a permis organizarea unei expoziții pe gratis în subsolurile orașului.

- Advertisement -

„Mafia nu iartă. Probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului

La ieșirea de la DNA, Oana Sivache a afirmat că n-a luat niciodată șpagă și că nu s-a făcut nicio numire de manager, ci au fost doar prelungiri de mandate interimare: „S-au făcut nişte sesizări şi este normal să se facă verificări. Niciodată nu am luat şpagă, nu am cerut, nu am dat un leu. (…) Eu am vorbit de fiecare dată cu presa, ştiţi că sunt foarte deschisă, mă bucur că există acest interes, vreau să se facă curăţenie, vreau să se facă dreptate şi aştept să vedem organele de cercetare penală ce au de spus. (…) Toate numirile de manageri de fapt au fost prelungiri. Nu s-a schimbat niciun manager, numirea este făcută de către Primăria Generală, noi am respectat legislaţia şi procedura, mai departe să stabilească organele de cercetare penală”.

Ea a spus că, pentru că a denunțat corupția din sistemul sanitar, se așteaptă să urmeze represalii, iar ceea ce pățește acum arată cam ce se întâmplă cu cei care rup Omerta. Întrebată dacă îi este frică pentru viața ei, Sivache a răspuns: „Nu. Ar trebui să îmi fie frică, ştiu, mafia nu iartă, probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului, dar asta este, mergem înainte, nu îmi este teamă. (…) Există o mafie în spitalele bucureştene. Toată lumea ştia, nu s-a întâmplat anul trecut. Toţi ştiau, dar iată că nimeni nu are curaj, şi dacă are curaj, se întâmplă să se facă alte denunţuri şi durează până când o să se stabilească dacă ele sunt justificate sau nu”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. E SI ASTA O ACTIUNIE A SECURITATII ? SECURISTILOR LE PLACE SA DEA LECTII! CE, VOIATI FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE ?

    LA FEL ESTE SI „DRESAJUL” „magistratilor”? CONDAMNI UNUL DIN NOMENKLATURA, TE DAM AFARA. PIERZI PRIVILEGIILE. CINE MERGE PE LINIA DESENATA DE PARTID SI SECURITATE PRIMESTE PRIVILEGII CARE CRESC AN DE AN.

  2. Talentat Iubitul Conducător 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 https://www.youtube.com/watch?v=zZBNTTFhEPA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -