Doi italieni, convinși că Pământul e plat, au plecat ca proștii că caute marginea lumii. Ce au găsit

1
1741

Un bărbat și o femeie din Italia, adepți ai teoriei conspirației potrivit căreia Pământul ar fi, de fapt, plat, dar autoritățile diabolice ne mint spunând că ar fi rotund, au încercat să demonstreze că au dreptate îmbarcându-se într-o călătorie către marginea lumii, relatează vice.com/en și indy100.com.

Cei doi italieni, care locuiesc în Veneția, și-au vândut mașina și s-au urcat la bordul unei mici ambarcațiuni cu care au purces la drum către “capătul lumii”, estimată de ei a fi pe undeva, în jurul insulei Lampedusa – o insulă aflată între Sicilia și nordul Africii.

Ironia face că “exploratorii” au folosit în călătorie, ca să se ghideze, o busolă – instrument care funcționează tocmai datorită faptului că Pământul e rotund.

Medicul Salvatore Zichichi, care i-a ajutat pe cei doi când au fost găsiți, a comentat acest detaliu pentru publicația La Stampa: “Partea amuzantă este că s-au orientat cu busola, care se bazează pe magnetismul terestru. Un principiu pe care cei care cred că Pământul e plat îl resping”.

Italienii au plecat din Termini Imerese, un oraș din nordul Siciliei, dar s-au rătăcit și, în loc să ajungă pe insula Lampedusa, au ajuns pe insula Ustica, foarte departe de destinația lor.

Până la urmă, cei doi au fost băgați de autoritățile locale în carantină, din cauză că n-aveau teste negative de Covid. S-a dovedit rapid că “exploratorii” nu cred doar în teoria conspirației cu Pământul plat, ci și în cele din jurul epidemiei de coronavirus. Perechea a încercat să fugă de două ori din carantină.

Până la urmă, cuplul a decis să renunțe momentan la efortul de a ajunge la capătul lumii și s-a întors acasă cu un feribot obișnuit.

În cursul acestui an, un alt grup de conspiraționiști a plănuit să găsească marginea lumii, dar pandemia le-a încurcat momentan expediția. Aceștia voiau să plece în Groenlanda, unde cred că se află zidul de gheață care – spun ei – înconjoară discul plat al Pământului.

Planul a fost reportat pentru 2021, când se speră că epidemia de coronavirus va lua sfârșit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dementul care a zdrobit doi colindători pe trotuar, în ziua de Crăciun, era drogat cu cocaină

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here