miercuri, mai 22, 2024
AcasăMainDOCUMENT. Textul integral al moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR....

DOCUMENT. Textul integral al moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR. „Cum poate un individ cu asemenea profil infracțional să mai fie prim-ministrul acestei țări?”

-

Moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu a fost depusă, vineri seara, la Parlament. Moțiunea are titlul „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!” și a fost redactată inițial de cei de la AUR, dar ulterior a fost „curățată” de criticile la adresa miniștrilor USR-PLUS, fiind lăsate doar cele la adresa premierului Florin Cîțu.

Semnatarii moțiunii – 122 de parlamentari de la USR-PLUS și AUR – susțin că „România este condusă în acest moment de un guvern care nu mai are legitimitate politică, pentru că-i lipsește susținerea unei majorități parlamentare”. 

„Moționarii” îi reproșează premierului problemele cu legea avute în SUA, în urmă cu două decenii: „O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România”.

Lui Florin Cîțu îi este reproșat și programul de investiții „Anghel Saligny”, adoptat chiar astăzi în ședința de guvern: „Fără să instituie criterii clare de selecție a proiectelor, de monitorizare și auditare a acestora, Planul național de investiții «Anghel Saligny» este doar o pușculiță de partid. Pentru punerea în aplicare a acestei scheme de influențare a votului la congresul PNL, Florin Cîțu a demis ministrul Justiției și a numit imediat un interimar care să-i execute ordinele. Îl încurcau procedurile legal-administrative ce trebuiau urmate, așa cum se face într-un stat de drept”.

- Advertisement -

Există și un pasaj de maximă duritate: „Acest om a avut grave probleme cu justiția din Statele Unite ale Americii. Pentru infracțiunile sale a fost încarcerat. De alte obligații, precum restituirea unor sume de bani împrumutate, s-a eschivat. (…) Merită românii să fie conduși de un infractor care a fost încarcerat pentru faptele sale? Categoric, NU! Cum poate un individ cu asemenea profil moral, sau mai bine zis cu un asemenea profil infracțional, să mai fie prim-ministrul acestei țări?”.

Moțiunea se încheie cu un apel către parlamentari: „Fiți de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor și a «băieților deștepți»! Votați pentru demiterea Guvernului Cîțu!”

MOȚIUNE DE CENZURĂ

„Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”

„Domnule Președinte al Senatului,

- Advertisement -

Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

Doamnelor și domnilor Senatori și Deputați,

Domnule Prim-ministru,

Doamnelor și domnilor Miniștri,

România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România.

Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor.

Acest lucru este inadmisibil!

Doamnelor și doamnelor,

România traversează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere economic și social. Țara noastră se confruntă cu riscuri și amenințări pe termen scurt și mediu, peste care se suprapun evoluții nefavorabile pe termen lung la care noi, ca societate, nu am găsit încă un răspuns adecvat. Amenințările imediate țin de criza de sănătate publică generată de pandemia de SARS-CoV-2 sau mediul economic instabil supus unor turbulențe semnificative din cauza creșterilor generalizate de prețuri la numeroase produse și servicii de bază, de la energie și până la materialele de construcții. Peste aceste provocări imediate se suprapun probleme structurale vechi: îmbătrânirea populației, descreșterea demografică, exodul forței de muncă, servicii publice deficitare precum sănătatea și educația și un aparat de stat care nu funcționează la nivelul secolului XXI, ci pare capturat de grupuri de interese de clan sau familie politică.

România are o nevoie uriașă de investiții în infrastructură și servicii publice de calitate pentru cetățenii săi. Nu vom opri exodul românilor peste granițe și nu-i vom convinge că pot avea un viitor bun în propria țară, dacă nu le vom oferi motive solide să rămână aici, indiferent că locuiesc la oraș sau în mediul rural.

Aceasta este misiunea oricărui guvern al României, de orice culoare politică: bunăstarea tuturor locuitorilor acestei țări. Nu doar bunăstarea primarilor unui partid, nu doar bunăstarea celor care votează cu un anumit partid, nu doar bunăstarea celor care fac parte din anumite cercuri restrânse de interese.

Dacă nu vom construi o țară pentru toți românii, vom sfârși cu o țară din care toți oamenii onești aflați în afara unor cercuri înguste de interese vor pleca. Aceasta este miza sau obiectivul pe care trebuie să le aibă în vedere orice forță politică și orice om politic care ajunge într-o funcție din statul român.

Din păcate, premierul Florin Cîțu și cei care îl susțin au arătat unei țări întregi că interesele de grup sau de partid sunt mai presus decât interesele țării. Pentru a obține sprijinul necesar alegerii în funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu a imaginat și pus în aplicare un plan de finanțare a primarilor liberali cu bani de la bugetul național.

Fără să instituie criterii clare de selecție a proiectelor, de monitorizare și auditare a acestora, Planul național de investiții «Anghel Saligny» este doar o pușculiță de partid. Pentru punerea în aplicare a acestei scheme de influențare a votului la congresul PNL, Florin Cîțu a demis ministrul Justiției și a numit imediat un interimar care să-i execute ordinele. Îl încurcau procedurile legal-administrative ce trebuiau urmate, așa cum se face într-un stat de drept.

Are România nevoie de investiții? Cu siguranță da. Dar la un plan național trebuie să aibă acces orice comunitate locală, indiferent de culoarea politică a primarului. Trebuie să ieșim din logica relațiilor de cumetrie și a baronilor locali pentru a construi o societate și o țară în care să se regăsească fiecare cetățean și în care accesul la sursele publice de investiții să se facă pe bază de merit și competență, nu pe baza carnetului de partid al primarului.

Doamnelor și domnilor,

În orice guvernare, persoana care ocupă funcția de prim-ministru e foarte importantă. Această persoană dă tonul guvernării și de aceea trebuie să fie cineva cu un caracter exemplar, situat deasupra oricăror suspiciuni de corupție sau comportament imoral. Îndeplinește domnul Florin Cîțu aceste condiții? Categoric, NU!

Acest om a avut grave probleme cu justiția din Statele Unite ale Americii. Pentru infracțiunile sale a fost încarcerat. De alte obligații, precum restituirea unor sume de bani împrumutate, s-a eschivat.

În România este acuzat că și-a favorizat familia în cazul unei împroprietăriri cu păduri și că, odată intrat în posesia acestor păduri, le-a ras.

De când este în funcția de prim-ministru a acționat de cele mai multe ori doar în interes personal sau de partid.

Merită România să aibă un prim-ministru precum Florin Cîțu? Merită românii să fie conduși de un infractor care a fost încarcerat pentru faptele sale? Categoric, NU!

Cum poate un individ cu asemenea profil moral, sau mai bine zis cu un asemenea profil infracțional, să mai fie prim-ministrul acestei țări?

Doamnelor și domnilor,

Guvernarea nu este despre partide, despre împărțirea ministerelor și a bugetului, ci este despre oameni. Guvernarea trebuie să răspundă la întrebarea «cum să facem mai bună viața locuitorilor acestei țări?». Acest lucru nu se poate face fără respectarea principiilor democratice și ale statului de drept.

Un guvern, orice guvern, care nu poate sau nu vrea să lucreze în interesul tuturor cetățenilor acestei țări este un guvern ilegitim, care trebuie demis.

Este evident că bunăstarea românilor nu contează pentru Florin Cîțu și guvernul pe care îl conduce. Ceea ce pare să conteze pentru acesta este doar lupta de putere din PNL. Pentru a se putea dedica competiției interne din partid, considerăm că este mai bine să îl degrevăm de responsabilitatea guvernării.

Guvernul condus de Florin Cîțu trebuie demis! România are nevoie de o nouă guvernare, legitimată prin votul Parlamentului și în a cărui componență să nu se regăsească persoane cu un trecut penal.

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Fiți de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor și a «băieților deștepți»!

Votați pentru demiterea Guvernului Cîțu!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Atenție, se trage! USR-PLUS a depus moțiunea de cenzură, Cîțu e gata să-i demită miniștrii, prefecții, subprefecții și secretarii de stat

* Cîțu amenință că le va spune liderilor occidentali că USR-PLUS face „o alianță toxică cu un partid extremist”

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

* Domnul Cîțu și-a făcut harakiri

* Abia numit la Justiție, interimarul Bode a schimbat-o din funcție pe șefa Direcției de Avizare, care dăduse aviz negativ proiectului „Anghel Saligny”. Fusese numită de Stelian Ion

* Unele companii de electricitate se răzbună pe clienții care se mută la alt furnizor: le trimit facturi „de regularizare” de zeci de mii de lei!

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Adrian Sârbu, părăsit de încă un om de bază. Costi Mocanu a rupt colaborarea cu Aleph, după ce Felix Drăghici plecase la Antena 1

* FOTBAL. Victorie în Islanda, 2-0, într-o seară cu mari surprize: Italia – Bulgaria 1-1, Suedia – Spania 2-1. Ungaria a pățit-o rău: 0-4 cu Anglia într-o repriză, la Budapesta

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. Oricare va fi deznodamantul motiunii, Simion si AUR au inscris „big time”prin ratiune, fara reactii emotionale, prin implicare si negociere! Crizele scot la lumina liderii. Criza aceasta ne-a aratat ca „liderii” cu vechime in politica sunt de fapt niste marionete si ca singurul lider politic este George Simion”peluzarul”. Acesta a inteles ca USR+ nu va semna o motiune a PSD si a facut AUR o motiune, a scos din motiune criticile la adresa USR+, a aratat ca poate negocia, cu poate sacrifica ambitiile personale pentru binele mai mare, a fost in permanent in legatura cu votantii AUR explicandu-le de ce actioneaza in acest mod. George Simion si AUR au depus motiunea impreuna cu USR+ avand suportul alegatorilor AUR. Pe propriile lor pagini media, pesedistii si liberalii sunt terfeliti in ultimul hal dar pe merit de proprii lor alegatori. Marionetele iohannis, orban si citu l-au facut pe simion lider politic si au crescut AUR cu inca 5 procente, marcelica ciolanica sovaitorul si arogantul care o tinea langa ca motiunea trebuie sa fie doar a lor, daca PSD nu va vota motiunea si caderea guvernului citu, va face „peluzarul” liderul stangii si probabil candidatul stangii la prezidentiale. Televiziunile s-au batut pe interviuri cu „peluzarul”! Lingaii presei care regreta USL de la argatii puscariasului felix, la cristoiu-coroiu si la silviu manastire-sluga lui tudorache diamant si colonelul turcescu au incercat sa terfeleasca alianta partidelor noi AUR si USR+ pentru motiune. „Peluzarul” nu le-a facut jocul, nu a cazut in plasa dar a facut motiunea. Chapeau!

  • Intradevar, ca partid de opozitie, AUR a avut o atitudine normala.
   Dar PSD s-a purtat penibil.
   Grindeanu si Ciolacu au au calcat in strachini, atacand USR-Plus exact cand aveau interese comune. Agitau o motiune, pe care totusi nu doreau sa o finalizeze.
   Oare din prostie sau, stiindu-se incapabili, s-au temut sa le cada pe cap guvernarea?
   Si presa e la fel. Gadea si Cristoiu nu ma surprind, despre „manastire-sluga lui tudorache diamant” doar banuiam, iar Turcescu o ia razna de tot.

   • N-a scăpat ocazia neobositul „tudor”OV, PENIBILUL „troll” al ÎMPUȚIȚILOR de RUSKOI-PUTINIȘTI, să-și… laude partidulețul-DE-RAHAT, acest GUNOI de A.U.R., fabricat în laboratoarele de la Moskva!

    Băăă…, „tudor”OV, U.S.R.-P.L.U.S. NU SE ALIAZĂ (!) DECÂT CU… CEILALȚI MEMBRI AI COALIȚIEI DE-CENTRU DREAPTA, căci după ce v-a fi „zburat” Cîțu se vaaa… REVENI LA FORMULA GUVERNAMENTAL-PARLAMENTARĂ rezultată din „aritmetica-parlamentară” de după alegerile-legislative din 2020!!!

    Iar voi, cu DEJECȚIA asta de A.U.R…. veți rămâne în opoziție: U.S.R.-P.L.U.S. se FOLOSEȘTE (ABSOLUT-CONJUNCTURAL!!!) de voi (șiii… BINE FACE!!!) ca de-ooo… CÂRPĂ-DE-ȘTERS-PE-JOS (cu Cățu), daaaaaaaaaaaaa?!!!
    AMĂRÂȚILOR, ce sunteți/RĂMÂNEȚI!!!

 2. Infiorator!!! Nu-mi vine sa cred că USRPLUS a ajuns să facă asta, apărând ca un partid ghidonat de PSD sa rastoarne guvernul și să decredibilizeze PNL!!!! Cartitele PSD din USRPLUS și din PNL au menținut o ura permanentă între USRPLUS și PNL, lucrând în favoarea PSD!!!…

  • Doamnă, dumneavoastră vă numiți, de fapt, Adriana… Cîțu/Iohannis???!

   Constatăm că… VĂ ÎNCĂPĂȚÂNAȚI SĂ NU OBSERVAȚI CEEA CEEE… VEDE TOATĂ LUMEA (!): IOHANNIS DISTRUGE (VOIT sau… DIN-PROSTIE!!!) COALIȚIA, prin MARIONETA sa PENIBILĂ (Cîțu), NU (NICIDECUM!) U.S.R.-P.L.U.S. sau Ludovic Orban!!!

   În acest moment (!!!), avem la Palatul Victoria un guvern… P.D.L. (!!!) – U.D.M.R.!!! (adică: FĂRĂ… ADEVĂRAȚII/VECHII „LIBERALI”!!!
   (Sperăm să NU ajungă să guverneze ca… Guvern-MINORITAR, sprijinit-parlamentar de către… P.S.D.!!!)

   • Mergând/Mizând pe mai departe pe buna Dumneavoastră credință, iată…, mai încercăm o dată să Vă lămurim: U.S.R.-P.L.U.S. FACE ACUM (EXAAAAACT!!!) CEEA CE AU FĂCUT… ALIAȚII-OCCIDENTALI (Marea-Britanie, S.U.A. etc.) ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL, adică au ințeles că uneori… TREBUIE să înghiți o… broască-rîioasă, în loc să te lași mâncat de un… CROCODIL-FIOROS, șiii… s-au aliat (ATENȚIE: DOAR… TEMPORAAAAR!) cuuu… broasca STALIN, împotrivaaa… CROCODILULUI Hitler!!!

    ACUM AȚI ÎNȚELES???!

  • Azi prin lipsa de cvorum in Birourile Permanente datorita pesedistilor absenti s-a confirmat ca citu este sustinut pe fata de PSD, ca USL traieste si infloreste sub premierul de la Grivco. USR+ si AUR sunt viitorul si singurii capabili sa ne scape de mafia USL-ista care ne afecteaza viata, care nu ne lasa sa traim. Intelegeti doamna ca firea, reprezentata de seama a mafiei pandele din Bucuresti si imprejurimi a salvat azi prin absenteism PNL si pe citu?!

   • NU P.N.L.-ul l-au salvat P.S.D.-iștii, măăă… „tudor”OV-ule, „troll”-ule PUTINIST, ci l-au salvat peee… Cîțu, ÎNGROPÂND, de fapt, P.N.L.-ul: Ludovic Orban reprezintă… ADEVĂRATUL P.N.L., dar… Iohannis și MARIONETA sa, acest PENIBIL de Cîțu-Cîțu…, îi… DISTRUG partidul!

    Ai înțeles acu’…, băăă…, „troll”-RUSKOIESC???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -