Din cauza lipsei de arme performante, rușii au lansat peste 500 de rachete S-300 învechite pe teritoriul Ucrainei. Unele nu și-au atins ținta

0
4242

Un comunicat al Statului Major al Armatei ucrainene, transmis duminică dimineața, confirmă încă o dată că stocul de rachete de mare precizie al rușilor este aproape epuizat. Invadatorii continuă să-și apere cu îndârjire teritoriile ocupate în Donbass, dar și unele districte din sud, fără a mai avea însă posibilitatea să utilizeze de fiecare dată armament aerian performant împotriva apărătorilor lui Zelenski.

Ziaristii.com vă prezintă cele mai importante informații furnizate de Statul Major al Armatei ucrainene, preluate de site-ul Obozrevatel.com.

  • „Din cauza lipsei de arme de înaltă precizie, inamicul a început să folosească mai des rachete ghidate antiaeriene S-300 învechite, dintre care unele nu-și ating ținta.”
  • „Peste 500 de astfel de rachete au fost lansate pe teritoriul Ucrainei. Ocupanții sunt înarmați cu alte câteva mii de rachete de acest tip, dar majoritatea sunt inutilizabile.”
  • „Forțele de apărare își mențin pozițiile și îi împiedică pe invadatori să avanseze adânc în teritoriu, provocându-le pierderi.”
  • „În prezent sunt în desfășurare acțiuni ofensive în direcțiile Bahmut și Avdiiv. Acolo, agresorul folosește în mod activ mijloace de apărare aeriană pentru a-și acoperi trupele, efectuează recunoașteri aeriene cu intensitate ridicată folosind drone și, de asemenea, încearcă să îmbunătățească suportul logistic.”
  • „În ultima zi, Rusia a lansat peste 10 rachete și peste 24 de atacuri aeriene împotriva țintelor militare și civile de pe teritoriul țării noastre.”
  • „În special, infrastructura civilă a fost afectată în districtele Peremoha, Husarivka, Novomihailivka și Biloghiria. Amenințarea unor astfel de atacuri inamice continuă.”
  • „Pentru a sprijini acțiunile grupărilor terestre, aviația ucraineană a efectuat șase lovituri care au vizat distrugerea personalului, a echipamentului de luptă și special al inamicului, a mijloacelor de război radio-electronic, a apărării antiaeriene și a instalațiilor de sprijin logistic.”
  • „În cursul zilei trecute (sâmbătă – n. red.) au fost lovite postul de control inamic, zonele de concentrare a echipamentelor militare și a personalului batalionului de tancuri al Federației Ruse. Sistemul radar contra-baterie «Zoopark», sistemul de război electronic «Jitel» și un număr mare de personal al ocupanților au fost distruse.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

* Șoc în Caucaz: Kadîrov anunță că va fi debarcat de la conducerea Ceceniei! „Timpul meu a venit, până nu mă vor izgoni. Sunt deja bătrân”

* Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

* „A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

* Colonelul Turcescu reacționează printr-o diversiune după ce Societatea Timișoara i-a retras premiul din 2005

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Dinastia Piedone”: PSD ar susține beizadeaua primarului pușcăriaș să-i ia locul acestuia în fruntea Sectorului 5! Tatăl și fiul sunt, de fapt, pionii oligarhului Dan Voiculescu

* Istoricul Armand Goșu: „Politic și administrativ, suntem undeva în fundul Evului Mediu. Vin occidentalii la noi cu sacii de bani și ne bat la ușă, «Hai, modernizați-vă!», și senzația e că elita politică românească nu e acasă“

* GRIGORE CARTIANU: Lampa cu gaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here